Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 12:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: White's Spectra VX3
PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 19:26 
Kapral
Kapral

Witam szanownych forumowiczów, od paru dni jestem szczęśliwym (chyba) :ups: posiadaczem VX3-ki. Na razie rozkminiam o co chodzi w ustawieniach tej wykrywki. Po pierwszym wypadzie w teren miałem mieszane uczucia. Fakt nieznajomości wykrywki przyprawiał mnie o ból głowy i przypomniał mi czasy kiedy wybrałem się na moje pierwsze poszukiwania z Rutusikiem. Wszystko co zostało napisane o tym sprzęcie po polsku to chyba reklamówka handlowa w sklepie, który wszyscy znamy. Z uwagi na powyższe czeka mnie zakup instrukcji w rodzimym języku. A moje pytanie, czy ktoś z Was zna może stronki polskojęzyczne dotyczące tego sprzętu lub też ma może własne doświadczenia z tą wykrywką? Pozdrawiam, jagi1.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: White's Spectra VX3
PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 22:44 
Kapitan
Kapitan

A instrukcji nie masz? Z tego co widziałem na stronie ProScana to można u niego kupić do tego wykrywacza przetłumaczoną instrukcję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 23:09 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Proscan nie ma instrukcji ale napisz do niego bo kolega tez pisal i ma teraz tlumaczyc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 maja 2012, 07:29 
Kapral
Kapral

Witam, co do instrukcji, to ja już pisałem do firmy, którą wymieniliście. Chodzi mi jednak o doświadczenia własne z ustawieniami tej wykrywki. Może ktoś z Was posiada takowe i pomoże koledze. Pozdawiam, jagi1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 maja 2012, 11:46 
Pułkownik
Pułkownik

jagi1 napisał(a):
Witam, co do instrukcji, to ja już pisałem do firmy, którą wymieniliście. Chodzi mi jednak o doświadczenia własne z ustawieniami tej wykrywki. Może ktoś z Was posiada takowe i pomoże koledze. Pozdawiam, jagi1

Pomoże
na priv napisz---nr tel ...bo pisania :666 :666 :666 za wiele by było :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 maja 2012, 18:47 
Generał Broni
Generał Broni

Kolega wyraznie napisla, ze ma problem z VX3. Dziad po raz kolejny wrzucasz jakies testy nie na temat. Odsylanie do innego forum - do watku nie zwiazanego z tematem (VX3) bede traktowal jako spam, recydywa bedzie nagradzana.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 maja 2012, 19:43 
Generał Brygady
Generał Brygady

VX3 oraz V3i to praktycznie te same wykrywacze. Różnią się oprogramowaniem. Wysyłając do fabryki Whitesa VX3 można za opłatą przestroić do opcji V3i. Obsługa obu jest identyczna. Chciałem pomóc jagiemu1. Chyba o to chodzi na tym forum. cehaigrek skasował mój post więc świadczy to tylko o nim.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 31 maja 2012, 19:57 
Generał Broni
Generał Broni

Swiadzczy tyle o mnie, ze nie bede tolerowal w tym dziale odsylania do innych for, na dodatek do watku, ktory nie dotyczy bezposrednio danego wykrywacza. Masz wiedze, doswiadczenie, pomoz innym. Jesli odeslalbys do forum wykrywaczy Whites'a - nie ma problemu, do watku na innym forum o VX3 i jego ustawien - nie ma problemu.
Nie bede wiecej dyskutowal, kazdy post odbiegajacy od tematu, potraktuje jako spam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2012, 22:07 
Klucznik z Klucz

C H Y co sie dzieje,temat watku jest Whites Spektra V3 i no i na ten temat sie wypowiadam,chyba mozna ten detektor porownac do innego.Przeciez nie pisze o marchewce.
K. z K.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2012, 22:15 
Generał Broni
Generał Broni

oj Dziad co ja z Wami mam VX3 nie V3 :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2012, 22:33 
Kapral
Kapral

Witam Kolegów, z wypadu na wypad moje zmagania z VX3 przynoszą coraz lepsze rezultaty. Powoli przekonuję się do tego sprzętu. :P . Mogę też z całą odpowiedzialnością powiedzieć, iż jego zasięg zadziwił mnie. Wcześniej nie kopałem na 1.5 sztycha za Boratynką lub Sapikiem. Na pewno, nie byłoby to możliwe gdybym nie posiedział na stronach obcojęzycznych i nie poczytał o istotnych aspektach ustawień. Co jeszcze zauważyłem, ustawiając jedną częstotliwość, np. 22.5 zasięg jeszcze się zwiększa. Aż boję się pomyśleć co ten sprzęt potrafi w rękach speca. Mam tylko nadzieję, że ja również w przyszłości będę mógł powiedzieć, że "znam ten sprzęcik na wylot". Pozdrawiam, jagi1.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2012, 22:35 
Generał Broni
Generał Broni

A ja mam tylko nadzieje, ze nie zapomnisz o tym watku i podzielisz sie z nami swoja wiedza.
Dobrze jesli zrobilbys to nawet teraz, zawsze to cos - sam widzisz jak ciezko cos znalezc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 czerwca 2012, 23:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

Whites Spectra VX3 pracuje na 3 częstotliwościach - na niskiej (2,5 kHz), pośrednia (7,5 kHz,monety) oraz wysoka (22,5 kHz,drobne sreberka). Menu dość proste w obsłudze, ale można się pogubić, bo opcji do wyboru jest wiele. Technologia która została zastosowana w tym wykrywaczu jest najnowszym osiągnięciem firmy Whites. Ma niewiele wspólnego z tą zastosowaną w wiekowych już wykrywaczach XTL czy też MXT. Metale kolorowe badane są trzema częstotliwościami na raz - trzy pomiary - gdy jedna z częstotliwości pomiarowych przekłamuje nam parametry detekcyjne, to dwie następne to korygują. Uzyskane w ten sposób informacje przekazywane są do procesora głównego. Przelicza on średnią z tych pomiarów. Wynikiem końcowym jest numeryczna odpowiedź o tym z jakiego materiału został wykonany wykryty przedmiot, jaka jest jego wielkość i na jakiej głębokości zalega.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 lipca 2012, 11:47 
Kapral
Kapral

Witam, czy koledzy posiadający VX3 przekroczyli już możliwości ustawień fabrycznych i mogą pochwalić się własnymi nastawami tego, bądź co bądź skomplikowanego sprzętu? Ja np. odkryłem, że ustawienie Tone ID ON jest dla mnie bardziej czytelne przy identyfikacji sygnału. Jeżeli macie własne przemyślenia na temat ustawień tej wykrywki to dla dobra ogółu napiszcie o nich. Pozdrawiam, jagi1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 lipca 2012, 21:16 
Kapral
Kapral

Koledzy, przeglądając zachodnie fora dotyczące VX3-ki znalazłem takie ustawienia AUDIO, gdzie w Search Mode jest włączona Disc, Tonę ID na ON - i do tej pory wszystko OK, ale dalsze ustawienia wskazują, że AM VCO też powinien być ON. I co do tego ostatniego to mam kłopot a zarazem pytanie. Czy jest możliwe aby równoległe włączyć Search Mode -Disc i AM VCO na ON? Jeżeli tak to jak to zrobić i co daje włączone AM VCO? Pozdrawiam i proszę o podpowiedź, jagi1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]