Teraz jest poniedziałek, 29 grudnia 2025, 04:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Proxima + DD29 czy Argo - prośba o pomoc w wyborze.
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 11:22 
Podporucznik
Podporucznik

Witam wszystkich. Prawie od 2 lat jestem posiadaczem Proximy v 5.0. Sprzęt kupowałem z myślą o uniwersalności czyli chciałem szukać trochę koloru i trochę żelastwa. Po 2 latach moje poszukiwania kierują się ku temu pierwszemu. Proxima to dobry sprzęt i trochę monet mi szarpnęła ale bez rewelacji. Z monet brakuje małych sreberek a Proxa nie radzi sobie na zaśmieconym terenie gdzie inni idący obok mnie szarpią fajną drobnicę ja się nie potrafię ,,dogadać,, z Proxą :D.
Chciałbym poprawić swoje osiągi w zbieraniu drobnicy (nie mówię o miejscówkach bo to samo przyjdzie i nawet chińczyk coś tam szarpnie).
I tu mam pytanie - dokupić do mojej Proxy cewkę DD29 i to poprawi moje osiągi w kwestii drobnicy czy sprzedać ją powiedzmy za 1000 zł i dołożyć 800 i kupić Argo ? czy ktoś mógłby pomóc mi w tej kwestii ?
(dodam, że nie chce stracić możliwość wyciągania żelastwa czyli depozytów itd. - bo w innym wypadku kupiłbym OPTIMĘ i po bólu). Pozdr :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Proxima + DD29 czy Argo - prośba o pomoc w wyborze.
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 11:36 
Podporucznik
Podporucznik

Wedlug mnie ani to ani to. Argo nie jest specjalnie udane na drobnice, mialem z cewka dd29 i na reliktach czy standardzie jest gleboko, ale duzo mozna pominac, a filtr 4rz jest dosysc plytki. Z drugiej strony Argo ma dobrego statyka...nie mozna miec wszystkiego jednoczesnie. Argo bardziej na militarke niz monety, a twoim priorytetem sa monety, wiec moze cos innego...ale co...?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 13:37 
Porucznik
Porucznik

A nie lepiej kupić drugą piszczałkę typowo na drobne ? i masz kłopot z głowy jeśli oczywiście masz fundusze !
rutus - na knieje, lasy i chaszcze a drugi na - pola, plaże.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 14:55 
Podporucznik
Podporucznik

Na tą chwilą nie dysponuję ,,wolną kasą,, żeby móc kupić drugi sprzęt dlatego kombinuję w ten sposób. Oczywiście macie racje, że 2 wykrywki z odmienna specyfikacją to najlepsze wyjście ale dla mnie ta opcja teraz nie wchodzi w grę :)
Jeśli kupię DD29 do Proxy to nie zyskam dużo na lepiej wykrywanej drobnicy ?
Argo jest w promocji za 1950 z DD29 ale nie ma tam standardowej cewki to już wtedy będzie lipa jeśli zechce poszukać żelastwa.
Tak źle i tak nie dobrze :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 15:50 
Podporucznik
Podporucznik

W takim ukladzie wez Argo i problem z glowy. Z ta cewka bedzie dosyc stabilnie pracowac, namierzanie tez calkiem dobre. Gorzej jednak z wywazeniem, ale biorac pod uwage twoje wymagania lepszego nowego sprzetu w tych pieniadzach na 100% nie znajdziesz. Z drobnica tez sobie radzi, bo wyjmowalem nim takie malenstwa, ze ciezko bylo propointerem znalezc, ale przy wysoko ustawionej czulosci czesto mozna tez takie fanty pominac. Zasiegi na boratynke bankowo i stabilnie masz na min 25cm, co wielokrotnie sprawdzalem, a bywalo, ze i wiecej, ale te 25 to tak mega pewne sygnaly.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 16:25 
Generał Broni
Generał Broni

Odpowiedz sobie ile będziesz szukał militarki bo jak sporadycznie to sprzęt uniwersalny nie jest sensownym wyborem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 17:17 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Argo na drobnice jest super , wprawdzie nie miałem cewki 29' ale standardową i snajperkę , jak zakupiłem snajperke to już jej nie ściągnołem ani razu i chodziłem z nią nawet po lasach . Na miejscówkach schodzonych argo już dużo deusem nie wyciągnołem. Szczerze polecam argo. Swojego nawet nie sprzedałem. Dalej go mam jako zapas .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 18:03 
Podporucznik
Podporucznik

Nie slyszalem jeszcze o snajperce do Rutusa;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 19:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie słyszałeś, bo nie ma :lol: Ale mam nadzieje, że kolega Misio1973 nas oświeci o co chodzi i dlaczego żyjemy w nieświadomości tyle lat. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 20:16 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Kolega snajperką zapewne nazywa eliptyczną 23cm :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lipca 2014, 22:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Na monetki jak celujesz w stajnię rutusa, to tylko OPTIME mam i polecam, super miotła, zero problematycznych ustawień, włączasz stroisz i kosisz :1Opti też wytargasz duży kolor głęboko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 01:23 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

matiksen napisał(a):
Kolega snajperką zapewne nazywa eliptyczną 23cm :)

Dokładnie , jest trochę płytsza od standardowej ale bardzo dokładna , wskazania Id są 100% , wiedziałem czy mam łuske pod cewką czy cały nabój czy to baratynka czy coś innego z polmosami było podobnie , nie przeszkadzał mi mniejszy zasięg . Z tych pól deusem już nie dużo wyczesałem.A Opti jest ponoć jeszcze lepsza na kolorek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 11:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja spotykam się z ludźmi którzy mają różne sprzęty (dużo droższe od optimy), i powiem szczerze, że szczęka im opada :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 18:25 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Argo jest w promocji za 1950 z DD29 ale nie ma tam standardowej cewki to już wtedy będzie lipa jeśli zechce poszukać żelastwa.

Skąd masz taką wiedzę że DD 29 nie nadaje się na militarkę? na pewno nie ustępuje standardowej CC24 i jeśli ktoś założy dużą DD to z całą pewnością nie będzie używał standardowej. Ja mam argo, małą DD23 i praktycznie standardowej nie używam a osiągi są lepsze i na monety i militarkę.
W sobotę były robione testy: proxima, argo i optima. na cewkach DD29, DD23, CC24.
Testy robione w jednym miejscu, tymi samymi wykrywaczami wszystkie cewki, aby wyeliminować różnicę występującą w różnych egzęplażach wykrywaczy . Uważam że porównanie będzie obiektywne, i poznamy różnice w zasięgach i skuteczność poszczególnych cewek.
Jeżeli koledzy opracują wyniki łącznie z filmikami to spróbuje wkleić link do testu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 20:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

stan12 napisał(a):
Cytuj:

Skąd masz taką wiedzę że DD 29 nie nadaje się na militarkę? na pewno nie ustępuje standardowej CC24 i jeśli ktoś założy dużą DD to z całą pewnością nie będzie używał standardowej. Ja mam argo, małą DD23 i praktycznie standardowej nie używam a osiągi są lepsze i na monety i militarkę.
W sobotę były robione testy: proxima, argo i optima. na cewkach DD29, DD23, CC24.
Testy robione w jednym miejscu, tymi samymi wykrywaczami wszystkie cewki, aby wyeliminować różnicę występującą w różnych egzęplażach wykrywaczy . Uważam że porównanie będzie obiektywne, i poznamy różnice w zasięgach i skuteczność poszczególnych cewek.
Jeżeli koledzy opracują wyniki łącznie z filmikami to spróbuje wkleić link do testu.

Zapodajcie jakieś cienkie sreberka dla opti :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]