benekpe napisał(a):
Tak jak Saper wielokrotnie podkreślał - cierpliwa i długa nauka w terenie potrzebna jest do pełnego zrozumienia wykrywacza.
Więc kto nie zaryzykuje to sobie jeszcze długo poczeka :)
No masz racje, tylko chodzi o to by podjąć decyzje czy warto się go uczyć 2 lata,a tę łatwiej podjąć jak wykrywka przejdzie jakąś w miarę obiektywną recenzje.Króliki dośw. zawsze będą, ja jednak z uwagi na skromność informacji o podstawowych zasadach działania,poczekam :)
W tym wątku padło wiele pytań ,krótkich i konkretnych...jednak od producenta odpowiedzi brak ,brak podstawowej prezentacji ,w instrukcji brak informacji o zaleznościach i wpływie ustawień na siebie,brak testu branżowego ...,właściwie wiemy tylko że działa i że ,,pika,,,to za mało by rzucić się na przedsprzedaż :)
Lechowiec napisał(a):
Jak chce się maksymalnie głęboko szukać to trzeba wolno przemiatać. Ustawia się też wtedy odpowiednio filtry gruntowe jeśli takie nastawy są dostępne. Bez tego nie będzie osiągów.
Wolne czesanie to zawsze podstawa jak walczymy o głębokość tzn poniżej 15 cm. Jak ktoś biega z wykrywaczem po polu tzn. że szuka maks do 15 cm i nieważne wtedy z jakiej półki sprzętem dysponuje.
Oczywiście mam na myśli szukanie monet.
Przepraszam ale chyba się mylisz. wyłuskiwanie fantów położonych na róznych głebokościach,zaśmiecony teren i wolniesze szukanie to się zgadza. Ale jak szybciej przemiatam to 15 cm? Hmmm no nie zauwazyłem..takiej zalezności.W takim razie moja wolna jak muł xterra z cewką tornado sie zbuntowała i chwyta przy normalnym przemiataniu nawet na 30 cm...cuda.;),zresztą w przypadku altera71 jeszcze nie wiemy co znaczy ,,szybciej i wolniej,, więć czekamy na testy ,.