Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:42 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Dlaczego żaden z kluczowych dystrybutorów sprzętu poszukiwawczego nie ma w swojej ofercie Golden Masków?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:52 
Generał Broni
Generał Broni

Ja też uważam że to bardzo dobry sprzęt na drobnice i wiem że akurat mój ma wade co nie jest regułą w tym sprzęcie.Dzisiaj dostałem wiadomość od pewnego użytkownika Gm nie z tego forum a może tu jest zalogowany tego nie wiem o to treść
Cytuj:
Sam bylem sceptyczny co do tego detektora a juz ich troche przerobilem.Moj kolega go zakupil i bylem w szoku jak kosi sreberka.Sprzedalem f75 i kupilem gm4.W sumie mam go z 5 miesiecy i to jest moj najlepszy wykrywacz.Moj nie wzbudza sie ani na 10,5 ani na 9 spider.A tez sie tego obawialem.Oby mniej ludzi mialo gm wiecej w ziemi zostanie dla mnie.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mam swoje miejsce - łąkę gdzie przed wojną były domostwa, wcześniej wojska cara tam stały... Miejsce przechodzone przeze mnie od lat (dokładnie 5), kilkoma wykrywaczami w różnych konfiguracjach (cewki), w tej kolejności : Ace 250, Proxima, Sovereign GT, Explorer II no i ostatnio GM4 WD z 9" spiderkiem.
Chodziłem tam 4 godzinki na 8 kHz i bułgarski wynalazek wyciągnął jeszcze wiele fantów których minelaby nie widziały (18 zabrałem. W tym 9 moniaków i 5 starych łusek do Mosina). Były to moje pierwsze chwile z tym sprzętem.
Moje odczucia są generalnie pozytywne. Sprzęt lekki (1380g z aku i osłonami), głęboki i precyzyjny.
Martwi mnie zmiana dyskryminacji przy przełączaniu Audio/Multi tone (na audio próg się obniża).
Największa wada jak dla mnie to brak "identyfikacji" namierzonego efektu. Nie sposób odgadnąć czy celem jest powiedzmy denarek czy boratynka.

Ostatnio edytowano środa, 4 marca 2015, 01:19 przez kometes, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:55 
Generał Broni
Generał Broni

@spidi - zapytaj Czechów...
A GM to jakaś nowa firma ?

ps. widzę, że nieco stonowałeś i wyedytowałeś swój post...

Ostatnio edytowano środa, 4 marca 2015, 00:58 przez marcur, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 00:58 
Generał Broni
Generał Broni

Saku a ta łapka pod postem Brat-Mih to co oznacza?że popierasz jego wypowiedź czy to ironia,a co Prymek poczyścił w wątkach?już z Gm się wysprzedał :ups:O widze że kolega Marcur ma Optime to może coś napisze jakieś porównanie Polskiego do bułgarsko-cygańskiego jak to określił Brat-Mih

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 08:25 
Moderator
Moderator

BRAT_MIH napisał(a):
Z tego co widziałem Prymek się już wyprzedał ze swojego GM, a porównania z polskimi wykrywaczami na swoim poletku nie zrobił :cry: Ja prawie rozumiem łyknąć to "cudo" za 1800 zł, ale tu już się znaleźli tacy, co dali ponad tysiąc więcej, bo kilka cewek było. Zamiast Minelaba np. A jak napisałem swoje domniemania co do opłacalności procederu to moderator, również Prymek temat poczyścił i z głowy. Czy naprawdę to bułgarsko - cygańskie coś jest o tyle lepsze od naszego polskiego Rutusa, że tyle osób dało się w to wciągnąć ?

Nie przywiązuję się do wykrywaczy i często je zmieniam a do ulubionych wracam np. ( mxt miałem 2 razy , gmp dwa razy , tejona 2 razy , vaquero 3 razy , explorer 3 razy ) tak mam teraz minelaba explorera i komuś może to się wydać dziwne bo to wykrywacz całkowicie inny od GM4 ( w sumie na drugim końcu skali ) ale ja go znam i bardzo lubię - zawsze miałem z nim wiele radości i fantów wysokiej jakości może nie wykopię tyle co z gM4 ale po czterech Golden Maskach będzie to wspaniała odmiana. Jestem 100% pewny że za jakiś czas wrócę do Golden Maska.
Nie będzie testu Bułgar vs Polak bo nie chcę tego robić.
Nie usuwałem twoich wypowiedzi o GM4 bo z zasady tego nie robię ( gdybym usunął to na 100% bym powiadomił twórcę ) natomiast na prośbę użytkowników część postów z tego wątku wydzieliłem i stworzyłem nowy dla Visty.
Nie miałem Rutusa i nie jestem ci w stanie powiedzieć czy jest lepszy od " bułgarsko - cygańskiego coś "
i jeszcze jedno , na forach angielskich czy niemieckich nie znajdziesz żadnych negatywnych informacji na temat słuchawek ws czy wzbudzania się GM - na naszym forum tą informację masz ,o wzbudzaniu się pisałem chyba rok temu , o tym że zakłócają go maszty przekaźnikowe telefonii (i podobne ) też pisałem rok temu , pisałem również na temat słuchawek. Mimo wszystko bardzo wysoko oceniam GM4 i myślę że jest wielu użytkowników którzy są z niego zadowoleni .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 10:53 
Generał Broni
Generał Broni

Posta mógłbym zacząć identycznie jak Kolega powyżej. Ja szukam ciągle czegoś nowego. Teraz myślę o GMP i Deusie. Pewnie niedługo zmienię :)
Nie mam doświadczenia jak niektórzy Koledzy. Chodzę jednak intensywnie, prawie codziennie wieczorami. Pewnie niedługo pokuszę się o poważniejsze porównanie Optimy do tego czegoś ;) Na razie jestem na tak i podjąłem decyzje o sprzedaży Optimy. Chyba do niej nie wrócę, głównie z powodu wagi i wyważenia. Tu nie ma dwóch zdań. W Optimie słyszałem co mam pod cewką. Na 80% - 90% sie sprawdzało. Tu muszę więcej kopać. Ale to nie jest jakaś super wada bo raz na 100 razy trafiam cos ciekawego i jestem w stanie przyjąć takie warunki. Choć myślę, że jeszcze jestem w stanie bardziej osłuchać GM i trochę śmieci wyeliminować. Mam mniejszą cewkę niż w Optimie i jest szybsza. Cały sprzęt jest szybszy. WYDAJE mi się, że kopię głębiej (jak w Tekneticsie). Sądzę, że z Optimą tak głęboko nie kopałem. Mocny sygnał a guzik/moneta głębiej. To subiektywne odczucia i za jakiś miesiąc je podsumuję. Podoba mi się prostota i brak wyświetlacza. I tak można trochę pokombinować .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 11:54 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki Marcur za opinie.Ja z Rutusa miałem Proxe ale szybko sprzedałem jak myślałem że mi ręka odpadnie od machania nią,na Rutusa jednak trzeba mieć zdrowie i krzepę.Gm tez mnie zaskoczył głębokością powiem szczerze to mój najgłębszy wykrywacz.Z każdym analogiem trzeba się osłuchać taka ich filozofia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2015, 20:29 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

po filmikach Prymka kupiłem Golden Maska 4 pro wd jak go przetestuje to wkleję parę fotek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 00:32 
Major
Major

Kolego bardzo chętnie wysłuchamy twojej opinii, czy kupiłeś zestaw z tymi innymi słuchawkami WS101?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 06:37 
Moderator
Moderator

Proszę - nie kupujcie zestawów GM4 + słuchawki WS ( w tym wątku jest wszystko napisane i przekaz jest jasny ) Czesi rozwiązali problem słuchawek w ten sposób że dodają je do zestawu za 1 koronę czyli ok. 1zł 50 groszy i tyle można zapłacić i wtedy podejść do nich z "humorem"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 08:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

prymek napisał(a):
Proszę - nie kupujcie zestawów GM4 + słuchawki WS ( w tym wątku jest wszystko napisane i przekaz jest jasny ) Czesi rozwiązali problem słuchawek w ten sposób że dodają je do zestawu za 1 koronę czyli ok. 1zł 50 groszy i tyle można zapłacić i wtedy podejść do nich z "humorem"

korona czeska 0,15 zł ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 marca 2015, 08:36 
Moderator
Moderator

No fakt - czeski błąd

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 marca 2015, 08:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Panowie
Czy jest sens się upominać o słuchawki WS101?
Chodzi o to, że w aukcji były WS101 a przysłali WS103.
Jest jakas różnica między tymi modelami, oprócz wyglądu.
Bo wczoraj przy pierwszym wypadzie WS103 wyłączyły sie po 15 minutach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 marca 2015, 22:10 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

W niedzielę wyjazd na pole z kolegami koło Kalisza i pierwsze wyjście GM4 Pro WD, opiszę wrażenia i jak ziemia da wkleję fotki ;-)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]