Teraz jest środa, 28 stycznia 2026, 05:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowa Omega 8500 nadchodzi
PostNapisane: wtorek, 28 lipca 2015, 09:51 
Sierżant
Sierżant

Znalazłem parę fotek najnowszej i najbardziej zaawansowanej jednostki pomiarowej tej firmy.
W porównaniu do wersji 8000 softem 06 będzie miała
-podświetlenie
- osobny poziom regulacji progu w trybie AM
-Dodane masę funkcji zaawansowanych

Załącznik:
addon.php.jpg

Jest dostępna instrukcja obsługi wiec zobaczymy co ma nowego
http://files.firsttx.net/Teknetics/Manu ... Manual.pdf

VOLUME - Regulacja głośności offset przez docelowy kategorii. Każda kategoria docelowa może mieć jego objętość regulować niezależnie. To zaawansowane ustawienie wpływa na ustawienia głośności i funkcji tylko w trybie dyskryminacji.

Bardzo podoba mi się w tryb głębokiego. Chciałbym utożsamiają "Szybki filtr" Tryb FA na DST włączony T2 i F75 z innych trybów jest permutacja w tryb doładowania.

DEEP
Pozwala to 4 ustawienia z różnym filtrów, które mogą zwiększać głębokość pod pewnymi
warunki.
D0
Filtr .FAST. Najlepsze do separacji docelowej i wyszukiwanie w ciężkich śmieci. To jest
najmniej wrażliwe głębokiego ustawień.
D1
Filtr .Regular. Najlepsze na zasadach ogólnych.
D2
Filtr .Deep 60 Hz oraz klasy. To ustawienie jest wolniejszy, że wróci
wyeliminowanie niektórych EMI. Szumu zostanie zwiększona. Ten tryb jest najlepszy
używane w czystości gleb i czułości musi być dostosowana do właściwego stosowania.
D3
Filtr .Deep plus 50 Hz poziomie. Sama, jak D2, ale z filtrem przeciwzakłóceniowym 50 Hz.

Wielokrotne docelowa Kategoria systemu.

Ta funkcja jest dostępna tylko w trybie dyskryminacji. Dla każdego celu, oblicza cztery Omega 8500
Docelowe niezależne liczbowe dotyczące ID każdym przejściu cewki; jedna podstawowa
a trzy drugorzędne. Każdy z docelowy ID będzie korelować z tarczy
kategoria na wyświetlaczu LCD. Będzie jeden solidny kategoria podstawowa zapalanie
i maksymalnie trzy dodatkowe kategorie wtórne docelowe. Wszystkie są różne
Odczyty z tego samego celu, przy czym podstawowa kategoria ta z
najbardziej wiarygodne sygnału. Jeśli różnią docelowa-identyfikatorów, będą one wyświetlane jako wielokrotność
oświetlone kategorie, a to mogło oznaczać, detektor jest podniesienie
hałas, słaby / słaby sygnał lub, że cel jest nieregularnym kształcie.

IRON INDICATOR:
Segment żelaza reaguje na każdy sygnał żelaza i wyświetlić go na szybko
Środek ekranu. Sygnał ten jest zależny od prędkości, więc może szybko migać, jeśli
Cewka jest zamachnął się zbyt szybko. Silnie zmineralizowana gleby może również oświetlić Żelazo
Wskaźnik segmentu.
:)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nowa Omega 8500 nadchodzi
PostNapisane: środa, 29 lipca 2015, 08:00 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Mogliby tak zmodyfikować deltę 4000 :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 lipca 2015, 08:35 
Porucznik
Porucznik

Jak będzie miała skopane audio jak stara to ja dziękuję poza tym nie za ładny wyświetlacz jak w gamma połowa przeznaczona na nieistotną informację na dzień dobry wolał bym f44 tym bardziej że już raz się nabrałem jak to ,,fabryczni" testerzy pisali że omega chodzi prawie jak f75 .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 lipca 2015, 08:52 
Generał Broni
Generał Broni

Ciekawe czy usunęli wadę ze stabilizacją napięcia aby wraz ze spadkiem napięcia baterii nie spadał zasięg.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 lipca 2015, 09:05 
Sierżant
Sierżant

kaaktus napisał(a):
Jak będzie miała skopane audio jak stara .

Kolego pewno miałeś pierwsze wersje Omegi 8000 z oprogramowaniem 04 coś ci mogło nie paśić..
Obecnie są Omegi 8000 z najnowszym oprogramowaniem 06 i nowymi filtrami takimi jak T2 . W porównani do tej twojej to tylko puszka jest podobna bo elektronika jest fizycznie zmieniona audio całkiem inne Jest bardziej szczelna i ma wzmocniony wysięgnik czulsza na srebro , mowa o omedze 8000.
.
Jeśli chodzi o 8500 to w kazdym segmencie będzie można sobie regulować i wybierać dźwięki jaki ci pasują .
No i dodatkowy bajer :) będzie identyfikować przy jednym machnięciu cewki cztery cele na raz , w tym jeden podstawowy i trzy drugorzędne .
Dodatkowo filtry do wyboru , na super zaśmiecony teren i tryby doładowania , ogólnie kilka trybów , w tym dwa Z FILTRAMI EMI 50 HZ I 60 HZ.
W Polsce sieć elektryczna ma 50 hz
No i super głeboki tryb All metal z identyfikacją z osobną regelacją pokrętłem progu. nie tak jak w Omedze 8000

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 lipca 2015, 09:18 
Porucznik
Porucznik

Tak miałem pierwszą wersję omegi z 11 dd tą gdzie głęboki sygnał był tak słaby że ledwie słyszalny mieszał się z zakłóceniami wszystko jest tam ok poza audio a to że durnieje po 3 godzinach w deszczu pomimo osłony to czepianie się choć rutus i safari dalej działały :) . Sprzedałem ten sprzęt bo kolega z deltą objechał mnie strasznie na 4 wypadach miał zawsze dwa razy więcej fantów po wymianie na XLT choć go nie znałem już na pierwszym wypadzie miałem tyle samo fantów następne więcej lub podobnie więc wybitnie ten sprzęt jest nie dla wszystkich przynajmniej z tym skopanym softem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 lipca 2015, 09:52 
Porucznik
Porucznik

Coś nie mogę edytować to dodam . Osobiście po takich eksperymentach firmy bym był ostrożny w nowinkach i wybrał by sprawdzony T2 który też zresztą wypadał bardzo blado na pierwszych softach nie miał szans do f75 tego akurat nie przetestowałem ale takie info o t2 swego czasu krążyło na zachodnich forach.
Po tych dziwnych przypadkach powinna być możliwość aktualizacji softu jak na przykład ma Rutus choć jego oprogramowania są dobre, czy jest ?
To tyle :D ogólnie jestem wkurzony na Teknetics choć z Delty bylem bardzo zadowolony i zawsze ją polecam.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]