Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 00:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 5-opinie
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 21:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam! ;) Po kilku latach użytkowania garrettów postanowiłem zmienić sprzęt oraz poznać jakąś nową firmę oraz to, że zostawiają sporo cienkich sreberek... :) Po przeczytaniu setek opinii o deusie w wersji lite, rutusach i GM5 który najbardziej przypadł mi o gustu. Postanowiłem go zakupić. Lecz mam kilka pytań: 1) Jest to sprzęt typowo drobnicowy, ale jak sobie radzi z większym kolorkiem (klamry, łuski)zalegającym głębiej??
2) W wakacje często odwiedzam plaże, a jeszcze nie widziałem aby ktoś z GM5 kopał. Będzie się nadawał, czy lepiej sobie głowy nie zawracać??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 listopada 2015, 21:27 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

lukas_BP napisał(a):
1) Jest to sprzęt typowo drobnicowy, ale jak sobie radzi z większym kolorkiem (klamry, łuski)zalegającym głębiej??

Nie jest taki typowo drobnicowy ;-) (8-18 kHz)

A klamrę carską czy aw namierzy w glebie powtarzalnym sygnałem na kolor z ok 45 cm (12' Spider)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 listopada 2015, 19:48 

Mam pytanie do posiadaczy GM5. Czy przy zakupie dostaliscie kartę gwarancyjną? Czy ten wykrywacz posiada jakieś nr seryjne? Ja kupiłem przez internet ale nie otrzymałem żadnej karty gwarancyjnej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 listopada 2015, 20:31 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witaj
Kupowałem gm5 w mocnym sygnale przez internet gwarancje mam i to aż 5 lat na elektronikę, a jeżeli chodzi o numery seryjne to mam nalepkę pod pudełkiem z wyświetlaczem .
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 listopada 2015, 22:36 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Co sadzicie o stelażu nowego typu?osobiście wolałem z pierwszej wersji.Wydawał się solidniejszy .W cewce 12 z uwagi na miniaturkową śrubę używalem podkładek z tworzywa aby nie była zbyt luźna a jej łebek nie wbijał w ucho cewki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2015, 18:29 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam
Nie miałem wcześniejszych wersji w porównaniu do rutusa z którym wcześniej biegałem to stelaż jest super ze względu na lekkość i składanie a co do mocowania cewki to masz kolego rację mam 12 i jest luźnawa mimo dodatkowych podkładek a boję się mocniej dokręcać ze względu na cięką śrubkę.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2015, 20:52 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

wycięcie podkładek (moje z nakrętki od plastikowej butelki po wodzie)włożenie ich pod gumki i dodatkowe z zewnątrz , ale z twardszego tworzywa pod łebek"mini śrubeczki"powinno pomóc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2015, 21:48 
Kapitan
Kapitan

W GM4 rzeczywiście na cewce 9 i 12 cali odczuwalne były delikatne luzy - tam stosowałem podkładki dystansowe. Jednak na nowej sztycy w GM5 nie dostrzegam żadnych luzów - cewki 5 i 9 cali oraz 12x10 DeTech`a są idealnie spasowane - po osadzeniu cewki na sztycy nie trzeba ich w moim przypadku nawet mocno skręcać śrubą.
Poniżej jako ciekawostka zdjęcie elektroniki naszego Bułgara - widać już zaawansowaną elektronikę. Co do jakości wykonania to raczej nie można się niczego doczepić :)
PS
Właśnie pracuję nad wymianą oryginalnego transmitera zabudowanego w zasobnik baterii - może uda mi się go podmienić na inny profesjonalny zastosowany w audiofilskich słuchawkach bezprzewodowych.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2015, 21:56 
Generał Broni
Generał Broni

A co to znaczy"zaawansowaną elektronikę"bo ja się nie znam,może opiszesz które to są te zaawansowane podzespoły bo widzę że wiesz o czym piszesz :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2015, 22:15 
Kapitan
Kapitan

tur napisał(a):
A co to znaczy"zaawansowaną elektronikę"bo ja się nie znam,może opiszesz które to są te zaawansowane podzespoły bo widzę że wiesz o czym piszesz :)

W odniesieniu do poprzednika GM4, ten bułgarski wyśmiewany i niedoceniany przez wielu producent zrobił krok naprzód - ucyfryzował poprzednią bardzo udaną wersję. Golden Mask wychodzi na przeciw oczekiwaniom klientów - wprowadza na rynek nowe bardziej zaawansowane modele, stosuje innowacyjne rozwiązania. Szkoda że inni producenci, spoczęli na laurach już kilka lat temu :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2015, 22:31 
Generał Broni
Generał Broni

Czyli nie dowiem się które to te nowoczesne części :( Zobacz Benek jak ten Whites wygląda nowocześnie chociaż projekt ma już ponad 20 lat,oczywiście ja jestem laikiem w podzespołach, ale jako laikowi whites wydaje mi się nowoczesny :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2015, 23:06 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Grubo Tur pojechałeś z naganiaczem :). Nie chce mi się otwierać spectry nawet. Jeśli lampowy wykrywacz w plecaku miał by łapać boratynkę z 30cm wśród zardzewiałych gwoździ to bym brał taki sprzęt. Ważna skuteczność! I to na miejscówkach, których inni się boją jak ognia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2015, 11:21 
Moderator
Moderator

jak się nad tym zastanowić to toczycie spór o to czyja płytka wygląda lepiej - jakoś nie widzę sensu ani przyszłości w tej dyskusji a wręcz psuje to ten wątek więc kończcie ten konkurs ukrytej piękności płytek.

Posty nie dotyczące tematu będę usuwał - uprzejmości można sobie wymieniać za pośrednictwem PW .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2015, 20:59 
Kapral
Kapral

Kupiłem GM5 z cewkami spider 5 i 9 cali, czy to normalne że saperkę łapią maksymalnie na odległość ~30cm ? Znajomy kiedyś mi pokazywał GM4 na chyba 7 calowej cewce która łapała tą samą kopaczkę z 70cm... Możliwe że jest to zależne od cewek ? :?
W polu boratynki są widoczne tylko przy samej powierzchni gleby. Stroję go manualnie aż przy pompowaniu nie będzie prawie żadnych dźwięków, moc ustawiam najczęściej na 23/24, dyskryminacja 0 lub 1.
Po zmianie z optimy mam bardzo mieszane uczucia :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2015, 22:29 
Kapitan
Kapitan

Ja w moim GM5 mam co najmniej takie osiągi jak w GM4. Wiadomo cewka snajperka jest najpłytsza. W podpisie mam linki do filmów, gdzie spokojnie monetki łapie z 30cm na cewce 9cali spider czułość 24.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]