Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2015, 23:03 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Co do porównania gm4 do gmp to powiem tak, porównanie będzie nieadekwatne dlatego, że gm4 mam z cewką 9 spider a gmp z 11 plus słuchawki bezprzewodowe ws1. Jak pisał kolega Prymek dżwięki gmp są bardziej przyjazne dla ucha i tu się z nim zgadzam :) Gm4 jest lżejszy można śmiało z nim chodzić 8 godzin i ręka nie boli, gmp chociaż dobrze wyważony to cewka 11 daje znać o sobie po kilku godzinach boli mnie nadgarstek. Jak bym miał wybrać wykrywacz na małe srebrne denarki lub parwusy to mój wybór to Gm4 a jak mam się nastawić np na rzymki to gmp z 11 jest głęboki! Obydwa wykrywacze świetnie wyłapują fibule i części fibul, nie wszystkie wykrywki to potrafią.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 marca 2015, 08:11 
Moderator
Moderator

Zgadzam się z tobą całkowicie - GMP + firmowa cewka 11 cali to moc nie do pobicia ( tak dodatkowo to jak ktoś planuje kupić jakąś cewkę dużą ,niefirmową to odradzam - 11 firmowa najlepsza ) , kumpel z GMP + 11 zwykle ze mną wygrywał na fantach nieco większych ( z miedzi i brązu - porównując jego znajdki to rozmiarowo były większe ) a ja natomiast miałem przewagę w małych sreberkach 10-14mm . Gdy miałem gmp + 11 faktycznie był gorzej wyważony niż z 9 cali . Dodatkowo to powiem tak : GM4 to proste narzędzie które ze względu na swoje cechy nawet osobie początkującej do dużą " wydajność " na polu natomiast GMP jest dla osoby która od wykrywacza chce coś więcej , to wykrywacz bardziej dopracowany , o wspaniałym audio ,jednak jest to wykrywacz trudniejszy i jego nauka zajmuje więcej czasu ( dzięki temu mniej się nudzi bo zawsze można odkryć w nim coś nowego i czegoś nowego się nauczyć )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 12:55 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

A co powiecie na ten zestaw noszę się z kupnem tego po testach Prymka? Prymek do ciebie pytanie na temat tej cewki w oferowanym zestawie czy to dobra czy szukać ze spiderem ewentualnie dokupić ?
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 12:56 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

zapomniałem wkleić linka do zestawu
http://allegro.pl/wykrywacz-metali-gm4w ... 43520.html :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 13:01 
Generał Broni
Generał Broni

Cześć Mantus mogę co nie co na temat tej ceweczki powiedzieć,jest głęboka,namierzanie nie sprawia problemów, wyłapuje takie pierdoły że ciężko znależć,co mi się nie podoba to że leci w dół nawet jak na maxa dokręcimy mocowanie.Może jak czytałeś mój wykrywacz w serwisie i się okaże czy to właśnie ta cewka powodowała problemy czy elektronika.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 13:14 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

a jakie miałeś problemy ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 13:17 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

a ten sklep chodzi mi o obsługę wszystko w porządku czy jak Viking ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 13:20 
Generał Broni
Generał Broni

Powiem tak,przesyłka ekspresowa,dobry kontakt,sprzęt został przyjęty bez problemu na reklamacje po konsultacji z producentem tak że zastrzeżeń żadnych na razie nie mam. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 13:30 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

to kupuję dziękuje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 22:03 
Major
Major

http://allegro.pl/wykrywacz-metali-gm4w ... 43520.html
No i jakieś inne słuchawki WS101 ciekawe czy lepsze?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2015, 23:22 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Skibens napisał(a):
http://allegro.pl/wykrywacz-metali-gm4wd-w-dual-8-18-khz-golden-mask-i5126843520.html
No i jakieś inne słuchawki WS101 ciekawe czy lepsze?

Nie ma lepszych. Trzeba je traktować z humorkiem

GM4 wireless jest dostępny z :

ws101 - były problemy z wbudowaną baterią

ws103 - dwa małe paluszki - ok. Ale słuchawki lubiły się same wyłączyć

ws107 - powrót do baterii litowych, niestety nieudany

Dziękuję, dobranoc.

ps. A firma a z linku/aukcji nie jest wyłącznym dystrybutorem, to jakaś ułańska dewiacja w celu omamienia potencjalnych nabywców, z tego co pamiętam to nie mają nawet towaru bezpośrednio od producenta tylko kupili kiedyś większą ilość ze starymi cewkami od jakiegoś hurtownika z Macedonii :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:05 
Major
Major

No to kolega saku pojechał- podobno wszyscy zagraniczni dystrybutorzy ( Czechy)rezygnują z 104 na 107 ,lepsze od ws 104 które się wyłączały. Słuchawki 101 co to za nowość?
Kolega: tur- w tym sklepie chyba opisywanym przez ciebie: "E.... "kupował i raczej był zadowolony z obsługi klienta? Mnie zadziwiły te słuchawki 101, bo na forum cisza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:10 
Generał Broni
Generał Broni

Z tego co widziałem Prymek się już wyprzedał ze swojego GM, a porównania z polskimi wykrywaczami na swoim poletku nie zrobił :cry: Ja prawie rozumiem łyknąć to "cudo" za 1800 zł, ale tu już się znaleźli tacy, co dali ponad tysiąc więcej, bo kilka cewek było. Zamiast Minelaba np. A jak napisałem swoje domniemania co do opłacalności procederu to moderator, również Prymek temat poczyścił i z głowy. Czy naprawdę to bułgarsko - cygańskie coś jest o tyle lepsze od naszego polskiego Rutusa, że tyle osób dało się w to wciągnąć ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:14 
Generał Broni
Generał Broni

Potwierdzam. Wyłączają się paskudy... Nabrałem nawyku zbliżania saperki do cewki po chwlili ciszy. Czekam na porządne słuchawki lub jakiś zamiennik. Na dodatek lewa co jakiś czas milczy i muszę w nią postukać. Na razie nie zmienia to faktu, że wykrywacz uważam za udany i jestem zadowolony. Na przechodzonej przeze mnie miejscówce znalazłem duże sreberko, które leżało przy żelaznej śrubie i było maskowane. Jednak przy przemiataniu GM je usłyszałem. Jestem przekonany, że Optimką je pomijałem. Może to mała cewka ? Myślę jednak, że to szybkość.

BRAT - wciąłeś się pomiędzy mnie a post jaki komentowałem :666
To teraz czuję się zobowiązany odpowiedzieć i Tobie. Jestem świadomym użytkownikiem i w nic się nie dałem wciągnąć. Szukałem czegoś takiego. Nie czuję się z nim związany i jak mnie zawiedzie to go wymienię. Z finansami nie mam problemów, ale serce mi się kraje kiedy pomyślę o cenie Deusa. No i o jego konfiguracji. Wątek, który jej dotyczy ma kilkadziesiąt stron. Może to zaleta, ale jedzcze nie jestem gotowy na to.
Mówiąc za siebie - mnie sie GM podoba a parę sprzętów miałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:33 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

BRAT_MIH napisał(a):
Z tego co widziałem Prymek się już wyprzedał ze swojego GM, a porównania z polskimi wykrywaczami na swoim poletku nie zrobił :cry: Ja prawie rozumiem łyknąć to "cudo" za 1800 zł, ale tu już się znaleźli tacy, co dali ponad tysiąc więcej, bo kilka cewek było. Zamiast Minelaba np. A jak napisałem swoje domniemania co do opłacalności procederu to moderator, również Prymek temat poczyścił i z głowy. Czy naprawdę to bułgarsko - cygańskie coś jest o tyle lepsze od naszego polskiego Rutusa, że tyle osób dało się w to wciągnąć ?

:1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]