Teraz jest niedziela, 6 lipca 2025, 12:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 23:46 
Major
Major

Szok ale odkrycie chyba z rok temu się tym bawiłem :8) . Faktycznie dla monetki położonej na na płask wykres jest niemal idealny, niestety wykopałem parę moniaków na których wizualizacja pokazywała szaleństwo w wykresach a okazało się że moniak. Po 2 dniach testów dałem sobie spokój. Podobno Mask5 ma tę opcję i lepiej sobie radzi :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 14:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Panowie te tajne opcje są przydatne ale serwisowi. Prostemu użytkownikowi na nic się zdadzą. Moneta wykonana ze stopu różnych metali lub ułożona pod kątem, ewentualnie w pionie na wykresie będzie prezentowana chaotycznie - zresztą to co widać na tym wykresie doskonale słychać w audio w opcji full tone i wg mnie lepiej nauczyć się słuchać Deusa niż ciągle patrzeć na wyświetlacz potykając się przy tym o jakieś przeszkody. Gdyby opcja ta była przydatna dla zwykłego użytkownika to XP na pewno nie ukrywałby jej. Fajniejsze bajery widziałem w skrakowanym przez Rosjan Deusie - ale w tym zakresie nic więcej nie napiszę ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 14:50 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Mało przydatne w terenie nie polecam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 15:35 
Podporucznik
Podporucznik

Dropek przecież ten filmik z ruskim softem był już wrzucany albo omawiany z reaktywnością na minusie i innymi bajerami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 16:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Zrobiłem dzisiaj mały teścik deusa położyłem monetkę a na niej gwoździa panowie dlaczego całkowicie nie widzi monetki nawet z paru cm czy żelazo całkowicie zasłania kolor ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 16:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A reaktywacja na ile ustawiona?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 16:14 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

reaktywacja 2 wyciszacz - 1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 17:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

tui napisał(a):
Dropek przecież ten filmik z ruskim softem był już wrzucany albo omawiany z reaktywnością na minusie i innymi bajerami.

No właśnie dlatego nic więcej na ten temat pisać nie będę :)

Co do maskowania monety na której leży gwóźdź.. a czego się spodziewałeś? że pokaże monetę? Pokaż mi taki wykrywacz który pokaże monetę przykrytą gwoździem i nie będzie to sygnał przekłamany na kolor od gwoździa. Oglądałem te super filmy z testów z różnymi sprzętami które niby pokazywały monetę przykrytą gwoździem ale wg mnie jest to jedynie przekłamanie w id spowodowane niedokładną identyfikacją danego wykrywacza, a w niektorych przypadkach tylko w testach powietrznych, w ziemi byłby sygnał tylko na żelazo zakładając że id sprzętu nie jest upośledzone. W deusie reaktywacja powinna odseparować oba sygnały ale tylko wtedy jak obiekty będą w optymalnej do danej nastawy odległości od siebie. Deus znajduje często elementy kolorowe połączone z żelazem ale pod warunkiem że tego pierwszego jest więcej. Ponadto w ziemi żelazo będzie raczej skorodowane, a tlenek żelaza jest kolorem i wtedy mamy większą szansę na czystrzy sygnał na kolorek jeśli przy zardzewialym żelazie leży moneta. Nie ma co panikować. ..

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 18:09 
Kapitan
Kapitan

[/quote]
Co do maskowania monety na której leży gwóźdź.. a czego się spodziewałeś? że pokaże monetę? Pokaż mi taki wykrywacz który pokaże monetę przykrytą gwoździem i nie będzie to sygnał przekłamany na kolor od gwoździa. Oglądałem te super filmy z testów z różnymi sprzętami które niby pokazywały monetę przykrytą gwoździem ale wg mnie jest to jedynie przekłamanie [/quote]. A co powiesz o tym filmie? http://youtu.be/PbQouK6tMJo Od 7mej minuty - moneta przykryta dużym żelastwem... Wykrywacz ustawiony bez dyskryminacji, dźwięk na żelazo i kolor... Nie jakiś mały gwóźdź, tylko kawał dużego skorodowanego żelastwa...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 18:26 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tego typu testy na maskowanie są o kant szanownej...
Kto w naturze spotkał kiedykolwiek monetę przyklejoną do gwoździa?
Sens ma test, że moneta sobie leży w glebie na np. 15-20cm a na lub płytko pod powierzchnią gleby leży sobie gwóźdź i jak daleko trzeba ten gwóźdź odsuwać my moneta przestała być maskowana...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 18:28 
Generał Broni
Generał Broni

Czyli nic się nie zmieniło co u nie których, Benek dalej agituje swojego bułgara w wątku o innym sprzęcie :n Mało ci kilku wątków o Gm?musisz i tu pchać się?sory ale w k.......a mnie taka agitacja,masz wątki o Gm to tam wrzucaj co chcesz a nie spamujesz w wątku o ustawieniach Deusa!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 18:31 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A jak sprzedaje to i agituje :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 18:52 
Kapitan
Kapitan

Odniosłem się jedynie do wypowiedzi kolegi Dropka, który nie wierzy że są wykrywacze potrafiące wykryć monetę przykrytą gwoździem. Skoro Deus sobie w takiej sytuacji nie radzi, to trudno. Z niklowymi monetami też ma problemy - po co więc te złośliwości? Każdy chyba może wypowiadać się w każdym temacie tego forum, czy ten temat jest zarezerwowany jedynie dla szczęśliwych posiadaczy Deusa? Czyżby powstała kolejna sekta? :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 19:14 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

benekpe napisał(a):
Odniosłem się jedynie do wypowiedzi kolegi Dropka, który nie wierzy że są wykrywacze potrafiące wykryć monetę przykrytą gwoździem. Skoro Deus sobie w takiej sytuacji nie radzi, to trudno. Z niklowymi monetami też ma problemy - po co więc te złośliwości? Każdy chyba może wypowiadać się w każdym temacie tego forum, czy ten temat jest zarezerwowany jedynie dla szczęśliwych posiadaczy Deusa? Czyżby powstała kolejna sekta? :)

Pewnie nie, ale temat dotyczy jego ustawień. Sam nie posiadam Deusa, ale czytam ten temat i być może pod choinką znajdę pasujący do tego tematu sprzęt. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 listopada 2015, 19:37 
Moderator
Moderator

benekpe napisał(a):

Wprawdzie nie miałem GM5 ale miałem GM4pro , gm4pro wd , Coin Killera i Lp Zero + kilka różnych cewek miałem też dwa deusy i z mojego doświadczenia , testów i praktyki to Golden Mask w środowisku zaśmiecenia żelazem bardzo odstaje od Deusa i trudno w tym środowisku je porownywać . Doceniam twoje zaangażowanie i szanuję twoje testy jednak w praktyce jest inaczej . Gm to prosty wykrywacz i brak możliwości redukcji jego mocy (nie czułości ) w środowisku zaśmieconym żelazem fatalnie wpływa na działanie w takim terenie , sytuacje ratuje mała cewka 7 czy 5 cali jednak pomyśl jak deus by działał z takimi cewkami . Dzięki możliwościom konfiguracyjnym deus wygrywa . Więc uważam że pisanie w tym wątku że deus nie może ale mój wykrywacz może choć w praktyce nie może jest delikatnie mówiąc passe - proszę unikać takich wycieczek bo mi wątek psujecie i posty będą w koszu lądować .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]