Teraz jest środa, 2 lipca 2025, 02:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GM4
PostNapisane: piątek, 18 kwietnia 2014, 12:43 
Plutonowy
Plutonowy

Ja jeszcze nie zdecydowałem z jaką cewką zamówię, jak na razie na 90% jestem przekonany do 9".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 kwietnia 2014, 16:17 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wszystko zalezy gdzir chcesz uzywac sprzetu, do jakich cewek byles wczesniej przyzwyczajony, czy uzywasz pinpointera recznego, czy lepsze wywazenie jak i sama waga jest dla Ciebie wazniejsza niz kilka cm glebokosci. Ja po zadaniu sobie tych pytan wybralem spider-a 9 i szczerze polecam ta cewke.

Ostatnio w terenie spodkalem p. Andrzeja z K...., mial on gm4 z cewka 25x20 i wg mnie ciazy ona mocno w dol podczas chodzenia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 kwietnia 2014, 16:44 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Testował ktos najmniejsza snajperkę 5 cali?daje rade na poteznie zasmieconych miejscówkach typu ogródki przydomowe?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 07:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Wczoraj byłem pierwszy raz w terenie z gm4. Wykrywacz jak podniosę do góry na wysokość klatki piersiowej cały czas ćwierkoli jak przyłożę do gleby jest ok, czułość mam na 8 czy uwas jest tak samo?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 08:54 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

pomoc zacząłbym od pytania

czy to twój pierwszy wykrywacz?
bo jak nie to podstawowe podpowiedzi nie mają senstu
jak np telefon
przewodu wn
albo zjechać na czułości i na innej glebie
albo nie dotykać kabla i ciasno go owinąć

edit

czyżby czas jeszcze zimowy na forum?

bo posta wysyłam o 8.55

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 21:09 
Chorąży
Chorąży

Seku napisał(a):
Wczoraj byłem pierwszy raz w terenie z gm4. Wykrywacz jak podniosę do góry na wysokość klatki piersiowej cały czas ćwierkoli jak przyłożę do gleby jest ok, czułość mam na 8 czy uwas jest tak samo?

Mój nie cwierkoli :lol: ,chyba masz za wysoko ustawioną czułość,ja z cewką DD maksymalne ustawienie czułości mam na 7,5 by stabilnie pracował.
Był u mnie problem z cwierkoleniem na tej cewce,ale sprzedawca (Mocny sygnał)po zgłoszeniu awarii przysłał mi adapter(przedłużka wpinana w kabel do sondy) i jak na razie zaczął w miarę stabilnie pracować,ale mam wrażenie że spadła mi głębokość kopania monetek,jak na razie wyciągam je tylko do połowy łopaty(ok.15cm)-tu mam koledzy pytanie czy u was też tak płytko wychodzą monety.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 21:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

WALBUR napisał(a):
Seku napisał(a):

Mój nie cwierkoli :lol: ,chyba masz za wysoko ustawioną czułość,ja z cewką DD maksymalne ustawienie czułości mam na 7,5 by stabilnie pracował.
Był u mnie problem z cwierkoleniem na tej cewce,ale sprzedawca (Mocny sygnał)po zgłoszeniu awarii przysłał mi adapter(przedłużka wpinana w kabel do sondy) i jak na razie zaczął w miarę stabilnie pracować,ale mam wrażenie że spadła mi głębokość kopania monetek,jak na razie wyciągam je tylko do połowy łopaty(ok.15cm)-tu mam koledzy pytanie czy u was też tak płytko wychodzą monety.

poz.

a czy ty taki pewny jestes ze monety są tak głeboko zakopane??? moze akurat ich tam nie ma..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 22:32 
Chorąży
Chorąży

Aliens napisał(a):

poz.

a czy ty taki pewny jestes ze monety są tak głeboko zakopane??? moze akurat ich tam nie ma..[/quote]

Kolego jestem prawie pewien że na każdym polu monetki leżą na różnej głębokości (do około 40 cm) tak jak głęboko sięga skiba od pługa,z Deltą gdy śmigałem nie miałem tak płytkich dołków i nie trafiło mi się takie pole orne cudaczne by monetki leżały tylko do 15 cm,nie twierdze że gm4 to słaby wykrywacz,lubię z nim śmigać,jest czuły na drobnicę,dopiero z nim znalazłem srebrne łańcuszki i małe sreberka dość ciekawe,ale sądzę że powinien wyłapywać większe monety trochę głębiej jak niektórzy koledzy w tym wątku pisali.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 20:05 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ja również dostałem adapter, pojechałem na szybki test no i jest ulga dla ucha :) Co do testu głębokości (z adapterem i bez) to zrobię w łykend, dziś w jednym dołku sprawdziłem to różnicy nie było także zasięgu raczej przez to nie stracił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 20:50 
Chorąży
Chorąży

A do jakiej głębokości mniej więcej wyciągasz monetki,no i jaką sondę masz?

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 21:16 
Generał Broni
Generał Broni

Koledzy to jest wykrywacz o wysokiej częstotliwości na większe monety głębiej zalegające będzie miał słabszy zasięg niż np na drobne złotko oczywiście adekwatnie do wielkości.Chcecie kopać głęboko moniaki średnie i większe to częstotliwość od 5 do 7 khz ona jest do monet.Pisze te stwierdzenie po obserwacji swojej Ciboli 14khz to sa detektory na drobniutkie fanty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 21:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ze znajomym robiłem porównanie i 2 markówke gm widzi głebiej od arga z 29 dd cewka.klamre Sa robiłem test z argo z zewka 29 cc i tez gm głebiej w ziemi widział.na helm albo depozyt juz cieniej

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 21:43 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Najczęściej monety kopie z 10 - 20cm, ale oczywiście zdarzają się na 30cm czy głębiej.
Sonda 25x30cm
W sumie tak z ciekawości przy najbliższej okazji jak wykopię jakiś głębszy dołek to sprawdzę na ilu cm mniej więcej leżała moneta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 21:56 
Chorąży
Chorąży

To ja chyba mam coś z sondą nie tak,moja łapie do 15cm.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 22:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A jaka masz sonde?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]