Od raptem dwóch tygodni sam jestem posiadaczem tej maszynki i również mam możliwość biegania po plażach (Kołobrzeg, Ustronie Morskie, Sarbinowo, Mielno, Unieście, Łazy). Do chwili obecnej próbuję takich ustawień (poniżej) na plaży... nie ukrywam irytuje mnie opcja "multi ton" , ale biegam na niej i próbuję zawalczyć i z wykrywką i sam ze sobą :lol: Nie będę się tu wymądrzał, bo nie taki cel odpowiedzi, bardziej zależy mi na próbie przekazania tego, co zaczyna tworzyć mi obraz funkcjonowania tego sprzętu. Górą i niezaprzeczalny prym tego urządzenia, to przyjemność, lekkość pracy na nim :) Dobra do meritum...
Wersja oprogramowania: 4.0
Dyskryminacja: 0 (jeżeli zależy Tobie na nowych groszach polskich, ustaw na -0,1) W programie "plażowym" w Deusie nie łapie w ogóle najświeższych groszy, nawet na poziomie od 0,1 w górę) Multi Ton... (nie wiem, czy podołam...jazgot gruby na plażach, głównie od kapsli) Czułość: 90 (schodź z nią, jeżeli pojawi się nadmierne wzbudzanie) Balans Gruntu: ustawiłem na śledzenie (próbuję, doświadczam) Częstotliwość: 18 KHz lub 12 KHz (ewentualna korekcja w opcji ekspert w obu częstotliwościach) Poziom Żelaza: moje ustawienie na chwilę obecną jest na zero (pod dyskusję) Reaktywność: 1 (ekspert -1), ewentualnie 2, do 2,5 na większą śmietnikową korbę. Sygnał akustyczny: próba i moje osłuchanie na 5 (ta opcja chyba według własnych upodobań oraz osłuchania) Notch: jeszcze nie używam (słabe doświadczenie z tym sprzętem, więc nie wprowadzam wielkich korekt, by móc złapać jakiś punkt odniesienia)
Jeszcze raz napiszę, to moje pierwsze wnioski. Przetestowałem program z klucza w Deusie, oraz program z parametrami jakie Tobie podałem...w tym programie łańcuszek (pusty w środku ze złota) jest wychwytywany z około 13 do maks. 15 cm. Program pewnie zostanie poddany kolejnym korektom, ale na chwilę obecną to jest to, co sam zauważam i tworzy jakiś obraz. Daj znać, co sam zauważyłeś, wypracowałeś. W końcu powinniśmy Sobie pomagać :ang
Pozdrawiam.
|