Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 04:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: niedziela, 8 lutego 2015, 06:37 
Podporucznik
Podporucznik

Krakusisko, myślę, ze nie potrzebnie sie oburzyles. W moim poście przede wszystkim podziękowałem koledze, za szybka odpowiedz na moje pytanie, a przy okazji chyba nie jest zakazane na forum dopowiedzenie malej historyjki, w jaki sposob kolega stal sie wlascicielem Deusa. Czy Twój post zawierajacy znak zapytania cos wnosi do dyskusji? :) . Pozdrawiam serdecznie. I nie atakujmy sie na tym forum, bo mam takie wrażenie, ze probowales to zrobic, a tutaj chyba nie oto chodzi... Zycze dużo znalezisk z Deusem!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2015, 22:32 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Ciekawa rzecz do cewki deusa. Stabilizator kąta nachylenia cewki :)

Załącznik:
1.jpg
Załącznik:
2.jpg
Załącznik:
3.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 08:50 
Podporucznik
Podporucznik

Opi na chorobę takie coś komuś? Przecież cewkę się przestawia w czasie poszukiwań chociażby wkładając ją do dołka czy kantem przeszukując wykopaną ziemię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 09:54 
Generał Broni
Generał Broni

Następny,zbędny w poszukiwaniach,gadżet.Zbędny,to mało powiedziane-to szkodliwy gadżet."zdarza" pisze się przez "rz" - błąd ortograficzny!!! się,że poszukiwacz,się potknie na oranym i odruchowo chroniąc się przed upadkiem,podeprze się wykrywaczem i po ptokach.Normalnie zamocowana sonda,uchyli się w jedną lub drugą stronę a ponowne ustawienie,trwa 1 sekundę.Wystarczy przyłożyć sondę do płaskiego gruntu,na ulubionej odległości od własnego ciała.Podstawowy warunek,to elastyczne mocowanie sondy-nie za luźno i nie za ciasno.Wtedy wszystko gra i nie pękają uszy,mocujące sonde ze stelażem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 11:36 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam. Czy może ktoś ma doświadczenie z różnymi cewkami? Czy dla cewki 9" i 11" ustawienia macie takie same,? Proszę o propozycję ustawień na trzy rodzaje miejsc. 1-pole , 2- łąka, nieuzytek ,3- bardzo zasmiecona ziemia np wywozona z wykopów z miast. Uzasadnienie np dlaczego w tym przypadku daliście dysc na 5, a react 1....... Bardzo wiele mi jak i innym kolegom rozpoczynających naukę na deusie wiele by wyjaśniła. Dziękuję

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 11:37 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Dla cewki 11"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 14:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

opi napisał(a):
Ciekawa rzecz do cewki deusa. Stabilizator kąta nachylenia cewki :)

Stabilizator??? :roll: .. raczej blokada, pierwsze potknięcie i samobójstwo cewki. :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 18:50 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

rybakmr napisał(a):
Witam. Czy może ktoś ma doświadczenie z różnymi cewkami? Czy dla cewki 9" i 11" ustawienia macie takie same,? Proszę o propozycję ustawień na trzy rodzaje miejsc. 1-pole , 2- łąka, nieuzytek ,3- bardzo zasmiecona ziemia np wywozona z wykopów z miast. Uzasadnienie np dlaczego w tym przypadku daliście dysc na 5, a react 1....... Bardzo wiele mi jak i innym kolegom rozpoczynających naukę na deusie wiele by wyjaśniła. Dziękuję

Ja proponuje koledze przeczytac temat a gwarantuje ze sam bedziesz potrafil ustawic sobie wykrywacz pod siebie tez chcialem na poczatku tak zrobic zeby spisac gotowca ale Kolega Wclann :D tez mnie uswiadomil ze najlepiej znaleźć najbardziej optymalne ustawienia pod siebie i pod miejsca w których chcem kopac dlatego przeczytalem cqly wątek jestem na etapie testów chociaz juz mam 2jedno z ulubionych ustawien :-)
Pozdrawiam i życzę milej lektury :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 23:02 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

dlatego prosiłem o uzasadnienia, aby szybciej rozkminić sprzęcik..... do tej pory smigałem z garretami gdzie ustawień mało-włączyłem i to wszystko.....
Nie wiem dlaczego w ust fabrycznych dysc jest na 6.8 a koledzy proponoją 5.5, dlaczego lepiej dać reaktywność na 2 a nie 3 przy częst 18 na polu lub łące itp...... "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! proszę o gotowe ustawienia od osób doświadczonych, któte porównam z fabrycznymi a jak zrozumiem wszystkie mozliwości wykrywki którą już pokochałem to ustawie własne którymi podzielę się na forum.....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 lutego 2015, 23:56 
Podporucznik
Podporucznik

rybakmr napisał(a):
dlatego prosiłem o uzasadnienia, aby szybciej rozkminić sprzęcik..... do tej pory smigałem z garretami gdzie ustawień mało-włączyłem i to wszystko.....
Nie wiem dlaczego w ust fabrycznych dysc jest na 6.8 a koledzy proponoją 5.5, dlaczego lepiej dać reaktywność na 2 a nie 3 przy częst 18 na polu lub łące itp...... <b><font color=red>"po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!!</font></b> proszę o gotowe ustawienia od osób doświadczonych, któte porównam z fabrycznymi a jak zrozumiem wszystkie mozliwości wykrywki którą już pokochałem to ustawie własne którymi podzielę się na forum.....

Skoro nie wiesz co lepiej dać czy 2 czy 3 proponuję zagłębić się w instrukcję obsługi ,wyraźnie jest napisane co z czym .
Jak brak w/w instrukcji , polecam przeczytać wątek może nie od początku bo zejdzie ci troszkę , ale kilka postów wstecz koledzy piszą o ustawieniach programów.
I jak kolega wyżej napisał , testy i jeszcze raz testy , bo lepiej przyłożyć się niż iść na łatwiznę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 07:53 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jak to koledzy wcześniej pisali? Jak nic nie wnosisz do wątku to lepiej nie pisz...... Jak pierwszy raz w łapie miałeś nowy sprzecik to pewnie nie jedna nocke zawaliles żeby pytania zadawac... Zawsze myślałem że poszukiwacze to grupa miłych osób które chętnie dzielą się doświadczeniem i nie odmawiają pomocy kolegom. Tak z resztą jest napisane w instrukcji w kodeksie poszukiwacza gdzie mnie odsylasz......chyba dam nie doczytales

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 09:27 
Podporucznik
Podporucznik

rybakmr napisał(a):
Jak to koledzy wcześniej pisali? Jak nic nie wnosisz do wątku to lepiej nie pisz...... Jak pierwszy raz w łapie miałeś nowy sprzecik to pewnie nie jedna nocke zawaliles żeby pytania zadawac... Zawsze myślałem że poszukiwacze to grupa miłych osób które chętnie dzielą się doświadczeniem i nie odmawiają pomocy kolegom. Tak z resztą jest napisane w instrukcji w kodeksie poszukiwacza gdzie mnie odsylasz......chyba dam nie doczytales

Prosisz o gotowe ustawienia ,kolegów którzy spędzili na testach ,próbach i błędach kilkanaście , jak nie kilkadziesiąt godzin i co ci po takim gotowcu ??? znajdziesz na pierwszym wypadzie skarb ? to tak nie działa , bo ustawia się parametry , pod konkretny teren i poszukiwania . Skoro pytasz "Jak to koledzy wcześniej pisali " widać nawet nie chce Ci się przeszukać tego wątku , wiec jak może ci się chcieć przeczytać instrukcję .
Jak miałem pierwszy raz nowy sprzęt uwierz mi najpierw czytałem instrukcję , później robiłem testy , a resztę konsultowałem z bardziej obcykanymi kumplami .Więc jak czegoś konkretnego nie rozumiesz pytasz , a nie idziesz na łatwiznę , jak mylę sie niech mnie koledzy poprawią

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 10:02 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Najlepszą nauką czegokolwiek jest metoda prób i błędów. W życiu nie czytałem żadnej instrukcji chyba, że ktoś mi nie wierzył iż danej opcji w urządzeniu nie ma i zmusił mnie do tego by mu pokazać informację o tym w instrukcji - tam niekiedy bzdety piszą :). Nie namawiam do nieczytania instrukcji ale dla ludzi coś kumatych takie coś jak instrukcja jest dosłownie zbędna, a jeśli czegoś się nie rozumie (mówię o bardziej zaawansowanych ustawieniach, opcjach) warto posiłkować się internetem lub obcykanym znajomym - na pewno w instrukcji się tego nie znajdzie. Co do ustawień to rzeczywiście sprzęt ustawia się odpowiednio do panujących warunków w których chce się poszukiwać jak i do swoich potrzeb jeśli chodzi o personalizacje urządzenia np. ilość tonów i ich częstotliwość. Szukanie informacji nt. ustawień jak i samych ustawień jest niepoważne ;) lepiej postarać się zrozumieć zasadę działania poszczególnych parametrów i samemu kombinując dojść do ustawień najbardziej odpowiednich dla siebie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 11:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Zgadzam się z kolegą ,ale warto dowiedzieć się jak osoby doświadczone ustawiają wykrywacz......... nie po to aby dokładnie je skopiować, tylko dowiedzieć się w którym kierunku szukać i kombinować. I nie jest lenistwem pytanie się jak ktoś coś ustawił. Jak się pochodzi trochę na ust fabrycznych a potem porowna z ust innych kolegów to szybciej można znaleźć te właściwe dla siebie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 12:22 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
kolego - zasada jest podobna jak w przypadku wszystkich innych wykrywaczy, uruchomienie większej ilości filtrów zawsze kastruje sprzęt. Ja dyskryminację ustawiam najnizej jak się da, jeżeli szukam drobniejszych klamotów to daję wyższą częstotliwość, reaktywność 1 (wyżej jeżeli łażę po śmietniku), podbicie dzwieku na maxa i tyle...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]