Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 13:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:35 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

front247 napisał(a):
Czy naprawdę akcja promocyjna produktu za prawie 3 koła ,firmy która ma jakiś dorobek na swym koncie i poważanie u klientów musi być takim dnem?
Przy dzisiejszym dostępie do multimediów,na YT powinien od miesiąca wisieć film promocyjny pokazujący możliwosci i objaśniający obsługę wykrywacza,tak by pokazać i zachęcić do kupna...nowości wchodzącej na rynek,mającej konkurować z innymi....a tu mamy akcje jak od sprzedawcy miodu z targu...
Wykrywka lada dzień będzie w sprzedaży a nie da się usłyszeć jak ona brzmi...? 1 ton? Na dwóch mega krótkich urwanych z kontekstu filmach?
Bez obrazy ale to chyba żart...

Dokładnie tak jak mowisz , wezmy Argo na YT filmiki bardzo pomocne nagrane przez producenta , tłumaczy wszystko po kolei a na nowym nic cisza..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:36 
Kapitan
Kapitan

Filmy Prymka w moim przypadku przekonały mnie do zakupu łącznie 4 różnych detektorów :) Jak mało kto, Prymek obiektywnie stara się pokazać w akcji testowane wykrywacze - czasami obnaża ich przereklamowane możliwości - jednak dało mi to i pewnie wielu innym wyobrażenie o testowanym sprzęcie - dużo większe niż lektura bezsensownych często i nieobiektywnych wpisów na forach.
Dzięki Prymek :1
Dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem - ja to doceniam.
Mam nadzieję, że takie marudzenie nie zniechęci Cię do dalszego testowania sprzętów a wręcz przeciwnie - tylko zmotywuje do dalszych tego typu działań.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 24 października 2016, 20:41 przez benekpe, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:40 
Chorąży
Chorąży

A ja mam prośbe do Ciebie benekpe...
Zrobisz dokladny test w zasmieconym terenie wraz z testem gwożdzia?Oczywiscie jak juz będziesz miał detektor...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:46 
Kapitan
Kapitan

Na początku tak jak pisałem skupię się na jego intensywnej nauce - nie chciał bym, by testy były nie miarodajne. Chyba że na jakimś fabrycznym programie. Ale myślę że nasz kolega Shelton zrobi to profesjonalnie - tak jak do tej pory.
W sieci niebawem ukaże się pewnie mnóstwo filmów z udziałem Altera - w natłoku tych amatorskich produkcji można pewnie będzie wyłuskać te wartościowe i merytoryczne.
Poczekajmy na produkcję Sheltona - chętnie wysłucham jego wrażeń z użytkowania sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:49 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

prymek napisał(a):
Ok tylko z mojej strony to nie jest akcja promocyjna , jeszcze raz - spotkanie nie miało na celu robienie filmów reklamowych a ten ktory powstał dla tego bo zainteresowanie wykrywaczem jest bardzo duże i to był mój pomysł by coś wam pokazać jednak może faktycznie swoje spostrzeżenia zachować dla siebie. Tak w sumie filmu mogło by nie być

prymek ależ pełen szacunek za zaangażowanie z Twojej strony,ja mój wpis kierowałem w stronę producenta,może coś go otrzeźwi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 21:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

front247 - chyba lepiej jak broni się sprzęt a nie producent?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 21:10 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

film prymka jak najbardziej ok :1 zastanawia mnie tylko czemu saper ustawił jeden ton na wszystko ( może na kilku tonach na granicy zasięgu przebija dżwięk żelaza jak w argo )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 21:20 
Moderator
Moderator

Fochy robicie jak małe dzieci że brak promocji filmów itp. Saper od półtora miesiąca zaprasza do siebie, można było przyjechać pomacać i pokopać i pewnie kręcić do woli, a potem wrzucać na YT i zostać gwiazdą odsłon. Można było sobie zrobić nawet nagie fotki z wykrywką jak by ktoś chciał. Ile osób było......? Prawda jest zazwyczaj taka, że krowa która ryczy mało mleka daje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 21:23 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ton na kolor był jeden, na żelazo był inny ( typowy na żelazo ) ale był wycięty.
Przy jednym machnięciu było widać ewidentne zjawisko "strzelenia" żelaza sygnałem kolorowym.
Tam między monetkami w paru miejscach leżało żelazo i to też uważam za słuszne, jak testowac to w miarę realnych warunkach.
Ale piszę raz jeszcze to był test ciężkiej gleby, a ja każdego zapraszam na porównania, czyli szukanie sygnału jeszcze nie odkrytego i jego weryfikację własnym sprzętem i Alterem71 dla porównania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 22:09 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Z tego co widzę po filmiku Prymka i tym drugim to Alter71 będzie hiciorem... jeszcze jakby sobie dawał radę w glebie o wyższej mineralizacji, czego bym sobie i Wam życzył :).
Mi tak szczerze brakuje jeszcze filmu w którym Alter ustawiony byłby na multi tone czyli do każdego ID na kolor inny dźwięk np. ID od 0 do 30 (zakładam, że w tym zakresie byłoby żelazo) 100Hz lub 60Hz (jak kto woli); od 31 tony od 198Hz +9Hz do kolejnych ID na 120 kończąc z tonem 999Hz. Częstotliwość 10kHz z przeliczaniem ID dla 12kHz, reakcja filtr 3 lub 4, a może nawet 5 (w zależności utraty zasięgu), Masking na 0 i oczywiście dyskryminacja na 0. W takiej konfiguracji myślę, że Alter "powie" wszystko o obiekcie, tzn. mam cichą nadzieję, że tak będzie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 22:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

Prymek, pamiętam Twoje opory związane z testowaniem poprzednich Rutusów. Dlatego tym większe dzięki za przychylenie się do naszej prośby przetestowania Altera na Twoim poletku. Saper, a Tobie oczywiście dziękujemy za pofatygowanie się na prymkowe poletko i udostępnienie sprzętu :)

Jeżeli chodzi o głębokość, to widać że nie ma lipy. Zresztą jak na Rutusa przystało, bo przecież Argo płytki nie jest. Test był w trybie "Coins" i jak rozumiem na standardowej czułości. Gdyby go wykonać w trybie "Deep" i podkręcić Sensitivity na 80-90, to wyniki pewnie byłyby lepsze niż jakiegokolwiek innego sprzętu na tym poletku.

Fajnie by było sprawdzić teraz szybkość i maskowanie na przykład w zestawieniu z Deusem. Tak więc Benek, chyba teraz Twoja kolej! ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 22:26 
Major
Major

konrad_wawa napisał(a):
Fajnie by było sprawdzić teraz szybkość i maskowanie na przykład w zestawieniu z Deusem. Tak więc Benek, chyba teraz Twoja kolej! ;)

Filmik jak widać zrobiony na szybko i bez zbędnych ceregieli - szacun kolegom
Teraz kiedy już będzie sprzęt dostępny będziemy mieli więcej opinii i więcej możliwości porównywania
Nie ma co być w gorącej wodzie kąpanym :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 23:25 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Szczerze - detektor jest od szukania a nie od ustawiania, teksty o problemie z brakiem polskiego menu są niepoważne. Po kilku wypadach każdy znajdzie "swoje" nastawy. Ustawień Optimy nie zmienialem chyba z 1,5 roku bo je lubię, uważam za wygodne i jest skuteczna. Ostatnio jak usłyszała o braciszku Alterze to stała się wzorcowym stabilnym detektorem. Nie zdecydyję się na razie na zakup bo i tak Alter skończył by na 18 kHz a cewka mniejsza o 1 cal ;-)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 października 2016, 10:17 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Optima działa na 16 kHz, a jak widać na filmie to Alter71 nawet na tych ponad 17 kHz jest głębszy od niej. Ciekaw jestem jak wymiata w okolicach 10-11 kHz, taka częstotliwość wydaje mi się uniwersalna

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 25 października 2016, 11:34 
Kapral
Kapral

Cewka Altera jest mniejsza o 1 cm a nie o 1 cal. Cal to by było sporo. Jednakże Optima jest niestety ograniczona jeśli chodzi o głębokość. I na nierówne poorane pola sprawdza się słabo. Natomiast Alter wydaje się sporo głębszy przy podobnej częstotliwości, a dodatkowo można go przestroić na niższą oraz zmniejszyć reaktywność zwiększając tym zasięg osiągając dodatkowe cm na orki. Właśnie sprzedaję swoją Optimę za 1300 i myślę że warto dołożyć ok. drugie tyle, gdyż to drugie to wartość możliwości Argo plus parę cm, co tłumaczy także moim zdaniem rozsądną cenę Altera.W efekcie otrzymam coś uniwersalnego na zaśmiecone kartofliska przy stodołach, na głęboko orane pola, a i dołki po swojej Optimie poprawię i wszystkich innych w okolicy co mają podstawowe Gareciaki (a jest ich masa).

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]