Teraz jest sobota, 31 stycznia 2026, 23:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Fisher 75ltd
PostNapisane: wtorek, 24 czerwca 2014, 23:35 
Chorąży
Chorąży

Witam kolegów.
Chciałbym zadać pytanie szczególnie posiadaczom w/w wykrywacza jestem coraz bliżej zakupu ale coraz bardziej się zniechęcam do jego zakupu po czytaniu różnycch for. Interesuje mnie te fatalne zestrojenie cewki też mieliście takową przypadłość? czy to są jednostkowe wypadki? Proszę o szczere wypowiedzi bo jak będzie grał jak szalony i będe musiał z nim się bujać za taką kasę to zostawie go na drzewie owiniętego wokoło kory.Dlatego zależy mi na opisaniu waszych doświadczeć z tym sprzętem. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Fisher 75ltd
PostNapisane: wtorek, 24 czerwca 2014, 23:38 
Generał Broni
Generał Broni

Fatalne zestrojenie cewek nie dotyczy ltd. Osobiscie uwazam, ze f75ltd to najlepszy wykrywacz obecnie na rynku - jesli nie masz nic przeciwko tym "kaczym" dzwiekom.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 07:01 
Sierżant
Sierżant

Z f75 wytrzymałem rok. Teraz latam z atPro i jeśli chodzi o zasięg na monety to różnicy prawie nie ma, ale większe rzeczy łapie z naprawdę dużych głębokości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 07:15 
Generał Broni
Generał Broni

Witam! Podczepię się pod ten wątek :) Od niedawna posiadam Fishera F75 LTD i nie za bardzo jeszcze "kumam"tryby bp i cl.Może koledzy z większym doświadczeniem podzielą się wiedzą na temat chodzenia na tych konkretnie opcjach? Wiem , że temat był ruszany nie raz w necie ale chciałbym poznać jak najwięcej opinii.Z góry dzięki.Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 12:19 
Chorąży
Chorąży

cehaigrek napisał(a):
Fatalne zestrojenie cewek nie dotyczy ltd. Osobiscie uwazam, ze f75ltd to najlepszy wykrywacz obecnie na rynku - jesli nie masz nic przeciwko tym "kaczym" dzwiekom.

Zawsze podniesiesz człowieka na duchu :) . Czytałem foróm proscana i trzoszke cewek dostrajał tylko nie wiem jak były użytkowane jak ktoś używa cewki jak saperki to wszystko możliwe ale jak się roztrajają same od siebie to już robi się problem, ale jak piszesz że nie tyczy się ltd to pewnie tak jest :) .Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 12:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

szeryfns napisał(a):
Witam! Podczepię się pod ten wątek :) Od niedawna posiadam Fishera F75 LTD i nie za bardzo jeszcze "kumam"tryby bp i cl.Może koledzy z większym doświadczeniem podzielą się wiedzą na temat chodzenia na tych konkretnie opcjach? Wiem , że temat był ruszany nie raz w necie ale chciałbym poznać jak najwięcej opinii.Z góry dzięki.Pozdrawiam!

Do tych trybów trzeba troszkę większego doświadczenia. Na CL w ogóle nie chodziłem, zastosować ten tryb w normalnych warunkach jest bardzo ciężko ze względu na nie stabilność. Tryb CL znajdzie na pewno zastosowanie w lesie na piaszczystym gruncie np. okopy.Posiadałem na początku "złotego" F75 , który jak wiadomo nie posiadał tych dwoch dodatkowych trybów pracy, chciałem wypróbować co te dwa tryby potrafia i na poczatku nie mogłem sie przełamać do trybu BP i chodziłem na JE, ale po coś w końcu wywaliłem tego tysiaka więcej :) Po dwóch latach użytkowania trybu BP moge powiedzieć, że jest mega głeboki tylko trzeba sie z nim obsłuchać i wyczuć kiedy zaczyna byc on nie stabilny i zjechać z czułościa. Tryb BP czasami wydaje fałszywe sygnały, ale podobne sa one do prwadziwych i trzeba czasami pare razy sprawdzić miejsce usłyszanego sygnału. Na tym trybie chodzimy dużo wolniej i nigdy z maksymalna czułościa, ja sie przekonałem że powyżej 90 na polach nie warto chodzić bo zwiększa się ilość fałszywych sygnałów za to w lasach na piaskach podkręcać czułość ile się da :) Ważne w tym trybie są cienkie i ciche, bo nie raz byłem zaskoczony z jakiej głębokości można wyciągnąć monetę.Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 14:44 
Chorąży
Chorąży

Thor88 napisał(a):
szeryfns napisał(a):

Do tych trybów trzeba troszkę większego doświadczenia. Na CL w ogóle nie chodziłem, zastosować ten tryb w normalnych warunkach jest bardzo ciężko ze względu na nie stabilność. Tryb CL znajdzie na pewno zastosowanie w lesie na piaszczystym gruncie np. okopy.Posiadałem na początku "złotego" F75 , który jak wiadomo nie posiadał tych dwoch dodatkowych trybów pracy, chciałem wypróbować co te dwa tryby potrafia i na poczatku nie mogłem sie przełamać do trybu BP i chodziłem na JE, ale po coś w końcu wywaliłem tego tysiaka więcej :) Po dwóch latach użytkowania trybu BP moge powiedzieć, że jest mega głeboki tylko trzeba sie z nim obsłuchać i wyczuć kiedy zaczyna byc on nie stabilny i zjechać z czułościa. Tryb BP czasami wydaje fałszywe sygnały, ale podobne sa one do prwadziwych i trzeba czasami pare razy sprawdzić miejsce usłyszanego sygnału. Na tym trybie chodzimy dużo wolniej i nigdy z maksymalna czułościa, ja sie przekonałem że powyżej 90 na polach nie warto chodzić bo zwiększa się ilość fałszywych sygnałów za to w lasach na piaskach podkręcać czułość ile się da :) Ważne w tym trybie są cienkie i ciche, bo nie raz byłem zaskoczony z jakiej głębokości można wyciągnąć monetę.Pozdr

A ile tonów ustawiasz na trybie BP?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 15:12 
Generał Broni
Generał Broni

Ja zawsze chodziłem na ustawieniach:
tryb PF(tryb bardziej stabilny) lub BP
2 tony
czułość od 90 w górę w zależności od warunków
dyskryminacja nie więcej niż 6(im niżej tym lepiej :) )
Na początek możesz zacząć od wyższej nastawy dyskryminacji i czułości około 85.Wykrywacz będzie wtedy stabilniejszy.Nie zapomnij tylko o dostrojeniu do gruntu.
Pozdrawiam Marcin.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 15:18 
Chorąży
Chorąży

marczello22 napisał(a):
Ja zawsze chodziłem na ustawieniach:
tryb PF(tryb bardziej stabilny) lub BP
2 tony
czułość od 90 w górę w zależności od warunków
dyskryminacja nie więcej niż 6(im niżej tym lepiej :) )
Na początek możesz zacząć od wyższej nastawy dyskryminacji i czułości około 85.Wykrywacz będzie wtedy stabilniejszy.Nie zapomnij tylko o dostrojeniu do gruntu.
Pozdrawiam Marcin.

Dyskryminacja na 6 ale na all metal?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 15:37 
Chorąży
Chorąży

Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanko.
Czy do tonu można przypisać id numeryczne?
Czyli ustawiamy sobie cztery tony i do np. 1 tonu id 0-30, 2 ton 31-50, 3 ton 51-70, 4 ton 71-99
coś takiego jest możliwe? Bo chodząc już troszkę poznajemy mniej więcej co nam wyskakuje na jakim zakresie id i można by sobie przypisać te tony w jakim zakresie nam pasuje i mamy większą pewność tego co jest pod cewką. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 17:15 
Generał Broni
Generał Broni

Nie do końca wiem o co chodzi Ci z tym pytaniem o ustawienie dyskryminacji na 6 w trybie bp"na all metal :?
Co do Twojego pytania o przypisanie różnych dźwięków do wskazań numerycznych to jest chyba opcja ustawienia wielotonowego.Ja zawsze chodziłem na 2 tony.Jak sam już wiesz f 75 ma tendencję do "popiskiwania". Przy ustawieniu 2 tonowym można łatwo wyłapać fałszywe sygnały.Jeżeli ustawisz wielotonowe id to możesz się po prostu pogubić,który sygnał jest fałszywy a który nie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 17:34 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
Dyskryminacja na 6 ale na all metal?

No przecież napisał chłop wyraźnie, że 2 tony przy trybie boost. No to jak na all metal?

K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 19:24 
Chorąży
Chorąży

Dobra dobra już skumałem. :oops: Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 września 2014, 23:09 
Chorąży
Chorąży

Powoli opanowuje fisherka dopiero pare wypadów za mną. Mam pytanie do posiadaczy owego sprzętu. Bawiłem się ostatnio trybem motion tryb jest fajny bo mniej hałaśliwy precyzyjniejsze id lecz nie wiem jak jest z osiągami i tu moje pytanie:
Czy tryb motion jest głębszy od trybów w dyskryminacji?
Czy faktycznie jest tak że w trybie motion fisherek nie widzi cieniutkich sreberek?(kiedyś coś takiego słyszałem)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]