Nikt się nie kwapi z odpowiedzią, więc może ja coś wymyślę. Jeszcze miesiąc temu bez większego wahania wskazałbym Treasure Pro. Niestety doszły mnie głosy, że niektóre egzemplarze TreasurePro cierpią na tą samą przypadłość co MX Sport, tzn. skaczącą identyfikację. Gdyby nie to, to sprzęt pod każdym względem lepszy niż EuroAce. Z minusów jakie wymieniają użytkownicy to problem z luźną sztycą, ale temu podobno można zaradzić taśmą izolacyjną. Porównanie: ______TreasurePRo / EuroAce______ Cewka: Whites 10 cali DD / Garrett 8.5x11cali ACE DD Technologia: VLF / VLF Częstotliwość: 8,2 kHz / 8,25 Khz Porgramy pracy: 5 / 5 VDI / Numeryczny-ID: Tak / Nie Manualny Balans Gruntu: Nie / Nie Automatyczny Balans Gruntu: Tak / Nie Threshold: Tak / Nie Аutomatyczny threshold: Nie / Nie Liczba tonów: 8 (regulowana) / 3 Regulacja dźwięku: Tak / Nie Pinpoint: Tak / Tak Gniazdo słuchawek: Tak (źle umiejscowione) / Tak Baterie: 2 AA / 4 AA Waga: 1,36 kg / 1,3 kg (zły rozkład masy) Długość(min/max): 110-135 cm / 106-129 cm
Na papierze TraesurePro oferuje dużo więcej za te same pieniądze. Niestety to nie jest popularny sprzęt w Polsce, więc musisz poszukać kogoś kto Ci tą teorię potwierdzi ;) Na odkrywcy widziałem w temacie o Whitesie wypowiedzi kilku jego posiadaczy, może tam zerknij.
Edit. Przerzucam sobie amerykańskie fora i nie znalazłem póki co potwierdzenia plotki o skaczącej identyfikacji (może to tylko czarny PR).
|