Skibens napisał(a):
To chyba mam jednak od początku walniętą wykrywkę moje ustawienia przy rekordzie monetkowym to progr GMP ,czułość 95 , dyskryminacja 0, grunt zaniżony o 2, od wskazań na wyświetlaczu, reaktywność 2 ( expert nie korzystałem wtedy, teraz -1 ale i tak głębiej monety nie wykopałem). Niedawno pisałem że na podobnych nastawach łykam silber grosch na 17 cm z pewnym sygnałem, głębiej to już loteria. Ciekawostka ostatnio kolega z Ace 250 znalazł rzymka więc dawaj robimy test (szybki był 1 dołek), zakopałem monetę na 17-18 cm Deus piękny sygnał Ace na kilkadziesiąt przemiecień odezwał może ze 2 razy. Jednak rzymek mimo małej średnicy to kawał sreberka więc byl ładnie widoczny ale silber na 17 to porażka.
witam zrobiłem szybki test gleba las z kamieniami mineralizacja 86 cze11sile-1sen95 reak 1 silber 27cm sygnał czysty 30 słaby id 99 ale powtarzalny sygnał ja takie kopie program gnp pod kręcony sygnał jest ale trochę słabszy trojak pruski 27 sygnał na granicy zasięgu odziwo w gmp sygnał lepszy pewnie dlatego że sreberko cieńsze 1 feniś o dziwo w tych warunkach tylko 30cm (może dla tego że bateria w cewce z jedną kreską czy ktoś zauważył spadki głębokości przy rozładowanej baterii )takie zasięgi u mnie