Teraz jest czwartek, 16 października 2025, 16:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy model Rutusa - Alter71
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 21:36 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

tara napisał(a):
Zaraz, zaraz czy coś przeoczyłem w tym śmietniku? Czy jest jakaś deklaracja producenta o zaprzestaniu produkcji wcześniejszych modeli?

jakbyś dokładnie przeczytał ten ,,bezwartosciowy smietnik,, to byś nie przeoczył..nie tylko deklaracji ale nawet planu wprowadzonego w zycie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 21:39 
Moderator
Moderator

Argo jest na prawdę bardzo dobrym i udanym wykrywaczem. Szkoda, że znika z oferty bo to bardzo solidny produkt w dobrej cenie. Mógłby świetnie trafiać w średnią półkę cenową Rutusa szczególnie teraz gdy wchodzi Alter71, który będzie o tysiaka droższy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 21:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ciekaw jestem na jakiej podstawie uważacie że Argo i Optima znikną ze sprzedaży a ich produkcja jest zakończona... Czyżby mi coś umknęło?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 21:44 
Chorąży
Chorąży

Maciek (cobra67) napisał(a):
Argo jest na prawdę bardzo dobrym i udanym wykrywaczem. Szkoda, że znika z oferty bo to bardzo solidny produkt w dobrej cenie. Mógłby świetnie trafiać w średnią półkę cenową Rutusa szczególnie teraz gdy wchodzi Alter71, który będzie o tysiaka droższy.

Maciek
Dało by rade ogarnąc taką ankietę odnośnie języka polskiego w Alterze?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 21:45 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego kometes
A jakie produkty masz na stronie producenta Rutusa dostępne?
Hę?
Przypadek?
Wyprzedaż starych modeli do wyczerpania zapasów?
Przypadek?
Może przypadek ale jakoś za dużo tych przypadków....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 22:58 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

kometes napisał(a):
Ciekaw jestem na jakiej podstawie uważacie że Argo i Optima znikną ze sprzedaży a ich produkcja jest zakończona... Czyżby mi coś umknęło?

Ze strony głównej producenta (odnowionej zresztą) zniknęły dotychczasowe wykrywacze, w dziale zamówień też dostępny jest tylko Alter.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 23:09 
Porucznik
Porucznik

saper napisał(a):
Witajcie, dziś kolejny dzień wielu "testowanych" sygnałów. Dziś też dało się w lesie słyszeć dźwięki Altera71 jak i Deusa.
Dziś nakręciłem pierwszy filmik porównań detektorów na czysto przypadkowym miejscu z czysto przypadkowymi nieznanymi sygnałami, mam nadzieję że filmik jakoś się szybko zmontuje a i opreator Deusa ( bardzo dobry zresztą ) napisze kilka słów od siebie.

A mam takie pytanie, nie wiem jak to technicznie ogarnąć, ale może po prostu zrobić najzwyklejsze w świecie głosowanie w sprawie języka Menu w Alterze? uwierzcie że producent nie ma czasu nawet się po "stopie" podrapać w tym momencie.
Robi wszystko by "wszystko" było dograne i dopięte na ostatni guzik, a tu bach takie wpisy na forach.
Kto wie jak ogarnąć głosowanie w necie ? niech choć producent ma jakiś pogląd na skalę problemu ? co Wy na to ?

niby jakby miała ta ankieta wyglądać ktoś kto nie kupi altera ma decydować w jakim języku ma mieć menu kupujący?to jest nonsens, jeżeli była opcja kupna rutusa w języku polskim i angielski(jupiter) to dlaczego teraz tak ma nie być?.Jeżeli produkt krajowego producena w duzej mierze był i bedzie na polskim rynku to z samego szacunku powinien być język polski(nie mówie już o innych kwestiach) lub chociaż wybór przed zakupem czy menu ma być w języku polskim lub angielskim.Znam na tyle angielski że bez problemu sobie poradze, ale skoro chce kupić polski produkt ma być polskie menu.Bo jezeli chciał bym mieć angielskie menu to kupił bym amerykańska markę lub inna zagraniczna.Jeżeli producent o tym nie pomyślał to niestety nie jest to moja wina.Jeżeli chce wydać 2800zł na polski produkt ma być polskie menu a jezeli producent się z tym nie liczy(ja i wielu innych uzytkowników rutusów jest tego samego zdania co ja) to niestety zarobi zagraniczna konkurencja.W stanach gdyby nie było jezyka angielskiego(urzędowego) tylko np.chiński to taki ruch byłby "postrzałem samobójczym" i nie tylko mowie o stanach, ale o każdym kraju w którym producent szanuje klijenta tym bardziej krajowego.

pozdrawiam serdecznie klakierów też

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 23:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

Maciek (cobra67) napisał(a):

To się zgadza, że Argo jest bardzo dobrym wykrywaczem, ale jednocześnie jest to bardzo leciwa konstrukcja. Chociaż może skutecznie rywalizować zasięgami z najnowszymi wykrywaczami, to kiepska ergonomia i przestarzały design jednak robią swoje.

Szczerze mówiąc nie sądzę żeby Rutus wycofał te sprzęty całkowicie. Jak słusznie zauważyliście, powstałaby wtedy spora luka w ofercie produktowej, co byłoby dla nich niekorzystne przychodowo. Bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że stare wykrywacze pojawią się w nowych obudowach, zbliżonych konstrukcyjnie do Altera i być może zostaną lekko odświeżone także technicznie. Łatwiej jest przecież utrzymać jedną linię produkcyjną dla wybranych podzespołów niż dwie oddzielne, z których jedna wytwarza stare konstrukcje, a druga nowe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 23:37 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Język polski czy tam angielski nie szuka w terenie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 23:55 
Chorąży
Chorąży

calii89 napisał(a):

Ale Ty nic nie rozumiesz... :?

Solo8
Zgadzam sie w 100% z Tobą.Ale może jakas ankieta da do myślenia Panu Rutynie.Juz sam nie wiem...W każdym bądź razie mam dokladnie takie samo zdanie jak Ty.Zresztą grono moich znajomych również.
Ja powiedziałem juz...Nie kupie polskiego detektora w wersji angielskiej.Amen.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 października 2016, 23:57 
Porucznik
Porucznik

calii89 napisał(a):

wyświetlacz też nie szuka a mimo tego jest, a skoro już jest wyświetlacz a język nie szuka to może damy "krzaczki" koreańskie lub chińskie.

moi znajomi z ktorymi jeżdżę kopać mają w większości same rutusy (proxima v2, proxima v5, argo v3 ze standardowa, argo v3 z 29DD od niedawna) większość z nich nastawiło się na na nowego altera bo polski produkt, serwis pierwsza klasa, polskie men.
Gdy dowiedzieli się ze nie bedzie pl menu zrezygnowali, a kolega który kupił miesiąc temu argo v3 29DD poczuł się tu cytat: "jakbym dostał z płaskiej ręki w pysk" jak zobaczył wyprzedaż argo o 200 zł taniej bez wcześniejszej informacji o wyprzedaży która była z dnia na dzień.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 00:20 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ja poczekam do wiosny jak nic się nie zmieni kupuje nokte.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 00:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeszcze troszkę o braku języka polskiego
Chciałbym jeszcze raz przypomnieć, że nie jestem wrogo nastawiony do wykrywacza Alter 71, a wręcz przeciwnie życzę, aby podbił rynki, bo znając poprzednie produkty P. Rutyny wiem, że potrafi zrobić dobry produkt i tym razem nie mam wątpliwości, co do tego.
Dochodzi dobry serwis i prawidłowe podejście do swoich klientów. Nie wypowiadam się także, co do konstrukcji i rozwiązań zastosowanych w tym wykrywaczu, bo ich nie znam ani zachowani praktycznie na polu.
Mam natomiast zastrzeżenia, co do braku języka polskiego w menu wykrywacza Alter 71 właściwie z dwóch powodów.

1 to że bez języka polskiego będzie trudno wykorzystać możliwości, jakie zostały zawarte w tym wykrywaczu dla większości użytkowników, gdyż opanowanie nazewnictwa po angielsku to jedno, a praktyczne zapamiętanie i zastosowanie tego w praktyce to drugie, gdyż zapamiętanie obcych nazw i co one oznaczają swobodnie w tak rozbudowanym menu sprawi trudność nie tylko tym co nie znają języka ang. wcale ale także tym którzy znają go słabiej a w dodatku sami mają problem z wykorzystywaniem praktycznym zastosowanych rozwiązań i możliwości co było widać przy Argo.

Wielu użytkowników dopiero na forach uczyło się jak można te ustawienia wykorzystać potrzebowałi podpowiedzi i zachęty. Piszę o tym, bo sam wiele takich opisów i porad zamieszczałem na forach o Rutusach.
Aby zaczęto używać masowo trybu jednoczesnego w argo upłynęło, co najmniej półtora roku, także następne, możliwe zastosowania argo zaczęto stosować mniej więcej po takim czasie, wtedy zaczęła jakby niknąć opinia, że argo to wykrywacz trudny, i nie każdy sobie z nim poradzi, myślę że podobnie będzie z Alterem

Przez ten okres cierpliwie tłumaczyliśmy robiliśmy opisy jak zastosować i wykorzystywać wykrywacz opisując krok po kroku.
Możliwe to było, bo język polski ułatwiał piszącym w miarę łatwo wytłumaczyć, a nowym użytkownikom zrozumieć.
Twierdzę, że bez menu w języku polskim byłoby to o wiele trudniejsze a w niektórych przypadkach nie możliwe, bo każdy z nas który dzielił się wiedzą oprócz opisów oficjalnych na forum odpisywał na setki konkretnych zapytań na PW, i właśnie to moim skromnym zdaniem wspomagało Rutysy w potwierdzaniu opinii, że to produkt wartościowy, i w dodatku z dobrym serwisem i miłą obsługą. Bez języka polskiego byłoby to o wiele trudniejsze.
Drugi powód to już dotyczy tego, że Argo jak dla mnie jest na tyle dobry, że przy dobrym opanowaniu jego obsługi potrafi wyciągnąć z ziemi wszystko i malutkie i duże przedmioty i dla większości użytkowników wystarczająco głęboko w dodatku menu ma po polsku, tylko identyfikacja jest trochę gorsza i trzeba więcej wykopać gdy nowy wykrywacz może po opanowaniu jego obsługi pomóc niektóre kopanie bezpiecznie odrzucić.
Byłem nastawiony na zakup nowego wykrywacza, tylko z tego powodu żeby spróbować nauczyć się obsługi i na forum spróbować pomagać nowym użytkownikom pokazywać jak można wykorzystać ukryte możliwości tego wykrywacza w pełni. Opisywanie tego i tłumaczenie obsługi słabo znającym, lub w ogóle nieznającym angielskiego słowami w języku innym niż polski, które jest trudno wypowiedzieć a co dopiero zapamiętać może mniej cierpliwych tylko zniechęcić.
Ja także nie jestem biegłym w tym języku jednak daje sobie radę, ale potrzebowałbym sam o wiele więcej czasu, aby go bardzo dobrze opanować, by później móc pomagać innym, więc go nie kupię i pozostanę przy dobrym Argo.

Jednak życzę panu Rutynie, aby udało mu się opanować zagraniczne rynki skoro ma takie problemy, aby umieścić w nowym wykrywaczu język polski, trzymam za pana kciuki panie Arku powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 00:26 

robertv3 napisał(a):
Ja poczekam do wiosny jak nic się nie zmieni kupuje nokte.

Ja czekam max 2 tygodnie. Albo Alter albo deus... Zobaczymy po testach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 28 października 2016, 00:46 
Generał Broni
Generał Broni

Ja póki co nie przesądzam, czy Alter będzie lepszy np. od Deusa, bo to kwestia bardzo wielu czynników i nastawienia na konkretne cele (militarka, kolorowa drobnica, etc...). Wykrywacz jest tym lepszy im bardziej jest elastyczny i więcej nastaw oraz niestandardowych zakresów różnych parametrów oferuje (niezależnie od programów fabrycznych). Reszta jest podyktowana preferencjami użytkownika, chociaż nie każdemu chce się w tym grzebać, zagłębiać i analizować, więc większość oczekuje wykrywacza z programami "na wszystko", czyli na zasadzie "włącz i szukaj".

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 97  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]