Teraz jest czwartek, 28 sierpnia 2025, 23:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ustawienia na plażę
PostNapisane: czwartek, 27 lipca 2017, 05:27 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Jestem użytkownikiem Deusa w wersji lite (WS4). Na chwilę obecną chodzę nw plaży na programach fabrycznych nr7 i nr8 czyli ustawienia na suchą i mokrą plażę. Jakie konkretnie ustawienia moglibyście polecić bo osobiście uważam, że ustawienia fabryczne nie do końca spełniają swojego zadania. Po mijają dużo fantow, chodzimy po plaży więc wiem o czym mówię. Podziękował bym za wszelką pomoc w tym temacie. Mam wgranych kilka programow z opcją full ton.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Ustawienia na plażę
PostNapisane: niedziela, 30 lipca 2017, 13:26 
Kapitan
Kapitan

Full tony to najmniejszy problem bo je akurat możesz zmienić z poziomu ws.
Jakie dźwięki to kwestia osluchania, ja wolę programy bo tony są wyraźniejsze i "krótsze"
Plaża to środowisko gdzie większość znajdek leży płytko.
Kopie się prawie wszystko, chyba że masz pewniaki to je zostawiasz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2017, 16:52 

Od raptem dwóch tygodni sam jestem posiadaczem tej maszynki i również mam możliwość biegania po plażach (Kołobrzeg, Ustronie Morskie, Sarbinowo, Mielno, Unieście, Łazy). Do chwili obecnej próbuję takich ustawień (poniżej) na plaży... nie ukrywam irytuje mnie opcja "multi ton" , ale biegam na niej i próbuję zawalczyć i z wykrywką i sam ze sobą :lol: Nie będę się tu wymądrzał, bo nie taki cel odpowiedzi, bardziej zależy mi na próbie przekazania tego, co zaczyna tworzyć mi obraz funkcjonowania tego sprzętu.
Górą i niezaprzeczalny prym tego urządzenia, to przyjemność, lekkość pracy na nim :) Dobra do meritum...

Wersja oprogramowania: 4.0

Dyskryminacja: 0 (jeżeli zależy Tobie na nowych groszach polskich, ustaw na -0,1) W programie "plażowym" w Deusie nie łapie w ogóle najświeższych groszy, nawet na poziomie od 0,1 w górę)
Multi Ton... (nie wiem, czy podołam...jazgot gruby na plażach, głównie od kapsli)
Czułość: 90 (schodź z nią, jeżeli pojawi się nadmierne wzbudzanie)
Balans Gruntu: ustawiłem na śledzenie (próbuję, doświadczam)
Częstotliwość: 18 KHz lub 12 KHz (ewentualna korekcja w opcji ekspert w obu częstotliwościach)
Poziom Żelaza: moje ustawienie na chwilę obecną jest na zero (pod dyskusję)
Reaktywność: 1 (ekspert -1), ewentualnie 2, do 2,5 na większą śmietnikową korbę.
Sygnał akustyczny: próba i moje osłuchanie na 5 (ta opcja chyba według własnych upodobań oraz osłuchania)
Notch: jeszcze nie używam (słabe doświadczenie z tym sprzętem, więc nie wprowadzam wielkich korekt, by móc złapać jakiś punkt odniesienia)

Jeszcze raz napiszę, to moje pierwsze wnioski. Przetestowałem program z klucza w Deusie, oraz program z parametrami jakie Tobie podałem...w tym programie łańcuszek (pusty w środku ze złota) jest wychwytywany z około 13 do maks. 15 cm.
Program pewnie zostanie poddany kolejnym korektom, ale na chwilę obecną to jest to, co sam zauważam i tworzy jakiś obraz.
Daj znać, co sam zauważyłeś, wypracowałeś. W końcu powinniśmy Sobie pomagać :ang

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 26 sierpnia 2017, 14:37 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

na plaży chodziłbym na 18 ze względu na złotko reaktywność na 1 tylko wtedy jak wolno machasz 2 wybacza szybsze tępo dyskryminacja nie wiem jak 4.0 ale sofcie 3.2 (2 to cieniutkie złote łańcuszki do głębokości max 5-10 cm głębiej w tym przedziale to gwozdzie albo inny drobny złom w tym 1,2,5 groszówki nowe )w multi tonie super słychać wszystkie niuanse jak poznasz śmieci typu (kapsle folia złom )nie będziesz kopał ale niektóre masowane fajne fanty zostaną dla innych dlatego albo multi tony i mało śmieci albo 5 tonów i czasami nagroda w tych śmieciach :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2017, 13:22 
Kapitan
Kapitan

Kapsel czy 1pln zamaskuje bez problemu duży żółty fant.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 sierpnia 2017, 06:54 
Kapral
Kapral

Antonior napisał(a):
Kapsel czy 1pln zamaskuje bez problemu duży żółty fant.

Na 55kHz już nie zamaskuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 sierpnia 2017, 08:20 
Kapitan
Kapitan

Kłócił bym się ze da radę :8)
Ost patrzyłem to cewkę mozna puścić nawet na 60kHz.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]