Teraz jest sobota, 11 października 2025, 00:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 09:34 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mikello napisał(a):
Mam ten sam problem, Deus z ładowarki fabrycznej nie ładuje się do końca.
Teoretycznie kończy ładowanie miganiem diody, jednak po włączeniu pokazuje 3/4 poziomu naładowania.
Natomiast gdy korzystam z power banku, bez problemu się w pełni ładuje.
Podłączyłem wszystkie 3 elementy na raz, być może wydajność ładowarki jest tak niewielka że nie daje rady.

Poza tym na jednym ze styków cewki, złuszczyła mi się całkowicie pozłacana warstwa.
Jeśli czyta to kolega Konrad to proszę o info czy gwarancja obejmuje taką usterkę.

zaobserwowałem ten sam problem z ładowarkami do telefonu. U mnie cała rodzina korzysta z jednej marki i po kolei ładowarki przestały ładować jak należy. Raz do końca, raz do 3/4 do połowy i na koniec zero reakcji. Padają jedna po drugiej po około roku użytkowania. Jeżeli powerbank daje radę proponowałbym zmienić ładowarkę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 14:37 
Kapitan
Kapitan

Najwyraźniej coś jest nie tak. Nie ma się co sugerować tym, że powerbank usb daje radę naładować w 100% - wynika to zapewne z tego, że wydolność prądowa takiego powerbanku jest wielokrotnie większa niż ładowarki sieciowej. Zbyt duży prąd ładowania zdecydowanie skraca żywotność akumulatorów - prawda stara jak świat. Zalecany jest dłuższy, ale za to mniejszym prądem proces ładowania. Zresztą zasilacz/ładowarka fabryczna jest banalną, prostą konstrukcją. O poziomie naładowania decyduje zapewne układ wbudowany w cewkę, który analizuje poziom naładowania akumulatorów. Zdecydowanie coś z nim jest nie tak, że wyłącza ładowanie przy 3/4 poziomu naładowania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 21:29 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Cewki wykąpane działają , nie ma widać żadnych objawów nieszczelności .Co do ładowania nie mam jak sprawdzić ( chwilowo) bo oby dwie w pełni naładowane oczywiście w w dużo krótszym czasie . A MOŻE ID ma złe odczyty o poziomie naładowania .I KOLEJNE zapytanie na ile czasu starcza wam naładowana cewka 11 przy maksymalnych ustawieniach .Może spróbuje w ten sposób . porównam czasy i będę wiedział .POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2014, 22:20 
Kapitan
Kapitan

Zastanawiam się, dlaczego producent nie pokusił się o ładowanie indukcyjne? Wówczas mielibyśmy totalnie bezprzewodowy wykrywacz. Można byłoby wykorzystać do tego celu cewkę wykrywacza. Odstawiamy wykrywacz na podkładkę indukcyjną i inicjujemy proces ładowania :-) Dziwne, że producent nie skorzystał z tego rozwiązania. Już nawet smartfony używają tej technologii.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 04:48 
Szeregowy
Szeregowy

Czesc. Na 3 miesiac zmienie stajnie Rutusa na XP Deusa. Dzieki za wczesniejsze wpisy- bardzo pomogly w wyborze. Moze nawet ktos kiedys obejzal filmiki na Y.T.z wyjsciami we Francji z Deusem i Optima :D . Puki co doszedlem do wniosku, ze jak sam nie kupie i nie sporawdze, to sie niczego nie dowiem. Raz nawet dodalem filmik z wyjscia z Deusem( kumpel Wegier mi pozyczyl)- pierwsze wyjsie i sreberko!!! Troszke mnie martwi jeden mankament Deusa :roll: . Mam 180cm wzrostu i deus w porownaniu z Optima wydaje mi sie za kodki...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 04:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja mam 187 cm wzrostu i jak dla mnie był ok :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 08:55 
Kapitan
Kapitan

dolas napisał(a):
Czesc. Na 3 miesiac zmienie stajnie Rutusa na XP Deusa. Dzieki za wczesniejsze wpisy- bardzo pomogly w wyborze. Moze nawet ktos kiedys obejzal filmiki na Y.T.z wyjsciami we Francji z Deusem i Optima :D . Puki co doszedlem do wniosku, ze jak sam nie kupie i nie sporawdze, to sie niczego nie dowiem. Raz nawet dodalem filmik z wyjscia z Deusem( kumpel Wegier mi pozyczyl)- pierwsze wyjsie i sreberko!!! Troszke mnie martwi jeden mankament Deusa :roll: . Mam 180cm wzrostu i deus w porownaniu z Optima wydaje mi sie za kodki...

zawsze można zamontować środkową sztyce dłuższą... bo takowa występuje w naturze :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 09:02 
Moderator
Moderator

konar : mnie starcza na ok. 15h do pelnego rozladowania (0 kresek na wyswietlaczu i migajaca ikonka), ale przewaznie robie 2 wypady po ok 6h i laduje cewke.

Z innej beczki ... ktos kiedys opisywal , ze Deus przed rozladowaniem traci na zasiegu i chyba cos w tym jest ... ostatnio zapomnialem naladowac cewke ... przy prawie rozladowanym detektorze , wtedy kiedy ma 0 kresek ... cewka dziala jeszcze jakies ok 30 min , ale nie zbiera wszystkich sygnalow.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 09:12 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego dolas,Deus ma wystarczająco długi stelaż.Mam 181cm. wzrostu i ustawiam długość stelaża,na 3.Od trójki do piątki,jest 7cm,zapasu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 19:19 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dzięki , w niedziele planuje wypad od świtu do zmierzchu więc będę miał porównanie :) :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 19:30 
Porucznik
Porucznik

dolas napisał(a):
Troszke mnie martwi jeden mankament Deusa :roll: . Mam 180cm wzrostu i deus w porownaniu z Optima wydaje mi sie za kodki...

Spokojnie, ja mam 190 cm i jakoś wystarcza, choć przy wysunięciu na "5" odczuwam trochę spadek sztywności sztycy.
Może dokupię dłuższy element środkowy sztycy dostępny w XP.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2014, 23:08 
Chorąży
Chorąży

Ja mam 186 cm wzrostu i powyżej 3 nie wysuwam dolnej sztycy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2014, 20:58 
Plutonowy
Plutonowy

Cześć
I ja zostałem posiadaczem Deusa w wersji Lite a ponieważ przesiadłem się z Euro Ace po pierwszej próbie w terenie doszedłem do wniosku że zanim sam ogarnę co i jak podciągnąć z dostępnych parametrów zajmie mi to .....czasu, po 68 stronach mam mętlik w głowie może jakieś wskazówki porady ?
Dzięki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2014, 21:08 
Moderator
Moderator

szary36 nie obraz sie ... ale uwazam , ze niezbyt dokladnie przeczytales co tu pisza ...

popatrz na strone 53.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 listopada 2014, 22:09 
Plutonowy
Plutonowy

:oops: jakoś pominąłem 53 stronę i pewnie nie tylko to , instrukcja jeszcze raz i w teren
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]