sieni napisał(a):
Nie wiem czy to dobry pomysł. Fisher f2 to raczej waga super lekka, z hunterem będziesz miał kiepsko wyważony sprzęt. Nie lepiej sprzedać f2 i kupić np. coś używanego ze stajni rutusa?
bruno napisał(a):
Zgodzę się z kolegą sieni cewka nel jest za ciężka do f2 a i niewiele głebsza aby opłacało się w nią inwestować o wyważeniu już nie wspomnę ,jest to opinia mojego kolegi który z tą cewką śmigał.
Czasem jak czytam te głupoty to jedyne, co mi pozostaje, to strzelić takiego facepalma, że mózg mógłby rozpryskać się o najbliższą ścianę. Tak się składa, że akurat ten wykrywacz - i to w takim połączeniu z hunterem - opanowałem do poziomu mistrzowskiego. Nie wiem jakimi kryteriami Wy się tam kierujecie, ale to ewidentne bujdy i tyle zdaje się na Wasze rozumowanie. Kiepskie wyważenie z hunterem, ale kup rutusa, na pewno się polepszy... szczególnie jeśli chodzi o wagę i wyważenie - no gratuluję pomysłowości.
F2 z hunterem małżonka utrzyma na najmniejszym palcu dłoni - i to, nie będzie się on wychylał w żadne strony, bo z nelem dopiero przybiera na plus do wyważenia, jest wręcz idealnie, stockowa cewka jest po prostu zbyt lekka.
Cennik jest również na tamtej stronie - i to jeszcze jak byk po lewej stronie, na brązowej, wysuwanej zakładce, ale gdybyś przeoczył to zostawiam bezpośredni link :1
http://www.nel-coils.pl/Cennik%20Nel%202015.pdfPozdrawiam :1
PS - A, no i co do osiągów. Owszem, że nie można oczekiwać zbyt wiele, bo sam w sobie ten wykrywacz jest po prostu słaby, z tym że nie chodzi tu o osiągi - które też zresztą kilka cm potrafią przybrać - a głównie o poprawienie koszmarnych niestabilności, wywołanych kiepską jakością stockowej cewki.