Teraz jest niedziela, 28 grudnia 2025, 16:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ARGO V2
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 01:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam. Interesuje mnie opinia użytkowników na temat tego wykrywacza. A konkretnie to czy jest sens przesiadania się z Proximy na ten sprzęt. Głownie chodzi o poszukiwanie monet. Chodzi mi o drugą wersję argo. Wiem już ma inna elektronikę niż trójka i nie da się go wysłać i przestroić na trójkę. Ma denerwujące podświetlanie typu:tak-nie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ARGO V2
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 07:46 
Generał Broni
Generał Broni

Osobiście doradzał bym pozostanie z proximą i szukanie jednak argo w wersji 3.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 09:12 
Generał Broni
Generał Broni

Jak monety, to w zasadzie Optima.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 09:41 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wszystko jest kwestią ceny. Jeśli możesz ją kupić poniżej ceny nowego solfernusa (1450) to na pewno jest lepsza od proximy. Ale to jest uniwersalny sprzęt - tak jak i proxima, więc jeśli na monety to tak jak pisze _cheetah_ optima lub w tej cenie solfernus z cewką DD25cm 16kHz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 10:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

wopaw napisał(a):
Wszystko jest kwestią ceny.

Jest to używany V2 w cenie używanej Proximy. Więc cena jest ok. O innych wykrywaczach słyszałem, używałem i trochę wiem. Ale interesuje mnie konkretnie ten wykrywacz. Czy jak kupie go zamiast proximy to zyskam cokolwiek przy poszukiwaniu monet. Czy może coś pominie czego nie pominie proxima? I opinia kogoś, kto miał go w ręku na polu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 10:40 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Argo v2 ma mój sąsiad. Znam ten wykrywacz i jeśli jest w cenie jak piszesz i na 100% jest sprawny to jest wart zainteresowania. Choć to trochę dziwne. W stosunku do proximy jest bardziej "nerwowy" ale i na filtrze standard nieco głębszy. Mam zresztą wrażenie, że w stosunku do v3 też jest nieco głębszy, właśnie kosztem tej "nerwowości". Natomiast na filtrze poczwórnym na zaśmieconym polu tam gdzie proxima wymięka argo daje radę. Tylko do znudzenia będę powtarzał - to jest sprzęt uniwersalny i małych lub cienkich sreberek bedzie trudno nim szukać.
Jeszcze jest kwestia czy do v2 można podłączyć cewkę dd29. O to musisz spytać się u źrudła, czyli Rutusa. Jeśli tak to proxima odpada w przedbiegach :) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 11:26 
Podporucznik
Podporucznik

Moim zdaniem szukaj Argo v.3-są i okazyjne ceny

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 11:26 
Podporucznik
Podporucznik

Przeglądaj różne fora.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 11:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

wopaw napisał(a):
Jeszcze jest kwestia czy do v2 można podłączyć cewkę dd29. O to musisz spytać się u źrudła, czyli Rutusa. Jeśli tak to proxima odpada w przedbiegach :) .

https://www.youtube.com/watch?v=wsmYaHg ... wEbL8JhCtA
Jaki widać tutaj ma gość DD w V2. Pisałem do niego i stwierdził że większości opisywanych problemów w internecie nie miał. Ma kilka filmów z tym ARGO i po niektórych widać że nieźle mu z nim idzie.

wopaw napisał(a):
Tylko do znudzenia będę powtarzał - to jest sprzęt uniwersalny i małych lub cienkich sreberek bedzie trudno nim szukać.
.

Powiem Ci że Optima lepsza na sreberka. Ale to nie znaczy że proxima jest słaba w tym temacie. Jest nieco słabsza od optimy ale też bardzo dobra. Tylko trzeba wolno... . Wystarczyło by mi żeby Argo V2 był co do srebra tak skuteczny jak proxima.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 11:40 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

donek5 napisał(a):
Moim zdaniem szukaj Argo v.3-są i okazyjne ceny

Czytaj dokładnie posty. Zaraz 5 napisze szukaj optimy a 10 że kanarek też daje radę. Napisałem że chodzi mi dokładnie o tą wykrywke.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 12:28 
Podporucznik
Podporucznik

Przeczytałem dokładnie wszystkie posty,ale to jest moje zdanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 12:30 
Podporucznik
Podporucznik

A na tą chwile zamiana jest bezsensowna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 12:51 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No to jak przeczytałeś to widocznie nie zrozumiałeś. Napisałem wyraźnie że interesuje mnie ten wykrywacz a nie inne.
A masz lub miałeś ARGO V2 ? Bo od gościa co biegał jeden sezon słyszę, że mała różnica jest na plus.
A od Rutyny usłyszałem że elektroniką trochę się różni ale parametry V2 i V3 są takie same. Więc uzasadnij dlaczego tak uważasz?
Poz tym fakt jest taki że stoję teraz przed wyborem kupna proximy lub v2 w tej samej cenie. A nie że mam zamiar sprzedawać proxmę i dopiero kupować argo v2

Ostatnio edytowano sobota, 27 września 2014, 13:01 przez krzysiekb321, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 12:58 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Posiadałem Proximę z CC 24cm,Argo v2 z CC24cm a obecnie mam Argo v3 z CC24cm,DD29cm.Między Argo a Proximą jest wyraźna różnica zasięgów na korzyść Argo.Sporo egzemplarzy Argo v2 miało kłopot ze stabilną pracą.Wiele nieprzychylnych opinii na temat działanie v2 można odnaleźć na forach w okresie jej produkcji tj.2012r.Mój v2 pracował najczęściej stabilnie przy czułości około 36-38 ,ale kiedy popadał deszcz to musiałem zmniejszać czułość do okolic 33 i nie była to wina źle dobranych ustawień.Na szczęście v2 po kilku miesiącach się popsuł.W rozmowie z producentem dowiedziałem się ,że przygotowuje się do uruchomienia produkcji v3 i że otrzymam w zamian nowy v3. Tak i się stało.Już na pierwszym wyjściu w teren z v3 zauważyłem znaczną poprawę stabilności v3 względem v2.Nowy Argo na CC24cm najczęściej pozwala chodzić na czułościach 39-41.Przy opadach deszczu wystarcza zmniejszyć czułość o 1.v3 na DD29cm najczęściej pracuje stabilnie przy czułości 45.Kupno v2 to spore ryzyko,że trafisz egzemplarz który będzie miał poważne problemy ze stabilną pracą już na "przeciętnej" czułości a tego się nie naprawi.Niska cena v2 jest dość podejrzana.Jeśli masz możliwość to zobacz kartę gwarancyjną tej v2 zwracając uwagę na ewentualne reklamowanie sprzętu u producenta.Jeśli była serwisowana to jest zwiększone ryzyko ,że właśnie z powodu niestabilności a tego producent nie mógł naprawić tyko odsyłał po przeglądzie a z czasem wymieniał dając w zamian nową v3.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 27 września 2014, 13:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Tą wypowiedzią już mogę się coś więcej zasugerować i wywnioskować na co zwrócić uwagę. Bo nie brałem pod uwagę tego że jeden egzemplarz od drugiego może się tak różnić.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]