benekpe napisał(a):
Odniosłem się jedynie do wypowiedzi kolegi Dropka, który nie wierzy że są wykrywacze potrafiące wykryć monetę przykrytą gwoździem. Skoro Deus sobie w takiej sytuacji nie radzi, to trudno. Z niklowymi monetami też ma problemy - po co więc te złośliwości? Każdy chyba może wypowiadać się w każdym temacie tego forum, czy ten temat jest zarezerwowany jedynie dla szczęśliwych posiadaczy Deusa? Czyżby powstała kolejna sekta? :)
Wprawdzie nie miałem GM5 ale miałem GM4pro , gm4pro wd , Coin Killera i Lp Zero + kilka różnych cewek miałem też dwa deusy i z mojego doświadczenia , testów i praktyki to Golden Mask w środowisku zaśmiecenia żelazem bardzo odstaje od Deusa i trudno w tym środowisku je porownywać . Doceniam twoje zaangażowanie i szanuję twoje testy jednak w praktyce jest inaczej . Gm to prosty wykrywacz i brak możliwości redukcji jego mocy (nie czułości ) w środowisku zaśmieconym żelazem fatalnie wpływa na działanie w takim terenie , sytuacje ratuje mała cewka 7 czy 5 cali jednak pomyśl jak deus by działał z takimi cewkami . Dzięki możliwościom konfiguracyjnym deus wygrywa . Więc uważam że pisanie w tym wątku że deus nie może ale mój wykrywacz może choć w praktyce nie może jest delikatnie mówiąc passe - proszę unikać takich wycieczek bo mi wątek psujecie i posty będą w koszu lądować .