EL NINO napisał(a):
Prymek...Atrex to zupełnie nowa elektronika.., jest wieloczęstotliwościowa i ma multifiltr co znacznie poprawia właściwości detekcyjne - powyżej poziomu Altera 71..., często porównuję Atrexa właśnie do Altera v2.. ,,... jak tez y innych detektoruw...
To że jest podobny do Altera to faktycznie plus..bo wszystkie sztyce i cewky są kompatybilne z Atrexem.. a ja jako użytkownik Atlera daję mu jeszcze jeden bonus..bo z nowym detektorem nie muszę zmienić cały system cewek...
A kolejny duży bonus to prosta i szybka aktualizacja oprogramowania..i samego użytkownika, nawet w terenie przy pomocy telefonu komórkowego...z którym detektor może uzyskać jeszcze lepsze właściwości wykrywania.. -i widzę to w przyszłości jako duży plus..
W końcu... kolorowy wyświetlacz... pozwala bardzo dobrze reagować na wszelkie zmiany w oprogramowaniu... chociaż poprawiają też komfort detekcji..dla samego użytkownika..
Jak zobaczyłem pierwsze info o tym detektorze to mi się od razu przypomniał rok 2009. ELNINO pamiętasz ten rok? Tak, to wtedy White's wprowadza na rynek detektor Vision/V3. Przełom na tamte czasy. 3F i kolorowy wyświetlacz. I u Rutusa też mamy podobne zmiany. Dodatkowo możliwość samodzielnej aktualizacji oprogramowania.
Pamiętam słowa Pana Arka Rutyny jakie napisał na jakimś forum w komentarzu dotyczącym nowego flagowego detektora White'sa. "Stary Lew zaryczał". Pamiętam jego słowa jak dziś:). Teraz trzeba powiedzieć że i nasz Lew też zaryczał. Jest konkret. Sprzęt na który czekałem, coś co zastąpi moją ulubioną Spectrę V3i porzuconą przez White'sa.