Teraz jest sobota, 11 października 2025, 16:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:33 
Generał Broni
Generał Broni

W angielskiej instrukcji jest napisane, że dwie wartości jak czułość i TX nie powinny być jednocześnie wysoko. Jak masz TX3 to obniż czułość do 90 albo i niżej i zobacz wtedy czy nie jest lepiej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 20:38 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

masz spory problem tam gdzie w ziemi żelazo rek 1 alb 0 to za mało min 2 albo 3 ale wtedy płytko a tu łodygi
spróbuj tak cz 11 re2 si-1 dys 2mały spadek zasięgu i ciszej tx2 i bardzo wolno chodzić sen ile się da gb obserwuj i ustawiaj tak jak pokazuje kamienie magnetyczne uspokój notgrund albo poczekaj jak zaorają :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 listopada 2015, 21:20 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
spróbuj tak cz 11 re2 si-1 dys 2mały spadek zasięgu i ciszej tx2 i bardzo wolno chodzić

To już było :D teraz szukam ustawień głębszych na takie tereny :D.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 00:23 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

to tylko większa cewka na małe moniaki jak zejdziesz niżej z częstotliwości będzie gorzej :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 00:40 
Podporucznik
Podporucznik

Używam średniej i uważam że brakuje jej sporo do standardowego koncentraka rutusa od argo, jedynie na mikro drobinach wygra i monetkach typu denarki i brakteaty. Poproszę osoby co mają największą cewkę do deusa o opinię czy jest zauważalna różnica między średnią a największą w zasięgu i czułości przy poszukiwaniach na łąkach i w lesie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 01:21 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

myślę że jak zejdziesz do 8kh re 1 sil1 se95 tx2 dy 0 to będzie jak w argo ale na tym terenie zapomnij o małych moniakach argo to głęboki sprzęt ale na śmietniku bez szas a na 4rzędzie płytki :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 17:56 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Jestem posiadaczem Xp Deus-a 9'' Lite. Śmigam z nim już od około 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolony z dotychczasowych efektów eksploracji :). Jedna podczas dwóch ostatnich wypadów zaniepokoiło mnie samoczynne wzbudzanie się wykrywacza w momencie kiedy leży na ziemi lub podnoszę go do góry (wcześniej takie zachowanie nie miało miejsca na żadnym fabrycznym programie a chodzę tylko na jednym nie dużym obszarze). Wspomnę, że chodzę na fabrycznym programie P5 nie dokonując żadnych zmian (ewentualnie tony). Testowałem również jego zachowanie na innych programach i nie zawsze występowało wzbudzanie. Trochę zdziwiło mnie jego zachowanie. Nie jest to dla mnie normalne zachowanie tym bardziej, że wcześniej się nie wzbudzał. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 19:58 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

witam takie zachowanie może być spowodowane zaniżeniem gb za wysoką czułością lub obniżeniem dyskryminacji to jak byś kombinował z ustawieniami jeśli nic nie przestawiałeś to najprawdopodobniej tel. komórkowy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 20:11 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Właśnie chodzi o to kolego, że nie zmieniam żadnych ustawień, nawet nie używam strojenia do gruntu bo nie jest to konieczne, zmieniam tylko tony. A telefon komórkowy wyłączyłem podczas ostatniego wypadu i nie zmieniło to zachowania wykrywacza. Podczas wcześniejszych wypadów telefon miałem włączony zawsze i Deus się tak nie zachowywał. Jeszcze raz chciałbym wspomnieć, że chodzę w tym samym miejscu (obszar 50mx70m). Czyżby takie zachowanie wskazywało by na jakieś uszkodzenie??????????????

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 20:22 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A nie masz tam jakiejś lini wysokiego napiecia w pobliżu ? Mój deus też czasem popierduje jak lezy na ziemi lub gdy podnoszę cewkę do góry . Strojenie do gruntu powinieneś używać bo jak masz nie dostrojony to tracisz na głębokości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 20:41 
Moderator
Moderator

machg : naladuj go i przeinstaluj soft , moj popierduje tylko podkrecony na maxa ... na firmowych nastawach jest cicho :)

Edit : nie doczytalem :) , coz ... moze faktycznie zrobila sie jakas mikroszczelina przez ktora dostaje sie wilgoc do srodka.

Ostatnio edytowano niedziela, 8 listopada 2015, 21:03 przez wclan, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 20:47 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

nie przeinstaluje softu bo ma lite

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 listopada 2015, 20:49 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

obejrzyj cewkę może pękła i dostaje się wilgoć

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 listopada 2015, 09:46 
Pułkownik
Pułkownik

warto też zdjąć osłonę od cewki, dokładnie ją wyczyścić , cewkę także wyczyścić. bywa tak, że coś wpadnie między cewkę a osłonę i powoduje zakłócenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 listopada 2015, 11:14 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Ściągnąłem osłonę cewki i dokładnie wyczyściłem, też myślałem że coś wpadło. Niestety czyszczenie nie pomogło i dolegliwość pozostała. Czasami przy przemiataniu dziwnie się zachowuje, jakieś dziwne sygnały wydaje, które wcześniej nie występowały. Teraz nie pamiętam czy od razu po włączeniu występuje wzbudzanie?? Sprawdzę to. W takim razie dzięki bardzo za pomoc w rozwiązaniu problemu. Jakby coś jeszcze komuś przyszło do głowy, proszę o informacje. A czy u któregoś z kolegów była by możliwość wgrać softa????

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]