Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 04:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 10:36 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Panmc napisał(a):
Info od XP odnośnie nowej oferty na 2016. Nowy soft, nowe cewki, two box, pin-pointer który będzie działał razem ze słuchawkami.

nowości od 18min.

https://www.youtube.com/watch?v=cGYV9Bp4A50

Jeśli komuś francuski nie straszny to czy mógłby przetłumaczyć nowości w v4?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 11:10 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Fajnie by było gdyby XP zrobił cewkę okrągłą w rozmiarze 12" w tej nowej technologii, z nowym układem i nowymi częstotliwościami. Ta elipsa ma być rewolucyjna.. podobno ;) ..z pewnością tak będzie.. Ma być głębsza od dotychczasowej 11", bardziej precyzyjniejsza, czulsza na mikro drobinki i co najważniejsze ma dawać radę w ekstremalnie zmineralizowanym gruncie.
Osobiście nie bardzo chce mi się wierzyć, że będzie głębsza, a to z powodu jej szerokości.. no ale się okaże. Gdyby tak rzeczywiście było to byłby to jakiś przełom ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 11:27 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ciekawi mnie w którym kwartale 2016 wyjdzie soft i nowa cewka. Jak znam życie to pewnie połowa 2016.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 11:47 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Skoro pierwszy termin miał być późną jesienią 2015 to sądzę, że oni w tym momencie produkują nowe akcesoria by na 2016 rok były gotowe do rozsyłania. Przynajmniej ja tak to widzę. Powiem więcej, cewkę eliptyczną mieli już w marcu 2015 :) z tym, że wtedy z tego co wiem prowadzili jeszcze badania nad prototypem i przystosowywali już linie produkcyjną. Soft 4.0 mieli w tym samym czasie i z pewnością wersja softu mimo, że 4.0 która wyjdzie po nowym roku będzie poprawioną już wersją 4.0 z marca 2015 ;) A samo przeciągnięcie terminu miało na celu dokończenia prac nad twoboxem i pinpointerem by wszystko wyszło razem, a nie na raty. Tak, że jeśli już oficjalnie podali co będzie to raczej będzie to zaraz po nowym roku, najpóźniej na wiosnę kiedy zaczyna się sezon :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 12:02 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Panmc napisał(a):
Ponoć elipsa ma mieć rozmiar 24-12 cm i nowe częstotliwości pracy (10-20-30-40 kHz).

Nie rozumiem czemu miałby służyć tak dziwny rozkład nowych częstotliwości?
Pomiędzy 10 a 20 poczujemy różnicę ale pomiędzy 20-30-40 wątpię...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 12:12 
Podporucznik
Podporucznik

Cały czas czekam na cewkę koncentryczną ale może nie da rady takiej zrobić bo układ by przeszkadzał, nie wiem ale deus na pewno by lepiej sobie radził na łąkach i w lesie. Ciekawe czy pinpointer, będzie rozróżniał kolor i żelazo tzn współpracował z panelem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 12:18 
Pułkownik
Pułkownik

Spidi napisał(a):
Panmc napisał(a):
Ponoć elipsa ma mieć rozmiar 24-12 cm i nowe częstotliwości pracy (10-20-30-40 kHz).

Nie rozumiem czemu miałby służyć tak dziwny rozkład nowych częstotliwości?
Pomiędzy 10 a 20 poczujemy różnicę ale pomiędzy 20-30-40 wątpię...

a czy to nie będzie tak, że ta nowa cewka na raz będzie mogła pracować na kilku częstotliwościach?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 22:40 
Major
Major

W sumie to super jest mieć jeden sprzęt który się co jakiś czas sam zmienia :D , a czy na dobre???
Pożyjemy zobaczymy, w końcu życie jest jak pudełko czekoladek - co nie.........

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 października 2015, 23:05 
Major
Major

Tiaaa znając reguły rynku to jednym sensownym zakupem będzie nowa "rewelacyjna cewka", dla reszty użytkowników 4.0 będzie takim półśrodkiem jak posiadanie słuchawek bez panelu, mam nadzieję że się mylę.
W każdym razie jest czas żeby zbieraać kasę :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 października 2015, 14:20 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam mam pytanko mam standardowe słuchawki w xp deus sw4 wersja lite - chciałbym je zmienić na jakieś lepsze jakie ew. polecacie co prasowałyby do wersji i czy np bezprzewodowe są jakieś ? a jak są to czy nie opóźniają sygnału ? bardzo proszę o pomoc bo standardowych mam już dość ;/

ps. do kolegi co pytał o ustawienia i dyskoteke w wersji lite powiem tak na początku miałem straszne problemy nie wiedziałem co i jak i aż głowa bolała od nadmiaru sygnałów.
moja rada używam standardowych programów od 1 do 10 ew. co zmieniam do GB - dys - i czułość czułość zawsze 96-98 , co do GB włączasz wykrywacz i w terenie co zamierzasz szukać dajesz p.10 GB na 70 trzymasz minus i pompujesz wybija Ci wtedy poziom GB - dajesz np p.3 i wbijasz gb o 3 numerki niższe albo 1 wyższy - do pracy wykrywacza trzeba się przyzwyczaić deus nie jest sprzętem cichym ale za to kosą
ew. jak masz kolegę z panelem to możesz np p.2 i p3 - wgrać na p.11-12 i zmienić śledzenie GB tak byś nie musiał bawić się w pompowanie a też wycisza wykrywacz - reszty nie ma co zmieniać , odnośnie TONES - latam na 3 i już wiem co w trawie piszczy - chodź zastanawiam sie by nie zmienić na full Tones i uczyć się na tym.
to by było na tyle dla podsumowania pracy i całokształtu DEUSA powiem tylko tyle kolega lata z garretem , a 2 z GM4 - i deus potrafi zbierać fajne fanty za ich śladem gdzie u nich nie ma pyknięcia osobiście sprzęt wart swej ceny - a panel możesz dokupić jak ogarniesz wykrywa na poziomie LITE - kolega mam Panel lata z wykrywą ok 10 lat i mówi ,że wg. jego opinii jet zbędny ma tylko kilka opcji co się ustawia na początku i wsio deusa ustawiasz pod SIEBIE jak spasują Ci programy podstawowe i jak raz ktoś Ci zmieni to co chcesz( w moim przypadku GB na auto) nie masz potrzeby kupowania panela bo z czasm przestaniesz na niego patrzeć a bd. chodził na słuch - PS. do sw4 lite dokup jedynie PINPOINTER :) pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 października 2015, 17:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie ma lepszych chyba ze WS 5 ale to i tak ci nic nie da z ustawieniami ja miałem tak samo ,kupiłem deusa z ws 5 i uważam ze nie jest wart tych pieniędzy potem dokupiłem panel i jest całkowicie coś innego ale dalej uważam ze za tyle kasy to deus jest napompowanym balonem i tyle .
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 października 2015, 19:03 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

tzn wiesz ten panelik mam zamontowany z przodu na sztycy i chodzi mi o te słuchawki do przodu na przejściówce żeby podłączyć jakieś lepsze niż np :
https://www.google.pl/search?q=deus+s%C ... TG0wc9M%3A

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 października 2015, 20:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

salque napisał(a):
Witam mam pytanko mam standardowe słuchawki w xp deus sw4 wersja lite - chciałbym je zmienić na jakieś lepsze jakie ew. polecacie co prasowałyby do wersji i czy np bezprzewodowe są jakieś ? a jak są to czy nie opóźniają sygnału ? bardzo proszę o pomoc bo standardowych mam już dość ;/

ps. do kolegi co pytał o ustawienia i dyskoteke w wersji lite powiem tak na początku miałem straszne problemy nie wiedziałem co i jak i aż głowa bolała od nadmiaru sygnałów.
moja rada używam standardowych programów od 1 do 10 ew. co zmieniam do GB - dys - i czułość czułość zawsze 96-98 , co do GB włączasz wykrywacz i w terenie co zamierzasz szukać dajesz p.10 GB na 70 trzymasz minus i pompujesz wybija Ci wtedy poziom GB - dajesz np p.3 i wbijasz gb o 3 numerki niższe albo 1 wyższy - do pracy wykrywacza trzeba się przyzwyczaić deus nie jest sprzętem cichym ale za to kosą
ew. jak masz kolegę z panelem to możesz np p.2 i p3 - wgrać na p.11-12 i zmienić śledzenie GB tak byś nie musiał bawić się w pompowanie a też wycisza wykrywacz - reszty nie ma co zmieniać , odnośnie TONES - latam na 3 i już wiem co w trawie piszczy - chodź zastanawiam sie by nie zmienić na full Tones i uczyć się na tym.
to by było na tyle dla podsumowania pracy i całokształtu DEUSA powiem tylko tyle kolega lata z garretem , a 2 z GM4 - i deus potrafi zbierać fajne fanty za ich śladem gdzie u nich nie ma pyknięcia osobiście sprzęt wart swej ceny - a panel możesz dokupić jak ogarniesz wykrywa na poziomie LITE - kolega mam Panel lata z wykrywą ok 10 lat i mówi ,że wg. jego opinii jet zbędny ma tylko kilka opcji co się ustawia na początku i wsio deusa ustawiasz pod SIEBIE jak spasują Ci programy podstawowe i jak raz ktoś Ci zmieni to co chcesz( w moim przypadku GB na auto) nie masz potrzeby kupowania panela bo z czasm przestaniesz na niego patrzeć a bd. chodził na słuch - PS. do sw4 lite dokup jedynie PINPOINTER :) pozdro

Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Poszedłem dokładnie w tym kierunku w sensie programy, Full tony, nauka, krecik w przyszłości. Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 października 2015, 22:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jesli można wiedzieć to co cie tak denerwuje w tych słuchawkach "sw4"? Cieszą sie raczej dobrą opinia w naszym środowisku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 października 2015, 23:01 
Podporucznik
Podporucznik

Salque piszesz bardzo bez składnie tzn trudno zakumać o co ci chodzi. Ale myślę że zachwalasz deusa na słuchawkach a kolega co ma panel twierdzi że panel jest niepotrzebny. Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie deus z samymi słuchawkami niewiele się różni od kanarka (no może trochę przesadzam) tyle tylko że ma 4 częstotliwości i jest bezprzewodowy (jak nie masz dostępu do panelu). Panel daje ci możliwość dostosowania tego wykrywacza do najlepszych wykrywaczy na rynku. Mając panel należy czytać forum ustawiać programy kolegów ale przede wszystkim należy się bawić wykrywaczem i samemu bawić się ustawieniami po to aby wyrobić sobie swoją opinię i wiedzieć co tobie pasuje lepiej od kumpla i innych użytkowników forum. Skoro kumpel twierdzi że panel nie jest potrzebny (no może nie nie jest niezbędny) to niech ci pożyczy panel na miesiąc albo dwa i zobaczysz czy się zgodzi :D. Za często się kręci w ustawieniach żeby uznać że jest zbędny a ty byś się coś podszkolił. Panel w deusie moim zdaniem to podstawa, deus bez panela jest ułomny na programach fabrycznych czy na cudzych programach wgranych z panelu nadal nie będziesz rozumiał zależności między ustawianiami, które czasem się przestawia. Podsumowując, 60% możesz chodzić z cudzymi ustawieniami i panel nie jest potrzebny ale na pozostałych 30-40% tam gdzie inni mówią że już nic nie ma, ty wyciągniesz ale do tego potrzebny jest właśnie panel.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]