Teraz jest sobota, 11 października 2025, 17:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: poniedziałek, 2 listopada 2015, 23:25 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

fabryczne programy resetują się same w wersji softu 3.2 w 2.0 trzeba od nowa wgrać soft z komputera .
ale jak mocno namieszałeś to po prostu odnowa załaduj soft 3.2 albo 2.0 czasami jak dużo mieszasz w ustawieniach to mogą się wkraść błędy w sofcie dlatego proponuje załadować od nowa :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2015, 11:36 

Dzięki za cenne informacje. Mam soft 3.2 pl skąd wziąć pl do ponownego załadowania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2015, 11:45 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ze strony producenta ściągasz program do aktualizacji w wersji angielskiej lub francuskiej (w zależności od upodobań), instalujesz i aktualizujesz trzymając się wskazówek. Język w panelu RC zależy od wersji dystrybucji i jest wgrywany na etapie produkcji, sama aktualizacja oprogramowania Deusa nie zmienia języka na inny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2015, 17:41 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

ze strony http://www.xpmetaldetectors.com/metal-detector/deus/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2015, 22:12 
Szeregowy
Szeregowy

czesc na strone trafilem przez znajomego ktory powiedzial mi ze tutaj moge znalezc ustawienia do mojego sprzetu. posiadsam deusa 2 i mam pytanie odnosnie szukania sreberek

chodzi mi o duze sreberka ruble kopiejki te duze, kolega ma xtere chyba 770 i on u siebie znajduje ostatnio rubla a tutaj czytalem o tym ze deus nie widzi duzego srebra wiec sprawdzilismy razem i w leseie zakopalismy na 30 cm i co sie okazalo ze deus nie widzi tego. probowalem wszystkie programy i ten ktoy tutaj pisali goldmaxx nie pomogl

moje ustawienia
dyskryminacja 10
audio 2
tony 2
czestotliwosc 7hz

co tu zmienic zeby lapalo '

dziekuje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2015, 23:27 
Generał Broni
Generał Broni

Od 14:38 przeczytałeś 130 stron wątku i nic nie pomogło ? To zakopcie monetę płycej :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 listopada 2015, 23:34 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

50kopiejek napisał(a):
czesc na strone trafilem przez znajomego ktory powiedzial mi ze tutaj moge znalezc ustawienia do mojego sprzetu. posiadsam deusa 2 i mam pytanie odnosnie szukania sreberek

chodzi mi o duze sreberka ruble kopiejki te duze, kolega ma xtere chyba 770 i on u siebie znajduje ostatnio rubla a tutaj czytalem o tym ze deus nie widzi duzego srebra wiec sprawdzilismy razem i w leseie zakopalismy na 30 cm i co sie okazalo ze deus nie widzi tego. probowalem wszystkie programy i ten ktoy tutaj pisali goldmaxx nie pomogl

moje ustawienia
dyskryminacja 10
audio 2
tony 2
czestotliwosc 7hz

co tu zmienic zeby lapalo '

dziekuje

Dziwna sytuacja tutaj ,aż niemożliwe to co piszesz ,może wadliwy ten twój Deus. Takie duże sreberka to powinno łapać nawet do 40cm.
Sprawdź jeszcze z reaktywnością na 1 lub 0 ,ustaw prawidłowo grunt (możesz obniżyć o 2-3 do tego jak pokazuje) i wyłącz dyskryminacje lub sprawdź monete w powietrzu ,jak będzie cisza to będzie wiadomo że rzeczywiście jakiś wadliwy egzemplarz ;-) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 listopada 2015, 05:56 
Moderator
Moderator

Parę postów poszło do kosza , pytanie 50kopiejek dotyczyło ustawień - myślę że odpowiedź uzyskał więc nie ma tu miejsca na pustą dyskusję ( np. czy xterra lepsza ) . Z mojej strony to zrozumiałem że chodzi o deusa 2.0 ( deus 2 ) ustaw silencer na -1 i prawdopodobnie złapiesz rubla - to klucz do głębokości w 2.0 . W wersji 3.2 cewka 9cali w moich wysoko zmineralizowanych glebach to moneta nie została by wykryta - wprawdzie testowałem 5 kopiejek ( duża miedź ) na 35cm ale jestem pewien że rubel by nie poszedł .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 listopada 2015, 12:45 
Szeregowy
Szeregowy

Oprócz zmiany silencera na -1 a reaktywności bliżej 0 ,sugerowałbym zmianę wzmocnienia audio nawet na maxa (traci się wtedy możliwość oceny głębokości zalegania ale coś za coś ) .
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 listopada 2015, 22:29 
Podporucznik
Podporucznik

Tylko to juz mysle nie ustawienia na normalne chodzenie ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 listopada 2015, 00:10 
Szeregowy
Szeregowy

Na stałe nie ale jak już pisałem na szczególne przypadki ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 listopada 2015, 00:31 
Porucznik
Porucznik

jak sie sprawdza deus np na depozyty typu baniaki, słoki itp?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 listopada 2015, 08:52 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Solo8 deus to w miarę uniwersalny wykrywacz, da się go ustawić na głębokie wykopy, ale jak dla mnie bez szału i dość mało wyrazisty, w porównaniu rutusem :) może to kwestia nastawów, ale ja jakoś nie mogę się przekonać do częstotliwości 4 KHz,
to zależy na co się w terenie nastawisz tak naprawdę, i trzeba wybrać czy drobnica czy większe przedmioty głębiej, no i jest jeszcze magiczny/ mityczny tryb statyczny :), o którym przez 130 stron za wiele nie znajdziesz:) w jego przypadku sam jestem ciekawy jak jest z zasięgami i jak go ustawić poprawnie, co prawda próbowałem się nim bawić trochę, ale uznałem, że jest mi zbędny

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 listopada 2015, 10:35 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Solo8 napisał(a):
jak sie sprawdza deus np na depozyty typu baniaki, słoki itp?
Na słoiki genialny. Tego specyficznego wycia na pokrywkę nie pomylisz z niczym. Bańka- potężny sygnał z ok. 70 cm. Zardzewiałą sporą blachę wykopałem na głębokość szpadla.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:16 
Podporucznik
Podporucznik

Ostatnio często szukam na łąkach gdzie rośnie lucerna, z ziemi wystają twarde łodygi skoszonej lucerny na 10 cm pomieszane z trawą. W ziemi siedzi sporo fajnych rzeczy z tym, że miejscówka coraz bardziej jest złażona i trzeba nastawiać wykrywacz na głębsze poszukiwania. Jak go ustawię zbyt czule to ciągle się wzbudza i trudno rozróżnić dźwięki. Chodzę na full tonie i ciągle są burki od gruntu odnoszę wrażenie że maskują kolor. Moje ustawienia:
TX3, sens ok 97
częstotliwość 17 czasem 11
reaktywność 1 lub 0 (rzadziej), wyciszacz -1
wzmocnienie audio 6
poziom żelaza 1 lub 0
dyskryminacja 0
Czasem wycinam notchem od gruntu zakres 85-90 i zaniżam grunt ok 5 ale najczęściej grunt jest ustawiony ręcznie w granicach 86-84. Teren dość trudny ponieważ w obniżeniach jest czarnoziem i grunt leci strasznie w dół do 70paru a na wzniesieniach żwir z kamieniami magnetycznymi i żelazem po dawnym osadnictwie.
Odnoszę wrażenie że nadal brakuje głębi lub popełniam jakiś błąd w nastawach co o tym myślicie? Chodzi mi o ustawienia do poszukiwania monet w tym szelągów których jest tam sporo (lub było :D). Może ktoś ma jakieś uwagi do przetestowania?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]