Teraz jest niedziela, 21 grudnia 2025, 10:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wyprawa na monetki, okolice ZG
PostNapisane: piątek, 7 czerwca 2013, 21:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam :)

Chcę się wybrać na typowo kolorowo-monetkowo-drobnicowe wykopki z kimś bardziej doświadczonym ode mnie na typowe pole. Szukam od trzech miesięcy i słabo mi idzie. Nie mogę znaleźć miejscówki. Sporo już czytałem na forum, mam sporo mapek i jak tylko się da to jestem w terenie ale nadal słabe wyniki. Wiem jak to naiwnie brzmi i wiem, że właściwie nikt nie dzieli się swoimi miejscówkami ale może...Zapewniam, że miejscówka zostanie tajemnicą. Potrzebuję "kopa", motywacji do dalszych poszukiwań. Wyjście podczas którego znalazłbym ok 10 monet byłby dla mnie już czymś niezwykłym. Ze swojej strony zapewniam transport na miejsce :). Jeśli ktoś chętny to proszę pisać :). Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wyprawa na monetki, okolice ZG
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2013, 17:40 
Sierżant
Sierżant

Witam,dziesięć monet to niezły wynik, uważam.Zdarzają się takie miejsca ale niezbyt często.Cierpliwości.Pozdrawiam;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2013, 20:25 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Wczoraj trzy godziny i dwie monety plus łuska i zwykły guzik oraz śmieci. Dzisiaj trzy godziny dalej w tym samym miejscu i kompletnie nic :( Może za wolno szukam? Pole - piaszczysty ugor, całkiem przypadkowe miejsce jakieś 200m od najbliższych zabudowań niedużej wioski. Przez trzy godziny przeskanowałem obszar 25m x 100m, to wolno ? Podpowiedzcie, może za mało obszaru na jednostkę czasu robię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2013, 21:14 
Specjalista
Specjalista

kosmitek napisał(a):
Wczoraj trzy godziny i dwie monety plus łuska i zwykły guzik oraz śmieci. Dzisiaj trzy godziny dalej w tym samym miejscu i kompletnie nic :( Może za wolno szukam? Pole - piaszczysty ugor, całkiem przypadkowe miejsce jakieś 200m od najbliższych zabudowań niedużej wioski. Przez trzy godziny przeskanowałem obszar 25m x 100m, to wolno ? Podpowiedzcie, może za mało obszaru na jednostkę czasu robię.
Są miejsca że chociaż byś 100 godzin chodził to nic nie znajdziesz, a na szybkość przeszukiwania wpływa między innymi sprzęt jakim dysponujesz i zaśmiecenie .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 października 2013, 19:45 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

kosmitek jak ci tam idzie kopanie? Jak cos mozemy sie wybrac na jakies pole,od niedawna mam inny wykrywacz i dopiero szukam miejscówek.
pzdr

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]