Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 13:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie o White'a MXT PRO
PostNapisane: środa, 18 lutego 2015, 22:30 
Major
Major

Szukam wykrywacza do 4 tyś zł i na razie padł wybór na taki wykrywacz , pytanie tylko czy jest to dobry sprzęt na drobnice ? Zależy mi na sprzęcie który nie byłby zbyt skomplikowany , łatwy w obsłudze i dość czytelny . A może macie jakieś inne propozycje ?
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pytanie o White'a MXT PRO
PostNapisane: środa, 18 lutego 2015, 22:41 
Generał Broni
Generał Broni

Deus,Fisher F75 ltd,Tejon, spektrum dosyć szerokie tak bym powiedział.
A MXT dla laika nie będzie łatwa wykrywka do ogarnięcia,chociaz jak user kumaty to z czasem i z MXTekiem sie osłucha.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 lutego 2015, 23:02 
Major
Major

LTD miałem jakoś mi nie podszedł , XLT miałem strasznie dużo ustawień ciężki do ogarnięcia a podobno MXT PRO jest dość łatwy .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 lutego 2015, 23:38 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli zamierzasz kupić MXT to polecam cewki 10"d2 oraz BM 950.
Wykrywacz prosty w obsłudze.Jedynie tryb prospecting może sprawić trochę problemów.
Wykrywacz na drobnicę jak najbardziej ok.
Według mnie jedyne jego wady to prądożerność, spora waga,słabe zabezpieczenie elektroniki przed zamoczeniem.
Jeżeli te 3 wady Ci nie przeszkadzają to będziesz z niego zadowolony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 01:41 
Pułkownik
Pułkownik

Ja z uwagi na powyższe kupiłem mxt pro niestety z cewką 12 - nie to że zła czy coś ale duża a ja wolę mniejsze, jak ktoś lubi militarkę to cewka 12 plus tryb prospecting i będzie szczęśliwy.Ja też poluję na cewkę 10dd .Cewkę także kupię poza PL .Daruj sobie zakupy w PL a tym bardziej w sklepie na V .Ja zaoszczędziłem parę stówek na zakupie poza PL.Cewkę 12 planuję sprzedać pieniądze z cewki i te zaoszczędzone przeznaczę na 10dd i placka eclipse bm950.Wykrywacz marzenie problem jest tylko z pokrowcami - dobrej jakości ma thesaurus ale razem z przesyłką do pl do koszt uwaga....195 zł :ups: .Drugi minus przy zamawianiu wykrywacza warto zamówić osłonkę do 10'dd w PL raczej niedostępna.Z tą wykrywką zacząłem śmigać na dyskryminacji 0-- warto

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 09:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

marczello22 napisał(a):
Jeżeli zamierzasz kupić MXT to polecam cewki 10"d2 oraz BM 950.
Wykrywacz prosty w obsłudze.Jedynie tryb prospecting może sprawić trochę problemów.
Wykrywacz na drobnicę jak najbardziej ok.
Według mnie jedyne jego wady to prądożerność, spora waga,słabe zabezpieczenie elektroniki przed zamoczeniem.
Jeżeli te 3 wady Ci nie przeszkadzają to będziesz z niego zadowolony.

Tryb Prospering to jak dla mnie najbardziej sensowny tryb w tej wykrywce. Relica używam niezmiernie rzadko, a c&j, praktycznie wcale.
Z prądożernością tragedii nie ma, Spectra żre bardziej :lol:
Wyważenie z cewkami 10" przyzwoite. Słyszałem, że z cewką 12" to podobno masakra, ale niech się kolega Czarny wypowie, bo ja nie miałem MXT z tą cewka w ręku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 14:21 
Pułkownik
Pułkownik

Jest to dobra cewja, czuła na małe przddmioty.Co do wyważenia ? Podejrzewam że podobnie jest w przypadku xterry i nel tornado.Ja zamiast prospecting wolę oszukany tryb relic z identyfikacją wielotonową- jest taki myk jak to zrobić można poczytać na thes... lub forum proscana

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 14:32 
Generał Broni
Generał Broni

czarny07 napisał(a):
Ja zamiast prospecting wolę oszukany tryb relic z identyfikacją wielotonową- jest taki myk jak to zrobić można poczytać na thes... lub forum proscana

Pisałem o tym u nas na forum ;)
viewtopic.php?f=10&t=127008&hilit=+mxt+pro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 15:39 
Pułkownik
Pułkownik

Marcin dokładnie o tym mówię :1 .W końcu jestem w pełni zadowolony z wykrywki( moja 5ta ace150-whites eagle spectrum-t2se-whites xlt-whites mxt pro).W końcu zamiast ciągle klikać szukam :) co do prądożerności hmm na trybie bez dyskryminacji zżeranie prądu wzrasta, ale zyskujemy wiele np na zasięgu- takie mam odczucie.Czułość na małe popierdółki czasami aż za duża.Rozwiązanie "prądożerności" ? Ja mam przy sobie dwa zasobniki na baterie- jeden w mxt drugi w kieszeni wypełnione akumulatorkami ładowanymi technoline bc1000.Wydatek na samo technoline i akusy duży ale każde hobby to koszty, jadąc na ryby zanęty też kosztują... :1 Jak sprzedam kilka rzeczy to kupuję pokrowce z thesaurusa i poluję na 10' dd.Polecam sprzęcik... aha co zauważyłem chodząc bez dyskrymy sygnał bardzo głęboki vdi od 0-20 potrafi być grubym rudym zwierzem na dużej głębokości także kopać ostrożnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 16:34 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem już w rękach kilka wykrywaczy,gdyby MXT był trochę lżejszy nie zmienił bym go na inny :666
Zasięgi podobne do wykrywaczy z wyższej półki a przy tym bardzo cichy(nie wzbudza się)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 17:00 
Pułkownik
Pułkownik

Z jaką cewką miałeś?? Ja planuję tylko dwie 10`dd plus stara( nie krzyżakowa) eclipse 950 tkzw placek.Dd na pola i łąki a placek na las..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 17:16 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem 3 cewki 10"DD,BM 950 i snajperkę.
Według mnie snajperka kiepsko się sprawdza.
Najbardziej przypadła mi do gustu 10" DD.
Chodziłem głownie na relicu i dwa tony,dyskryminacja nie więcej niż 1.8.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 20:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

czarny07 napisał(a):
Z jaką cewką miałeś?? Ja planuję tylko dwie 10`dd plus stara( nie krzyżakowa) eclipse 950 tkzw placek.Dd na pola i łąki a placek na las..

Jeśli chodzi Ci o BM 950 to wisi teraz po taniości na allegro. Tylko jak gdzieś czytałem, to nie ma zbytnio sensu zakup 950 i 10 DD. Zasięgi będą podobne, a i stabilniejszy na DD powinien być i lepszy na śmietniku. Raczej pozostał bym przy tym pająku 12" na las i 10"DD na pole. Sam myślę czy sobie tej 12" nie zakupić do kompletu. Tylko waga mnie skutecznie odstrasza, a sama cewka nie przez wszystkich jest lubiana :lol: Czyli waga , kontra zasięg....
Są oczywiście jeszcze cewki alternatywne, ale jeśli wierzyć testom Proscana to firmowe cewki Whitsa wypadają tu najlepiej.
Od Anglika w końcu brałeś ten wykrywacz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 20:28 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
oj, waży od cholery, choć poza tym to bardzo dobrze go wspominam - głęboki i stabilny wykrywacz...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2015, 21:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

tara napisał(a):
czarny07 napisał(a):

Tylko jak gdzieś czytałem, to nie ma zbytnio sensu zakup 950 i 10 DD. Zasięgi będą podobne, a i stabilniejszy na DD powinien być i lepszy na śmietniku.

Ja właśnie na podwarszawski śmietnik (i do lasu) planuję zakup koncentryka 950. Poza tym moje perypetie z 10DD (niemożność zestrojenia i wymiana na nówkę w fabryce w Szkocji) wymuszają backup. Nie mam już zaufania do chimerycznej D2, ale nie jestem w stanie z niej zrezygnować :lol:
Tak więc uczulam na zakup używek D2 po super okazyjnych cenach.

Co do wagi MXT Pro, to kupię do niego dobre szelki :lol:

BTW co sądzicie o uzupełnieniu zestawu o Ultimate 13 na czyste pola i lasy? Chodził ktoś z MXT i Ultimate?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]