Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 13:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: doradźcie proszę mxt all pro vs VX3
PostNapisane: wtorek, 3 lutego 2015, 22:23 
Pułkownik
Pułkownik

Witam ! Stało się pieniądze są i stoję przed dylematem - marzenie mxt all pro (nowy 2 lata gwarancji)lub trafiła się możliwość kupna z olx whitesa vx3 używanego - gwarancja kończy się w marcu co do vx3 obawiam się że sobie nie poradzę(w xlt poległem) i więcej będę klikał niż szukał.Vx3 ma cewkę krzyżak 950- mega awaryjna ( w dodatku nie chcę koncentryka)musiałbym ją sprzedać i kupić białego detecha sef 10x12 lub d2 10" whitesa. Dodatkowo do vx3 jest bullseye 5,3 - snajperka która mi się nie przyda ale to można sprzedać.Oba wykrywacze to koszt około 3600 plus przesylka.Mxt jest bajecznie prosty i skuteczny i ma pośrednią częstotliwość w stosunku do vx3 bo 14 khz a spectra ma na drobnicę 22khz(plus dwie pozostale lub wszystkie na raz) a tak wysoka częstotliwość lubi przekłamywać na żelazie i znacznie grunt tłumi ją na zasięgu.Co by koledzy polecili pewne marzenie, prostota, nowy sprzęcik mxt all pro czy pakować się w vx3 i być z czasem albo bardzo szczęśliwym lub nieszczęśliwym? Nadmieniam iż celowo wybrałem vx3 a nie v3i - są tylko niezbędne nastawy i regulacje nic przebajerzonego taka kastracja v3i.Nadmieniam iż biorę pod uwagę tylko te dwa sprzęty i żadne inne nie wchodzą w grę i proszę o doradztwo tylko w sprawie vx3 lub mxt all pro 10" dd

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: doradźcie proszę mxt all pro vs VX3
PostNapisane: wtorek, 3 lutego 2015, 22:57 
Szeregowy
Szeregowy

Vx3 troche drogo za używke Sam stalem ostatnio przed takim wyborem i wybrałem vx3 za krótko ja mam żeby wiecej cos powiedzieć ale zaskoczony byłem ze przy takiej masie to sprzęt swietnie wyważony

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 01:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Vx3 ma cewkę krzyżak 950- mega awaryjna

Dlaczego 950 jest do dupy - możesz rozjaśnić tą informację? też jestem mocno zainteresowany VX3.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 01:40 
Pułkownik
Pułkownik

Jest wiele negatywnych opini o tej cewce "krzyżakowej" wystarczy wstukać na www i poczytać choćby forum thes... czy inne zagraniczne fora na których wypowiadają się właściciele tych cewek.Na olx gdy sprzedawałem xlt jeden Pan chciał się zamienić z moją dopłatą właśnie na vx3 i sam mi się przyznał że cewka była już dwa razy w naprawie ( za drugim razem wymiana na nową)ale żebym się nie martwił bo jest jeszcze kilka mscy gwarancji- tylko pytanie co potem gdy gwarancja się skończy?drugie pytanie aż tak miał dość wykrywacza czy tej cewki że chciał przesiadki na dużo starsze xlt?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 04:10 
Pułkownik
Pułkownik

Ja nie wiem nad czym Panowie gdybają,bmka to b.dobra cewka ale jak to powszechnie wiadomo wszystkie nowsze Whitesy się rozjeżdzają,zwłaszcza 10 tka w V3,i na to nie ma rady,kasiorka i albo strojenie albo śmietnik :lol: ,odnośnie starszych modeli Whitesa to ikony nie do zajechania i w wprawnych rękach są nie do pokonania,ot co czemu klient xlt sobie wolał :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 06:58 
Podporucznik
Podporucznik

Ja bym wybral MXT.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 08:03 
Pułkownik
Pułkownik

Pułkownik L napisał(a):
Ja nie wiem nad czym Panowie gdybają,bmka to b.dobra cewka ale jak to powszechnie wiadomo wszystkie nowsze Whitesy się rozjeżdzają,zwłaszcza 10 tka w V3,i na to nie ma rady,kasiorka i albo strojenie albo śmietnik :lol: ,odnośnie starszych modeli Whitesa to ikony nie do zajechania i w wprawnych rękach są nie do pokonania,ot co czemu klient xlt sobie wolał :h

To które z tych nowych cewek się rozjeżdżają poza 950 krzyżak? Rozumiem że 10 dd także

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 09:58 
Podporucznik
Podporucznik

Ja slyszalem ze przede wszystkim DD sie rozjeżdżają.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 14:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

Stałem niedawno przed takim dylematem i z pełną świadomością wybrałem MXT, czyli banalna obsługa kosztem kilu częstotliwości. Nigdy nie chodziłem z XLT więc stwierdziłem, że Spectra mnie przerośnie i poszedłem w stronę MXT. Na razie jestem zadowolony.
Nie oszukujmy się różnica w cenie też swoje znaczenia w tej decyzji miała, bo przy MXT all Pro wymieścisz się w 3 tyś z przesyłką za nową maszynkę. Używaną Spectrę z cewką DD w tej cenie już ciężko kupić.
No i co by nie pindolić , nówka to nówka...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 14:51 
Porucznik
Porucznik

vx3 była kilka miesięcy temu na alledrogo przez kilka tygodni, licytacja zaczynała się jak pamiętam chyba od 2600 i nikt nie licytował.Na alledrogo jest mniejsze ryzyko niz np tablicy(chyba ze po wcześniejszym ogladnieciu i przetestowaniu)Gdybym miał taki wybór zdecydowanie wybrałbym nowy mxt jak juz ktoś wyżej wspomniał.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 14:52 
Pułkownik
Pułkownik

Mxt all pro niestety w kraju ma tylko vikink za 3600 :( 3000 za nowy byłoby super

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 15:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

Całkiem nie tak dawno do sprzedania na forum był ''tracker'' za chyba 1800 zł ...i do pełni szczęścia zainwestuj sef-a 10x12 i masz super zestaw za 2.5tyś.W nowego MXT bym się nie pchał ,ponieważ MXT nie jest zbyt awaryjnym sprzętem i do tego ma bardzo dobry i bez problemowy serwis w PL.Fakt ,że jednego MXT zajechałem na amen... skończył się raczej z mojej winy.Jak nie ogarniałeś XLT to ze spectrą też będziesz miał po górkę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 16:17 
Pułkownik
Pułkownik

Właśnie był ale niezbyt szanowany i zależy mi na pro- więcej tonów i podświetlenie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 16:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

czarny07 napisał(a):
Mxt all pro niestety w kraju ma tylko vikink za 3600 :( 3000 za nowy byłoby super

To ktoś jeszcze kupuje w tym sklepie?
3000zł z przesyłką to normalna cena za gramanicą i pełna gwarancja za nowy legalny towar. Zwykły MXT Tracker, chyba wychodził z 500zł taniej niż All Pro. Tak więc 1800zł za zajechaną używkę to sporo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 lutego 2015, 17:21 
Pułkownik
Pułkownik

Gdyby ktoś z kontem payPal lub na ebayu pomógł kupić to bym był wdzięczny

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]