mundurek napisał(a):
benekpe napisał(a):
Co do maskowania monety na której leży gwóźdź.. a czego się spodziewałeś? że pokaże monetę? Pokaż mi taki wykrywacz który pokaże monetę przykrytą gwoździem i nie będzie to sygnał przekłamany na kolor od gwoździa. Oglądałem te super filmy z testów z różnymi sprzętami które niby pokazywały monetę przykrytą gwoździem ale wg mnie jest to jedynie przekłamanie
.
Gościu nie wiesz co piszesz , Deus pokazuje monete przykrytą dużym kawałkiem metalu ( 2 zł przykryte nożem) taki test wykonaliśmy na zlocie , kolega z AKA SIGNUM drugi kumpel ze Spectrą V3i(w tym wykrywaczu trzeba by pewnie coś ustawić bo ten wykrywacz to kosmos ) i moj Deus .I tylko Deus widział kolor bez zająknięcia , nie ma co się napalać na jakieś filmiki z :dupa tylko wiedzieć jak ustawić wykrywacz , ludzie robią jakieś resety ,przeprogramowania jakieś cuda wianki nie wiem po co , nie rozumieją sprzętu i tyle , a czasami warto przeczytać instrukcję ze zrozumieniem , a nie wypisywać bzdety .
kolego @mundurek - to kolega dropek i pozostali poruszyli problem z maskowaniem żelaza, to ich cytaty - ja odniosłem się jedynie do ich wątpliwości o istnienie takiego wykrywacza, który by poprawnie wykrył monetę przykrytą gwoździem. Więc proszę nie przypisywać mi nie moich słów. Jako urzytkownicy Deusa dostrzegli problem - to oni go publicznie opisali. Tyle w temacie. Co do monet niklowych, to jeden z zaawansowanych urzytkowników Deusa poprosił mnie, bym sprawdził czy GM5 poprawnie te monety wykrywa - to na jego prośbę udostępniłem film w sieci z udziałem tych monet (drugi link z YT w moim podpisie). Proszę więc o uważne czytanie wątku i darować sobie te złośliwości.
PS
Monety niklowe użyte w filmie to te same monety, które sprawiały problem deusowi - kolega przesłał mi je na potrzeby testu... Proszę więc darować sobie dalsze złośliwe komentarze w tej kwestii.