Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 20:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wszystko o Xp Goldmaxx power, wady i zalety.
PostNapisane: czwartek, 16 stycznia 2014, 21:22 
Pułkownik
Pułkownik

KrisssK napisał(a):
Wcale Ci się nie dziwię - w końcu trzeba zachwalać sprzęt, który chce się akurat sprzedać. :D

Tak sprzedaję mając na oku innego XP ale nie dlatego że zawiodłem się tylko obecnie potrzebuje sprzętu z wyświetlaczem, bardziej uniwersalnego do poszukiwań w lesie bo większość czasu spędzam chodząc po lasach. Poza tym żona chce mieć na lato sprzęt na plaże :)
GMP nie nadaje się na las na długie poszukiwania wśród współczesnych śmieci - nie da się tam wyeliminować śmieci aluminiowych. Zwykłą x-terra w lesie jestem w stanie pominąć ten problem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 stycznia 2014, 21:31 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Oj tam znowu nie wyrażaj się tak lekceważąco o pocziciwej Tereni. "Zwykła x-terra" brzmi dosłownie jak "zwykły proszek" a jednak potrafi dość sporo. Terrą nie wytniesz śmieci alu bez utraty nnych ciekawych fantów. Deusem (którego podejrzewam masz na myśli) pewnie też nie ale tutaj doświadczenie mam małe bo dopiero zaczynam się go uczyć.
Ale lepiej nie odgrzewac starych kotletów bo dopiero co był podobny temat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 stycznia 2014, 21:46 
Pułkownik
Pułkownik

KrisssK napisał(a):
Oj tam znowu nie wyrażaj się tak lekceważąco o pocziciwej Tereni. "Zwykła x-terra" brzmi dosłownie jak "zwykły proszek" a jednak potrafi dość sporo. Terrą nie wytniesz śmieci alu bez utraty nnych ciekawych fantów.

Teresy nie sprzedaję, jest w rezerwie :) a to wycinanie aluminium dotyczy tylko lasu - tam aluminium masz prawie zawsze na 1-5 cm głębokości a dobre fanty od 5 w dół i x-terra ładnie pokazuje tą głębokość dla płytkiego przedmiotu id 4-10 to na 99,9 % aluminium. No chyba, że małe złotko leży w ściółce ale to ten 1 raz się przekonałem, że tak może być:) Wracając do GMP - w nim masz tylko wskazanie kolor/niekolor bez głębokości czy numerka id i aluminium trzeba kopać także w lesie. Plus dla GMP jest taki, ze wyciągnie ci każdy kolor i głębiej niż x-tera go złapie no i można szybciej chodzić. Poza tym jakość wykonania GMP bije na głowę Minelab-a

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 16 stycznia 2014, 23:54 
Porucznik
Porucznik

Dzwoniłem jakiś czas temu do znanego sklepu z pomorza który ma xp i tesoro, sprzedawca twierdził że jest dużo reklamacji goldmaxxow tzn. wadliwe wtyki i gniazda sond i że ogólnie nie poleca tego wykrywacza.Zdziwiło mnie trochę jak zaczął polecać deusa który jak twierdził ma program goldmaxxa(który się niczym nie różni od samego goldmaxxa) i ma się wszystko w jednym....wystarczy dołożyć kilka set złotych więcej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 stycznia 2014, 00:11 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pewnie ten sprzedawca ze znanego sklepu z pomorza który ma xp i tesoro, na Deusie wyciąga większa marżę. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 stycznia 2014, 00:15 
Porucznik
Porucznik

Pewnie tak

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 stycznia 2014, 00:27 
Specjalista
Specjalista

KrisssK napisał(a):
Pewnie ten sprzedawca ze znanego sklepu z pomorza który ma xp i tesoro, na Deusie wyciąga większa marżę. :)

Nie wiem jaką ma marżę, ale Deus Lite (bez pilota, tylko słuchawki) i XP GMP w sklepie w Warszawie mają taką samą cenę. Wybór wydaje się więc prosty i nie dziwi mnie , że Denar poleca Deusa. Fakt na jego stronie Deus jest kilka złotych droższy niż GMP.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 stycznia 2014, 09:42 
Pułkownik
Pułkownik

Ten deus bez pilota to chyba taki trochę "wykastrowany" deus bo nie ma się dostępu do wszystkich funkcji, poza tym co z identyfikacją cyfrową gdy nie widzimy wskazań id?
Zna ktoś przypadek tych problemów z wtykami i gniazdem sondy dla GMP? Przecież w przypadku tego wykrywacza składanie sprzętu (na sztycy deus-a) nie wymaga odkręcania jakichkolwiek kabli a u góry przy elektronice kabel nic nie porusza się, żeby coś miało się tam wyłamać/uszkodzić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 stycznia 2014, 12:10 
Porucznik
Porucznik

jwaldek napisał(a):
Ten deus bez pilota to chyba taki trochę "wykastrowany" deus bo nie ma się dostępu do wszystkich funkcji, poza tym co z identyfikacją cyfrową gdy nie widzimy wskazań id?
Zna ktoś przypadek tych problemów z wtykami i gniazdem sondy dla GMP? Przecież w przypadku tego wykrywacza składanie sprzętu (na sztycy deus-a) nie wymaga odkręcania jakichkolwiek kabli a u góry przy elektronice kabel nic nie porusza się, żeby coś miało się tam wyłamać/uszkodzić.
Dlatego korzystam z forum żeby rozwiać wszelkie wątpliwościi dowiedzieć się jak najwięcej.Bo jak widać diler mówi co innego a prawda jest po stronie użytkowników bo mają doświadczenie w terenie z danym sprzętem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 stycznia 2014, 19:47 
Podpułkownik
Podpułkownik

jwaldek napisał(a):
Zna ktoś przypadek tych problemów z wtykami i gniazdem sondy dla GMP?

Pierdzieli jak nie było deusa to GMP był najlepszy
jak nie sprzedawał deusa to i deus był najgorszy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 stycznia 2014, 18:44 
Porucznik
Porucznik

Kolego prymek czy uzywałes goldmaxxa z sonda Detech SEF 12 x 10 cali ? czy wykrywka dobrze z ta cewka pracuje? i czy ta sonda jest zamiennikiem 27cm?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 stycznia 2014, 19:57 
Pułkownik
Pułkownik

Detech SEF 12 x 10 można stosować jako zamiennik dużej cewki ale nigdzie nie ma dokładnych testów porównania głębokości cewki. To nieco starszy tym cewek Detech-a, dla mnie są nieco za ciężkie. W necie informacje znalazłem o wadze od 570 do 720 gram cewka (nie wiem czemu taki rozrzut wagi w podawanych informacjach)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: XP Gold Maxx Power proszę o opinie użytkowników
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2014, 03:09 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

:666 jestem już chwile zainteresowany zmianą sprzętu.. i cały czas jak ten osioł w żłobie.. hehe kiedyś zbytnio nie było taaakiego problemu był i jest w sumie do tej pory super sprzęt od Pana Henryka lecz pasowało by mniej się zagłębiać hehe poniżej metra.. haha myślałem więc o Deusie.. kilku znajomych kolegów posiada i owszem sobie chwalą.. ja myślę coś tańszego ale również coś dobrego jak Deus. myśle wiec o xl Gold Max Power .. co sądzicie o tym sprzęcie. . czy można powiedzieć że to sprzęt uniwersalny i do drobnicy i na tzw. okopy..?? :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: XP Gold Maxx Power proszę o opinie użytkowników
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2014, 07:25 
Pułkownik
Pułkownik

diabel61200 napisał(a):
myśle wiec o xl Gold Max Power .. co sądzicie o tym sprzęcie. . czy można powiedzieć że to sprzęt uniwersalny i do drobnicy i na tzw. okopy..?? :666

nie to nie jest uniwersalny wykrywacz. to sprzęt typowo na drobnicę kolorową, specjalista na drobne monetki srebrne i te grubsze srebra także.
nie nadaje się na militaria, szukanie chełmów czy bagnetów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2014, 18:48 
Generał Broni
Generał Broni

Tryb statyczny w deusie,to dodatek na odstraszanie komarów???.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]