Teraz jest środa, 15 października 2025, 19:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:38 
Kapitan
Kapitan

Wrócę do gwoździ.
Test deski ukazuje pewne zalety ale jest niestety słabym odnosnikiem do rzeczywistości.
Żelazo puszcza soki w ziemi, powstaja otoczki z tlenków.
Gwoździe kowalskie z kwadratem dają zupełnie inna reakcje wykrywacza.
Dochodzi jeszcze jedno plaszczyznowy układ elementów.
Ten test jest tylko odnosnikiem do określonych nie występujących naturalnie warunków użycia.
Mniej więcej jak badanie zasięgu w powietrzu.
Najleprzym testem będą opinie użytkowników, ludzie bada posiadać porównanie do posiadenego sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:38 
Specjalista
Specjalista

kazdy pyta o separacie....,,ja zapytam o airtest na 1gr y 5gr ... ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:41 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Opakowanie to element całości, jeśli ktoś przywiązuje do niego uwagę, jest duża szansa, że słucha klienta i o niego dba. Co oczywiście nie musi być do końca prawdą, ale powiedzmy, że już jest większa szansa.

Ja tam lubię dostać prezent czy rzecz dobrze zapakowaną, ale jak sobie życzysz. To tylko świadczy o osobie i producencie.

Przywiązuje wagę do szczegółów. Zrobił ładne pudełko plus, zrobił wersję językową polską plus, za długa sztyca minus, za ciche audio minus. Ja tak do tego podchodzę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:45 
Generał Broni
Generał Broni

Gdybym nie miał doświadczenia w postaci kilku tysięcy godzin spędzonych w terenie z wykrywaczami Rutusa i nie miał okazji porównać ich w trakcie rzeczywistych poszukiwań, z wykrywaczami z tak zwanej "wyższej półki" - czytaj dwa razy droższych, być może post kolegi Taktyka zrobił by na mnie jakieś wrażenie. Jednego jestem pewien - Alter 71, oferowany w tej cenie to bardzo dobry wybór. Takie jest moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:47 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Na opakowanie CTX`a zwróciłem uwagę dopiero w momencie, kiedy musiałem go do naprawy wysłać.
Altera71 jeszcze nie kupiłem, ale serdecznie się zaśmiałem oglądając Twój film z rozpakowywania i porównania opakowań. ;)

Ostatnio edytowano sobota, 12 listopada 2016, 23:48 przez -warlock-, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:47 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

walbor62 napisał(a):
Gdybym nie miał doświadczenia w postaci kilku tysięcy godzin spędzonych w terenie z wykrywaczami Rutusa i nie miał okazji porównać ich w trakcie rzeczywistych poszukiwań, z wykrywaczami z tak zwanej "wyższej półki" - czytaj dwa razy droższych, być może post kolegi Taktyka zrobił by na mnie jakieś wrażenie. Jednego jestem pewien - Alter 71, oferowany w tej cenie to bardzo dobry wybór. Takie jest moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać.

Ja akurat jestem pod wrażeniem stabilności pracy i całkiem dobrej identyfikacji, ale jest za wcześnie, żeby mieć pełny obraz.

Żadnego RUTUSa wcześniej nie posiadałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:51 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

-warlock- napisał(a):
Na opakowanie CTX`a zwróciłem uwagę dopiero w momencie, kiedy musiałem go do naprawy wysłać.
Altera71 jeszcze nie kupiłem, ale serdecznie się zaśmiałem oglądając Twój film z rozpakowywania i porównanie opakowań. ;)

Cieszę, że się ubawiłeś po pachy, miło mi. Mnie cieszy, że pudełko jest lepszej jakości niż to od XP i CTXa, które są zdecydowanie droższe bynajmniej.

A teraz wyobraź sobie, że są ludzie czy ci się to podoba czy nie - zwracający uwagę na takie szczegóły? Dobre nie? Aż trudno w to uwierzyć, a jednak. I nie koniecznie jestem to ja, ale wśród moich widzów są tacy, dlatego staje poza pudełkiem, a nie zostaje w środku.

Świat niestety nie jest czarno - biały. Pudełko to dopiero czubek góry lodowej heheheh.

Zadaj sobie pytanie czy warto mieć wisienkę na torcie czy nie? W tym hobby wisienki też są ważne.

Mam nadzieję, że temat pudełka został wyczerpany. I możemy przejść do konkretów?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jak czytam te komentarze niektórych, to zastanawiam się co się dzieje, dla niektórych to dobre testy i opinie będą tylko wtedy jak będzie się używać słów , tandetny, do niczego, to źle zrobione, tamto nie dorobione.

Szczególnie tak krzyczą Ci którzy nie mieli tego wykrywacza w ręku.
Panowie może wypadało by na takie radykalne opinie i opluwanie sprzętu który jest tydzień na rynku i nikt nie sprawdził go dokładnie w terenie, nie mówiąc już o wykorzystaniu i sprawdzeniu jak praktycznie zachowa się możliwość zmiany częstotliwości w pełnym zakresie, i nauczenia się jak można tą właściwość wykorzystać.

Proszę o wyrozumiałość i danie chociaż z pół roku i dopiero wtedy zacząć totalną krytykę.
Jeżeli jest to dobry sprzęt to się obroni przed garstką zazdrośników

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:54 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

stan12 napisał(a):
Jak czytam te komentarze niektórych, to zastanawiam się co się dzieje, dla niektórych to dobre testy i opinie będą tylko wtedy jak będzie się używać słów , tandetny, do niczego, to źle zrobione, tamto nie dorobione.

Szczególnie tak krzyczą Ci którzy nie mieli tego wykrywacza w ręku.
Panowie może wypadało by na takie radykalne opinie i opluwanie sprzętu który jest tydzień na rynku i nikt nie sprawdził go dokładnie w terenie, nie mówiąc już o wykorzystaniu i sprawdzeniu jak praktycznie zachowa się możliwość zmiany częstotliwości w pełnym zakresie, i nauczenia się jak można tą właściwość wykorzystać.

Proszę o wyrozumiałość i danie chociaż z pół roku i dopiero wtedy zacząć totalną krytykę.
Jeżeli jest to dobry sprzęt to się obroni przed garstką zazdrośników

O to właśnie chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:54 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

No tak, porównania ja również uważam za bardzo wiarygodne "testy", porównania na przykładzie poszukiwań jakiegoś sygnału najlepiej takiego jeszcze nie odkrytego.
Problem polega na tym aby operator każdego urządzenia był dobrym operatorem znającym różne tajniki wykrywacza.
Zrobiłem taki filmik z porównań Deusa i Altera71, film z racji zmiany menu nie mógł trafić do emisji, ale nakręcimy raz jeszcze.
Czytając komentarze obawiam się czegoś innego.
Wpisów typu, czemu w takim trybie, czemu on tak machał, a nie można było tego lub czemu nie zaprosiliście Św. Mikołaja.

Taktyk, jesteś chętny na jakieś porównania ? bardzo mnie interesuje porównanie ze starymi Whitesami.
Właśnie wróciłem z kraju po małym obejdzie i testach na meteorytach w Pułtusku.
Ale zastanawiam się czy nie zorganizować spotkania "małego" zlociku na Jurze i przeprowadzenia testów-porównań.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:55 
Generał Broni
Generał Broni

Shelton, tak jak napisałeś, za wcześnie , żeby mieć pełny obraz w przypadku Altera, ale wystarczająco dużo danych, żeby mieć pełny obraz w przypadku firmy Rutus i jej dotychczasowych produktów - przynajmniej jak dla mnie ;) pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 listopada 2016, 23:59 
Kapitan
Kapitan

No i zdystansowac dystrybutorów.
Bo jak historia uczy każda sroczka swój ogonek chwali :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 listopada 2016, 00:00 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

walbor62 napisał(a):
Shelton, tak jak napisałeś, za wcześnie , żeby mieć pełny obraz w przypadku Altera, ale wystarczająco dużo danych, żeby mieć pełny obraz w przypadku firmy Rutus i jej dotychczasowych produktów - przynajmniej jak dla mnie ;) pozdrawiam.

Jasne, że tak. Czas i wielu innych użytkowników go oceni. Podobnie jak inne sprzęty. Mnie CTX nie przypadł na pole, spisywał się w/g mojej opinii średnio, ale za to na plaży to co innego i dlatego do niego wróciłem.

Deus mnie nie poraził wolę Spectrę Whitesa, mimo, że ona wygląda przy nim archaicznie. Są plusy i minusy, nie ma co pochopnie oceniać, ale tak jak ktoś wspomniał, najgłośniej krzyczą ci co nawet obok sprzętu nie stali. Żenująca historia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 listopada 2016, 00:05 
Generał Broni
Generał Broni

saper napisał(a):
Właśnie wróciłem z kraju po małym obejdzie i testach na meteorytach w Pułtusku.

...To może ze dwa słowa o tym jak te testy wypadły? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 listopada 2016, 00:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Shelton napisał(a):

Zadaj sobie pytanie czy warto mieć wisienkę na torcie czy nie? W tym hobby wisienki też są ważne.

Mam nadzieję, że temat pudełka został wyczerpany. I możemy przejść do konkretów?

Ja używam detektory metali, ja ich nie kolekcjonuję. Wisienką jest dla mnie użytkowość detektora, a nie opakowanie w którym go otrzymałem.
Masz rację, temat pudełka został wyczerpany.
Sio na pole i testuj, bo jestem zainteresowany Alterem71 i zbieram informacje na jego temat. :)

Ostatnio edytowano niedziela, 13 listopada 2016, 00:26 przez -warlock-, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]