Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 20:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaka cewka do F2?
PostNapisane: piątek, 11 września 2015, 18:14 
Podporucznik
Podporucznik

Panowie.Jaką cewkę polecacie do fiszera F2?Czy w ogóle opłaca się coś dokupywać?Chodzi mi o to czy osiągi cewki będą adekwatne do jej ceny.Pieniądze jakie mogę wydać to powiedzmy 500zł.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Jaka cewka do F2?
PostNapisane: piątek, 11 września 2015, 21:21 
Podpułkownik
Podpułkownik

nel hunter ;)

Pozdrawiam K

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 11 września 2015, 21:24 
Podporucznik
Podporucznik

No właśnie o niej myślałem ale do fiszera f2/f4 ciężko coś dokupić :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 września 2015, 01:02 
Podpułkownik
Podpułkownik

http://www.nel-coils.pl/

za mało szukasz :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 września 2015, 09:41 
Podporucznik
Podporucznik

Dzięki kolego :1 Widziałem wcześniej tą stronę ale ni huhu nie mogę się tam dopatrzeć najważniejszego.....ceny :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 września 2015, 09:44 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie wiem czy to dobry pomysł. Fisher f2 to raczej waga super lekka, z hunterem będziesz miał kiepsko wyważony sprzęt. Nie lepiej sprzedać f2 i kupić np. coś używanego ze stajni rutusa?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 12 września 2015, 09:54 
Podporucznik
Podporucznik

Puki co nie zmieniam sprzętu(na tyle co chodzimy z żoną to mi na razie starczy).Z fiszerem chodzi moja żona i jej pasuje,tylko chciała by lepszą cewkę żebym po niej nie "poprawiał" :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 września 2015, 10:51 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Zgodzę się z kolegą sieni cewka nel jest za ciężka do f2 a i niewiele głebsza aby opłacało się w nią inwestować o wyważeniu już nie wspomnę ,jest to opinia mojego kolegi który z tą cewką śmigał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 13 września 2015, 15:42 
Podporucznik
Podporucznik

właśnie o opinie mi chodzi.Dzieki :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 września 2015, 20:57 
Podpułkownik
Podpułkownik

sieni napisał(a):
Nie wiem czy to dobry pomysł. Fisher f2 to raczej waga super lekka, z hunterem będziesz miał kiepsko wyważony sprzęt. Nie lepiej sprzedać f2 i kupić np. coś używanego ze stajni rutusa?

bruno napisał(a):
Zgodzę się z kolegą sieni cewka nel jest za ciężka do f2 a i niewiele głebsza aby opłacało się w nią inwestować o wyważeniu już nie wspomnę ,jest to opinia mojego kolegi który z tą cewką śmigał.

Czasem jak czytam te głupoty to jedyne, co mi pozostaje, to strzelić takiego facepalma, że mózg mógłby rozpryskać się o najbliższą ścianę. Tak się składa, że akurat ten wykrywacz - i to w takim połączeniu z hunterem - opanowałem do poziomu mistrzowskiego. Nie wiem jakimi kryteriami Wy się tam kierujecie, ale to ewidentne bujdy i tyle zdaje się na Wasze rozumowanie. Kiepskie wyważenie z hunterem, ale kup rutusa, na pewno się polepszy... szczególnie jeśli chodzi o wagę i wyważenie - no gratuluję pomysłowości.

F2 z hunterem małżonka utrzyma na najmniejszym palcu dłoni - i to, nie będzie się on wychylał w żadne strony, bo z nelem dopiero przybiera na plus do wyważenia, jest wręcz idealnie, stockowa cewka jest po prostu zbyt lekka.

Cennik jest również na tamtej stronie - i to jeszcze jak byk po lewej stronie, na brązowej, wysuwanej zakładce, ale gdybyś przeoczył to zostawiam bezpośredni link :1

http://www.nel-coils.pl/Cennik%20Nel%202015.pdf

Pozdrawiam :1

PS - A, no i co do osiągów. Owszem, że nie można oczekiwać zbyt wiele, bo sam w sobie ten wykrywacz jest po prostu słaby, z tym że nie chodzi tu o osiągi - które też zresztą kilka cm potrafią przybrać - a głównie o poprawienie koszmarnych niestabilności, wywołanych kiepską jakością stockowej cewki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 września 2015, 21:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

Krychu nie unos sie tak :) moim zdaniem kupowanie cewki za kilka stów do takiego wykrywacza troche nie ma sensu. Chciałem zasugerować ze za niewiele więcej możemy kupic wykrywacz z wyższej półki. Jesli twój awatar przedstawia Ciebie to być może nie masz problemu z waga tego zestawu ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 września 2015, 21:42 
Podpułkownik
Podpułkownik

sieni napisał(a):
Krychu nie unos sie tak :) moim zdaniem kupowanie cewki za kilka stów do takiego wykrywacza troche nie ma sensu. Chciałem zasugerować ze za niewiele więcej możemy kupic wykrywacz z wyższej półki. Jesli twój awatar przedstawia Ciebie to być może nie masz problemu z waga tego zestawu ;)

Spokojnie, nikt się nie unosi :1 Tylko gdybyś był na moim miejscu i ok. 300 razy czytał na wielu forach to samo wałkowane od czasów istnienia huntera, to czy ja wiem - może byś jakoś przebolał, ja natomiast nie chcę, by chłopak przepuścił dobrą okazję, jeśli faktycznie się nad nią zastanawia. Bo to, co oferowała stockowa cewka vs. to co oferuje nel to jak niebo a ziemia, a fizycznie tylko 220 gram więcej. O lepszych osiągach nie wspominając, bo to bardziej sprawa ''logarytmiczna'' niż stała - wiadomo, że skok zasięgu będzie stosunkowo o wiele większy dla obiektów większych, w przypadku, gdy ktoś szuka za militarką - niż dla drobnicy. Niemniej sama jakość wykonania tej cewki - i kultura pracy tego zabawkowego detektora - naprawdę jest znakomita i opłacalna za te 4 i pół stówki :1

Aha, no i nie trzeba wyglądać tak jak gostek na moim avatarze, o problemach z wagą można mówić przy GTI 2500 albo E-Trac'u, F2 nawet z tą cewką - ma wagę praktycznie taką samą jak kanarek z dużą cewką, przy o wiele lepszym wyważeniu - kanarek ciągnie cholernie w dół :1

Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 września 2015, 08:18 
Podporucznik
Podporucznik

Dzięki wielkie Krychu :1Konstruktywna opinia i porada. Na dniach zamawiam cewkę.Co do cennika to ja chyba rzeczywiście jestem ślepy żeby nie znaleźć wcześniej :oops:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 19:14 
Podporucznik
Podporucznik

Odświeżę temat.Mogę kupić Nel Tornado za 400zł.Będzie lepiej niż z hanterem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 11:22 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Do kolegi długi a nie zastanawiałeś się nad cewką 10 cali od bounty huntera wiem że pasuje do f2 jedynie może być małt problem z wtyczką bo tam jest starego typu wsuwana a nie przykręcana jak teraz w f2.Jest w cenie 250 zł w sklepie internetowym wiadomej firmy z Warszawy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]