Teraz jest sobota, 11 października 2025, 06:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2014, 19:21 
Plutonowy
Plutonowy

oooooooooooooooo kurde wlasnie przegladalem settings na BG I co zauwazylem...nie zwrocilem wczesniej na to uwagi!!!....na pozycji ustawienia recznego gruntu w pozycji expert pokazuje sie Notch Gruntu....na pozycji sledzenie pokazuje sie .....Noch gruntu...myslalem,ze na recznym powinno pokazac sie body notch ?????? ma ktos tak?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2014, 20:51 
Major
Major

A ja mam takie pytanko- pompuje i wynik grunt 88, idę sobie a po paru metrach wskazania gruntu 85, pompuje jeszcze raz znowu 88 po paru metrach wskazania znowu 85 więc ręcznie ustawiam na na 84 i jest gitara. Czy u was też tak zawyża podobno ta opcja ustawia grunt idealnie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 listopada 2014, 21:50 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dlatego ja zaniżam o 7-8 ot taki mam na to sposobik bo na razie nie używam automatycznego :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 09:34 
Pułkownik
Pułkownik

Na jakiej cewce zaniżacie grunt o 7-8 punktów? u mnie na okrągłej 11" to zaniżenie o 3-4 to max bo potem robi się za głośno

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 09:50 
Plutonowy
Plutonowy

.....hej,hmmm czyzby nikt nie preczytal mojego zapytania :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 10:45 
Podporucznik
Podporucznik

Jarekx notch GB jest w śledzeniu i ręcznym tak jest napisane w instrukcji.
Jwaldek przecież on napisał, że wycisza wykrywacz notchem GB.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 listopada 2014, 18:04 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

na 11 ale potem wyciszam notem z reguły starcza 85-99 głośny dalej będzie ale przy machaniu stabilizuje cewkę a i nie zdziw się jak będziesz słyszał rękę i drzewa ale idzie się przyzwyczaić . Dla mnie to najlepiej wypadło na testach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 12:02 
Pułkownik
Pułkownik

konar napisał(a):
na 11 ale potem wyciszam notem z reguły starcza 85-99 głośny dalej będzie ale przy machaniu stabilizuje cewkę a i nie zdziw się jak będziesz słyszał rękę i drzewa ale idzie się przyzwyczaić . Dla mnie to najlepiej wypadło na testach

a na jakich celach to testowałeś? chodzi mi np o średnice monet

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 18:03 
Podporucznik
Podporucznik

Po sezonie z deusem nasuwa mi się kilka pytań. Chodząc z nisko ustawioną dyskryminacją powiedzmy 1-2 zdarza mi się nadal kopać żelazo. Chodzi mi o zalegające głębiej  żelazo powiedzmy na 2 szpadlach które często daje sygnał w górnej granicy ok 95 (częściej 97)-99 i ładny krótki dźwięk na kolor. Zauważyłem że moneta leżąca na głębiej też da taki sygnał. Macie jakieś sposoby na rozróżnienie co jest pod cewką?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 18:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja bym się tym bardzo nie przejmował w końcu kopiąc głębokie duże żelazo masz pewność że nie przeoczysz żadnego depozytu złożonego w bańce po mleku :D Każdy wykrywacz głęboko zakopane żelazo sygnalizuje jako kolor. W spectrze można to rozróżnić po wykresach natomiast w deusie po wskazaniach podkowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 18:41 
Podporucznik
Podporucznik

Może i tak ale bardziej chodzi mi o sytuację gdzie monety na polu kopię na głębokość przeorania czyli 1 szpadel. A często zdarzają się sygnały głębsze gdzie ziemia jest już zbita i praktycznie nie da się kopać a wykrywacz wali w kolor. Po wykopaniu wychodzi żelazo wielkości powiedzmy dłoni lub pięści. Chodzi mi o to czy da się to jakoś rozpoznać żeby nie tracić czasu na kucie betonowej ziemi głębiej niż orka sięga. Wiesz Fiszer zawsze jest takie coś w człowieku, że wykrywacz dzwoni kopać się nie da a tobie gól skacze " a może jednak".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 18:49 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
dźwięk też nie jest do końca czysty, ale ja też bym kopał - można się mile rozczarować :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 19:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tui napisał(a):
Może i tak ale bardziej chodzi mi o sytuację gdzie monety na polu kopię na głębokość przeorania czyli 1 szpadel. A często zdarzają się sygnały głębsze gdzie ziemia jest już zbita i praktycznie nie da się kopać a wykrywacz wali w kolor. Po wykopaniu wychodzi żelazo wielkości powiedzmy dłoni lub pięści. Chodzi mi o to czy da się to jakoś rozpoznać żeby nie tracić czasu na kucie betonowej ziemi głębiej niż orka sięga. Wiesz Fiszer zawsze jest takie coś w człowieku, że wykrywacz dzwoni kopać się nie da a tobie gól skacze " a może jednak".

Zawsze warto kopać chociażby po to by lepiej poznać sprzęt. Lepiej wykopać sto dodatkowych dołków niż pluć sobie później w brodę widząc lub słysząc że na tej samej miejscówce ktoś wykopał coś ciekawego i cennego .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 20:47 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

jwaldek napisał(a):
konar napisał(a):

a na jakich celach to testowałeś? chodzi mi np o średnice monet

WITAM na jedno markówkach realny do kopania 30-33 cen, relikt reaktywacja 1. tłumik-1,dysk 3,2.audio 6 lecz przy dość wolnym machaniu a przy fabrycznych bez korekty nie radził se przy 23 . Zegarek kieszeniowy 48 cen jak na razie mi to starcza wiem że jak zjadę dysk na 0 będzie lepiej A CO do dużego metalu też kopie choć prawie jestem pewien brzmi trochę inaczej POZDRAWIAM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 grudnia 2014, 21:47 
Plutonowy
Plutonowy

Wiem o co chodzi Tui.... sam ostanio zastanawialem sie czy deus pokusi sie o taki updates w ktrorym zroznicuje nieco odzwiek danego odczytu...w ostatnia sobote bylem z angielskim kolesiem na polu I po znalezieniu ,w zasadzie dzieki przypadkowi, 2ch dwufuntowek -bowiem odczyt jak nic wpadal w odczyt typowego kapsla lecz jakby byl nieco inny dzwiek-a ze nie bylo gleboko, to dygnolem I ku zaskoczeniu moneta...podkowa pokazuje w zasadzie jedynie glebokosc posadowienia obiektu,czasami odbije na lewo ale to naprawde przy takim zelaztwie,ze czesto ciezko okreslic I w zasadzie przy wiekeszych,zelaznych obiekta wskaze na kolor I podkowa tez wychyli sie sie na prawo...czasami jest ciety,krotszy signal I gdy cewka polatasz troche po obrzezach obiektu, to moze zaczac charczec co moze wkazywac na zelazo ale jak mowilem moze to pewnie wyczuc jedynie niewidomy ktoremu sluch sie wyostrzyl...wracajac do tych monet...byl jaby"solidniejszy" dzwiek niz w przypadku kapsla jakby bardziej blaszany I bylo by milo gdyby deus dal tak mozliwosc bowiem nie wszyscy maja sluch pianisty :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]