Teraz jest czwartek, 28 sierpnia 2025, 21:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Xp Deus v4.0 - testy , ustawienia
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 11:45 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

berthiot napisał(a):
Się tam nie znam, bo deusa używam kilka dni ale wybór programu do modyfikacji ma ogromne znaczenie w v4.
Programy fabryczne Deep i Hot mają niedotykalne dla usera filtry.
Program Deep używa filtrów z wersji v2.0
Program Hot używa filtrów z wersji v3.2

Preferuję program Deep zmodowany na wyżyłowanych fulltonach.

Proof: https://youtu.be/nU2av8qn9y0?t=537

Kolego Prymek masz co chciałeś filtry 2.0 plus fulltony :1 Czy jesteś może w stanie przeprowadzić na takich ustawieniach test na swoim polu?

Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 14:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

Moglbys cos wiecej napisac o swoim programie deep? Co zmodyfikowales? Tylko full tony?

Wysłane z mojego LG-H955

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 22:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Program Deep:
Częstotliwość 17khz
Czułość 95
Dyskryminacja -6.4
Full tony
Poziom żelaza 0
Reaktywność 1
Wyciszacz -1
Sygnał akustyczny 4
Notch 0
Grunt 85

To nie jest program na zaśmiecone pole, tylko na dobicie konkretnych pozornie czystych miejscówek.
Nie używam ground notch'u. Obcina zasięg.

Jest głęboko, czytałem opinie po różnych forach i miejscach w internetach że deus jest przeciętny zasięgowo a wręcz płytki. Bzdury.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 sierpnia 2017, 08:01 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Nawiąże do jednego z pytań zadanych w temacie: mianowicie czy któryś z oferowanych fabrycznych programów sam w sobie jest głębszy od innych, słyszałem taki pogląd jakoby miał podać większe napięcie na cewkę i tym samym być głębszym. Wydaje mi sie ze każdy program fabryczny odpowiednio zmodyfikowany czy nadpisany mozna zbudować w ten sposób ze będzie działał tak samo. Być moze nie jestem dobrze zorientowany prosze o korekty w takim razie. A co Sądzicie na temat fast-a ( pytanie mające sens w sytuacji gdyby to co napisałem wcześniej nie miało by sensu, dowiedziałem sie jednak ze odpowiednie programy używają rożne filtry z poprzednich wersji softu i to z pewnością ma wpływ na detekcję ale jak dalece na głębokość ).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 sierpnia 2017, 11:56 
Plutonowy
Plutonowy

Crusoe napisał(a):
Nawiąże do jednego z pytań zadanych w temacie: mianowicie czy któryś z oferowanych fabrycznych programów sam w sobie jest głębszy od innych, słyszałem taki pogląd jakoby miał podać większe napięcie na cewkę i tym samym być głębszym. Wydaje mi sie ze każdy program fabryczny odpowiednio zmodyfikowany czy nadpisany mozna zbudować w ten sposób ze będzie działał tak samo. Być moze nie jestem dobrze zorientowany prosze o korekty w takim razie. A co Sądzicie na temat fast-a ( pytanie mające sens w sytuacji gdyby to co napisałem wcześniej nie miało by sensu, dowiedziałem sie jednak ze odpowiednie programy używają rożne filtry z poprzednich wersji softu i to z pewnością ma wpływ na detekcję ale jak dalece na głębokość ).

Na filmiku Gary mowi wprost ze program Deep z 4.0 jest na filtrach gruntowych z wersji oprogramowania 2.0 ktora byl glebsza od 3.2. Do tego na programie Deep tx jest ustawione jest na 3. Z tego co na razie z nim chodzilem to jest wyraznie glebszy od fasta nawet modifikowanego pod zwiekszenie glebokosci. Jest to program wolniejszy ale dajacy wyrazna poprawe glebokosci detekcji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2017, 17:36 

...czytałem opinie po różnych forach i miejscach w internetach że deus jest przecięlotny zasięgowo a wręcz płytki. Bzdury.[/quote]

Chyba potwierdzę, choć doświadczenie ze sprzętem słabiutkie (dwa tygodnie). Ale już w tej chwili mogę potwierdzić, a nawet delikatnie zacytować mojego stałego kompana, choćby plażowego... Zapytał mnie, czy aż tak głęboko muszę kopać...? Niektóre dołki za plażowymi monetkami, to około 28 cm, czasem głębiej, co wprawiało mnie w irytację (kopałem z buta) i lekkie niedowierzanie, czasem rezygnowałem. Irytacja wygrywała. Brak doświadczenia ze sprzętem górował.

Schodząc z plaży za każdym razem powtarzam sobie...muszę być "destrukcją własnych myśli" :lol:
Matko moja...a co mnie irytuję Ci którzy, gapią się i podchodzą z zapytaniem, czego szukam?

Leci odpowiedź krótka...szczęścia :b1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2017, 20:53 
Major
Major

zeppo035 napisał(a):
Nie wprowadzaj w błąd program 10 jest zapisany na stałe i działa zupełnie inaczej nie da rady modyfikować go jak się chcę podobnie jest z programem mokra plaża pozostałe można ale zapisujesz od 11 do18 dla tego program bazowy w nie których przypadkach ma znaczenie

Spoko, może i tak że od 11 się zapisuje - nie miałem przed oczami i z pamięci poszło ------mea kulpa :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2017, 20:50 
Porucznik
Porucznik

Od początku sam budowałem sobie programy od zera ale postanowiłem dzisiaj pobawić się tym fabrycznym Deep i mam mieszane uczucia. Zazwyczaj chodzę na fulltone bez dyskryminacji tx2 i czułością powyżej 95. Przyzwyczajony jestem do popiskiwania przy takich ustawieniach. Przy podobnych nastawieniach modyfikowany Deep jest podejrzanie zbyt cichy na tym samym miejscu na którym mój program jednak sporo hałasuje. W Deep musieli pozaszywac jakieś filtry wycinające i moim zdaniem mogą one jednak przycinać zasięg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 sierpnia 2017, 22:23 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Kurcze dziwne bo mam podobne odczucia co moj przedmówca " Krychu " na Deep-ie piszczałka jest jakaś dziwnie spokojna nie nienatretna :roll:
Moze wypowie sie jeszcze ktoś kto ma doświadczenia z tym programem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 sierpnia 2017, 22:33 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Kolego " Berthiot " na zaśmieconej miejscówce schodzisz tylko z reaktywności w gore czy inne parametry wymienione w Twoim poście tez zmieniasz traktując wzór programu raczej jaka mocna bazę ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 sierpnia 2017, 07:41 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Przemyslawszy jeszcze raz wrócę do wypowiedzi kolegi " Kryhu " Jesli Deep fakt.byłby z jakimś zaszytych filtrem ktory mógłby obcinać zasięg to jaka dalsza perspektywa dla głębokiego programu.(Moze koledzy maja jakieś doświadczenia,spostrzeżenia warto byłoby sie podzielić nimi). Opcją byłoby nadal nadbudowania własnych nastaw typu program np. "11" ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 sierpnia 2017, 13:40 
Porucznik
Porucznik

Tak na moje ucho to program Deep ma jakiegoś notch'a gruntu zaszytego. TX jest tam na 3 więc, żeby nie było dyskoteki, to jakiś filtr tam chyba siedzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 sierpnia 2017, 15:42 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

witam siedzę na działce i postanowiłem zrobić testy porównawcze wszystkich czterech softów fant znależony na działce nie wykopywany w programach fabrycznych najlepiej wypadł 4.1 4.0 podobnie po podkręceni najgorzej wypada 3.2 po podkręceniu najlepiej wypada 4.1 choć różnice są niewielkie najmniejsze różnice między programami fabrycznymi a podkręconymi w sofcie 4.1 dla posiadaczy wersji lite w tej chwili najlepsza opcja to 4.1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 13:20 
Kapitan
Kapitan

I tyle z komentarzy :1
Warto instalować ta 4.1?
Boję się o białą cewkę czy przyjmie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 sierpnia 2017, 14:13 
Major
Major

Kryhu napisał(a):
Tak na moje ucho to program Deep ma jakiegoś notch'a gruntu zaszytego. TX jest tam na 3 więc, żeby nie było dyskoteki, to jakiś filtr tam chyba siedzi.

Ciekawe spostrzeżenia...
A więc na jakiej podbudowie najlepiej zacząć budować własne programy????

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]