Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 19:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: czwartek, 19 maja 2016, 23:50 
Sierżant
Sierżant

Bo wychodzę z założenia że im więcej się wie o danym urządzeniu tym bardziej można go (aut. słownik - korzystać przez rz!).A co do Id to nie mam do niego zaufania

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 19:40 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam kolegów.Mam mały problem z "koksem" :)...Mam fajne poletko strasznie zaśmiecone tym syfem,może dacie jaką dobrą radę jak ograniczyć "fałszywe"sygnały .Niestety bije dla mnie wysoko w granicach 27-37.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 22:56 
Major
Major

Witam kolegę :) . Proponuję przejść na pełne tony, sygnały o wartościach podanych przez ciebie będą bardzo niskie bardziej "burczące" przypominające żelazo. Tak naprawdę to nie pamiętam jak to się chodziło na innych zakresach tonów, ale z tego co kojarzę to wszystko ponad dyskryminację waliło już na kolor, i dlatego skupiasz się na tych dźwiękach . Troszkę przyswojenie tego natłoku sygnałów na " fuul tons "mi to zajęło ale jednak polecam wszystkim którzy chodzą z Deusem. Żeby nie było tak różowo to właśnie przedział ok 30-45 jest dla mnie zmorą ( a słoń mi nadepnął na uszy) często w tych zakresach wyskakują w moich rejonach "krystyny" i solidy pruskie(słabe stany), a dźwięki są tak mało kolorowe, mam wrażenie że parę monetek przeoczyłem. Jeżeli chodzi o tak niskie wskazania podczas poszukiwań kieruję się prostą zasadą:
1 jeżeli dźwięk rozmyty odpuszczam ( koks daje taki sygnał) koledzy z GM też to mają :lol: , choć wydaję mi się że w Deusie na full jest to dźwięk łatwiejszy do rozpoznania.
2 jeżeli przegarnę ziemię butem i sygnał się przemieści ( 98% współczesny śmieć)
3 Jeżeli pierwsze 2 negatywne to kopię, a i tak w większości to śmieci ale czasami właśnie wpadnie ładny solid którego wczesniej bym nigdy nie wykopał.
Pozostaje jeszcze kwestia złota podobno też potrafi bić tak nisko, niestety nigdy nie znalazłem.
Moje rady to tylko własne spostrzeżenia + ten właśnie wątek
Pozdrawiam Skibens

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 23:01 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

monety wychodzą od 40 w górę jak nie ma tam bardzo cienkiego złota to zmień drugi ton do 38 i będziesz wiedział czego nie kopać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 23:06 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam .Mam problem , po aktualizacji softu do 3,2 (wersja z panelem i słuchawkami ) zniknęły mi programy w panelu ich nie ma, więc utworzyłem sobie program i zapisałem pod nr11 bo numerów od 1 do 10 nie ma , ale dodatkowo dziś uruchomiłem najpierw słuchawki i w panelu pokazał mi się program gold fild nr10 ,mogę go jedynie modyfikować i zapisać, nie mogę wgrać swojego programu . Co zrobiłem podczas aktualizacji nie tak i jak to poprawić ?
Zapomniałem dodać że chyba mam wszystkie programy w słuchawkach ale nie można ich przenieść do panela.

Ostatnio edytowano wtorek, 24 maja 2016, 23:13 przez Misio1973, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 23:09 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

wgraj jeszcze raz 2.0 potem 3.2 i powinno być ok czasami tak bywa :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 maja 2016, 09:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

Skibens zgadzam sie z Tobą. Tez kopie takie sygnały, ale dla mnie ważny jest jeszcze sam sygnał. Krótki, wyraźny o podobnym tonie w całym zakresie machania to zazwyczaj jakiś fajny fant :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2016, 16:27 
Pułkownik
Pułkownik

Testuje ostatnio ustawienie - pełne tony + 0 dyskryminacji, reaktywność =2. Całkiem przyjemnie chodzi się w takich ustawieniach przynajmniej na dość czystym terenie.
Podobne ustawienia dałem starszej osobie mającej problem z deusem - ciągłe kopanie gwoździ i nie odróżnianie żelaza. zmiana na pełne tony + 0 dyskryminacji i problem osoby ze słabym słuchem rozwiązany

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2016, 19:23 
Porucznik
Porucznik

Dla mnie jedyny minus pełnych tonów to zbyt mała rozpiętość całej gamy, chciałbym np. bez spoglądania na panel wiedzieć czy sygnał ma 65 - 55 czy 75. Inna sprawa że mnie słoń na ucho nadepnął :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 czerwca 2016, 23:35 
Major
Major

U mnie 65-75 nie ma problemu bije ładnie na kolor (oczywiście pełne tony) problem mam powiedzmy z rozróżnieniem dźwięków między ok 25 a 45 to jest moja zmora, fajnie jakby w nowym sofcie dało się w jakiś sposób edytować pełne tony. Albo żeby np od 30 wprowadzili wyższe natężenie dźwięku. Ale żeby nie odbiegać od tematu to pytanie o parametr TX zawsze mam na standardowym chyba 2 , często kopie na miejscówkach totalnie zanieczyszczonych i podobno sprawdza się zaniżenie tego parametru? Sam nigdy nie testowałem, balansuję reaktywnością, czułością i dostrajam GM. Co daje zaniżenie Tx ? Oczywiście znam instrukcję ale czy ktoś z was uważa że to ważny parametr na śmietnikach ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 czerwca 2016, 08:25 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kilka miesięcy temu wysłałem taką propozycję do XP. Możliwość ustawienia "żelaza" powiedzmy w zakresie 0-15, a od 16-99 full tony, ponadto z możliwością określenia tonu na żelazo (np. 100Hz) oraz początkowego tonu w opcji full tone (np. 300Hz). Wtedy działa nam fajnie opcja iron volume, bez używania dyskryminacji można sobie wyciszyć "żelazo" lub odpowiednio wyregulować jego głośność - teraz jest to niemożliwe w trybie full tone. Jest szansa, że to dodadzą - wg mnie byłoby to niezłą innowacją i raczej niespotykaną opcją w innych wykrywaczach :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 czerwca 2016, 11:56 
Porucznik
Porucznik

Masz rację, możliwość przyciszenia żelaza na "fulltonie" bez dyskryminacji byłaby świetnym rozwiązaniem.
Dodatkowo tak jak piszesz przydałaby się możliwość zmiany modulacji określonych zakresów ID
Teraz już wiem dlaczego oni tak długo tą V4 przygotowują ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 czerwca 2016, 21:01 
Kapitan
Kapitan

Albo żeby zrobili program dźwiękowy na większą liczę tonôw, argonauci będą wiedzieli o co chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2016, 09:20 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

prymek napisał(a):
Zrobiłem kolejny filmik z Deusem tym razem z cewką 11 cali - wyniki uważam za bardzo dobre , głębokość zdecydowanie na plus , można porównać z filmem gdzie testuję deusa 3.2 z cewką 9 cali .
https://youtu.be/rVj42FlrcOE

napisz jakie wrażenia po dwóch miesiącach używania 11

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 lipca 2016, 09:11 
Podporucznik
Podporucznik

11 Może i na plus ale minus to że trzeba kopać szerokie dołki i cieżko namierzyć drobne fanty:)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]