LUDZIE !!! LITOŚCI !!! Jakie kalibrowanie?? Jakie wzbudzanie?? A Ty kolego z tego filmiku nie masz w ogóle pojęcia o wykrywaczach, a już na pewno nie o Deusie. Wybacz ale zabłysnąłeś jak... nie napiszę co!
Po pierwsze w miejscach zabudowanych (w/przy domu) Deus na fabrycznym programie GM Power i nie tylko będzie się tak wzbudzał! Z powodu lokalnych zakłóceń od linii wysokiego, średniego i niskiego napięcia od nadajników/przekaźników komórkowych czy sieci fifi :) których dookoła jest pełno.
Po drugie to co prezentujesz na filmiku to jedynie brak swoich kompetencji do używania tego wykrywacza. Piszesz, że zaraz po włączeniu jest cisza i machasz wykrywaczem pokazując tę ciszę.... no k....a żal takie coś w ogóle pokazywać ponieważ pokazujesz tym, że nie rozumiesz kiedy wykrywacz się uruchamia i jak długo to trwa, a co dopiero mówiąc o Twoich umiejętnościach jego używania w terenie! Wykrywacz jest wyłączony wtedy jak masz wyłączone słuchawki i panel RC, a diodka w cewce miga sobie co 3 sec jasnym światłem. Wykrywacz jest włączony dopiero wtedy jak masz włączone słuchawki albo panel, a diodka w cewce miga co 1 sec słabym światłem. Na filmie wyraźnie widać ...wtedy co Ty nazywasz włączeniem wykrywacza i prezentujesz tą magiczną ciszę, że dioda miga co ok. pół sekundy jasnym światłem co oznacza, że cewka (wykrywacz) jest podczas uruchamiana!, a ta krótka cisza wynika z tego, że wykrywacz jeszcze nie był uruchomimy! Samo włączenie i uruchomienie się panela nie oznacza, że wykrywacz jest gotowy do pracy. Włącz i wyłącz sobie kilka razy wykrywacz i spróbuj to zrozumieć. Czasami po wyłączeniu panela i/lub słuchawek cewka komunikuje diodką, że nadal jest uruchomiona i pracuje - to też się zdarza dosyć często i to też nie jest żadna wada - trwa to 60 sec. po czym się wyłącza. Cewka jest wyłączona wtedy jak dioda miga co 3 sec jasnym światłem.
Po trzecie na fotkach wygląd cewki jest jak najbardziej normalny, nieodbiegający od normy - zwyczajne bąble i skrzepnięte struktury masy w wypełnieniu i to w dodatku w wierzchniej warstwie masy którą jest zalana cewka.
Po czwarte popierdywania te które przedstawiłeś na programie fabrycznym gm power - w terenie z daleka od miasta.. typu las, pola powinny być znacznie mniejsze, a nawet powinny zniknąć - dopiero podkręcenie czułości 92-99 mogą się pojawiać ponownie i jest to zupełnie normalne.
Po piąte Ty zacznij się martwić jak te popierdywania całkiem Ci znikną....
Po szóste jak tych popierdywań nie jesteś w stanie zaakceptować to zmień wykrywacz zamiast pisać cenne informacje, że sprzęt za tyle kasy tak popierduje.... bo mocno przesadzasz.
Przepraszam wszystkich urażonych..., czytam regularnie temat ale rzadko się udzielam i to co tu się teraz dzieje to normalnie mnie rozbroiło.
|