Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: sobota, 7 marca 2015, 13:11 
Generał Broni
Generał Broni

mantus napisał(a):
W niedzielę wyjazd na pole z kolegami koło Kalisza i pierwsze wyjście GM4 Pro WD, opiszę wrażenia i jak ziemia da wkleję fotki ;-)

Daj znać czy ci nie łapie zakłóceń zwłaszcza po uniesieniu cewki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 marca 2015, 13:32 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Spidi napisał(a):
Dlaczego żaden z kluczowych dystrybutorów sprzętu poszukiwawczego nie ma w swojej ofercie Golden Masków?

Ciężko dojść do porozumienia z producentem/właścicielem. Wszyscy na tym tracą - firma GM, dealerzy oraz klienci, którzy mogą kupić bardzo wydajny sprzęt za stosunkowo niską cenę. Podobna sytuacja np. w UK
Producent bardziej skupia się na prywatnych wojnach z Blisstool, zamiast pomyśleć nad rozwojem firmy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 marca 2015, 13:41 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czasami łapie mi zakłócenia po uniesieniu cewki do góry ale się przyzwyczaiłem do tego i mi to nie przeszkadza ważne,że robi dobrą robotę .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 marca 2015, 16:19 
Kapral
Kapral

To i ja wtrącę swoje spostrzeżenia a ze posiadam trzy cewki to każdą opisze:
5"- na 18khz kiedy nie widzi gruntu wykrywacz wzbudza się , pomaga ułożenie w pozycji wschód zachód wtedy cichnie
natomiast na 8khz kompletna cisza , przy czym ta cewka jest nie wrażliwa na uderzenia o kępy trawy itp. i to na obu częstotliwościach
9" - zero wzbudzania się na obu częstotliwościach , natomiast przy zawadzeniu i jakąś przeszkodę wydaje dźwięk zbliżony do dźwięku na monety aczkolwiek łatwy do odróżnienia , trochę to przeszkadza ale do opanowania
12" - jak wyżej zero wzbudzania się , w tej cewce najbardziej daje się we znaki wadzenie o przeszkody wydawany wówczas dźwięk jest bardzo ale to bardzo zbliżony do dźwięku interesującego nas obiektu i ta cewka jest najbardziej czuła na takie tracenia
na te tracenia cewką pomaga przekręcenie pokrętła gruntu w okolice nastawu fabrycznego , dodam jeszcze ze ja stroje do gruntu aż wykrywacz całkiem ucichnie , lubię spokój

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 marca 2015, 17:10 
Moderator
Moderator

Miałem dwie cewki 9 cali spider - obie nie wzbudzały się od uderzeń , były stabilne i to moje ulubione cewki
cewka 12cali spider - wzbudzała się od uderzeń więc miałem ją krótko :lol:
cewka 12/10 firmowa GM ( nie sef ) - była stabilna jednak trudno było ją dostroić do gruntu w wysokiej mineralizacji - były miejsca wyjątkowe gdzie brakowało skali
cewka 7 cali firmowa GM - super stabilna - sprawowała się doskonale .
Co do wzbudzania się gdy cewka wycelowana jest w powietrze - przyznam że nie pamiętam bo w sumie mało mnie to interesowało bo nie szukałem w powietrzu , natomiast takie pipczenie miałem w innych wykrywaczach np w tejonie czy minelab explorer i też mi to nie przeszkadzało .
Moja teoria jest taka - technologia produkcji cewek GM jest niedoskonała i cewki różnią się parametrami - jak się ma szczęście i trafi się dobra cewka to mamy super sprzęt . Cewka nie powinna się wzbudzać od uderzeń w badyle .
Jeśli z cewką detech sef 12/10 nie ma problemów to by potwierdzało moje przypuszczenia no bo detech specjalizuje się w robieniu cewek i bubla by nie wypuścił .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 marca 2015, 18:56 
Specjalista
Specjalista

Moge potwierdzic ze cewka sef detech 12/10 jest bardzo stabilna w moim gm4 pro. I to na maksymalnie wysrubowanych ustawieniach . Uwazam ze jest lepsza niz firmowa gm.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2015, 00:57 
Generał Broni
Generał Broni

Mam nadzieje że to czytają serwisanci z centrum e, wymienią mi cewkę na detecha i po problemie :lol: Tez wykalkulowałem że cewki nie są u nich zbytnio powtarzalne jedni mają spokój innym wariuje .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2015, 16:55 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

ja kupiłem niedawno GM4 pro WD z cewką 10,5 w centrum E i powiem wam że próbowałem z ustawieniami Prymka i wzbudza się że hej dokupiłem dzisiaj 9 Spidera i po testach napiszę i ewentualnie będę reklamował w centrum tamtą cewkę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2015, 17:37 
Generał Broni
Generał Broni

mantus napisał(a):
ja kupiłem niedawno GM4 pro WD z cewką 10,5 w centrum E i powiem wam że próbowałem z ustawieniami Prymka i wzbudza się że hej dokupiłem dzisiaj 9 Spidera i po testach napiszę i ewentualnie będę reklamował w centrum tamtą cewkę

Czyli cewka 10,5 jest mówiąc kolokwialnie do dupy ewentualnie nie zestrojona z elektroniką,powinni wymieniać cewki bo już jest kilka reklamacji a wadliwą partie wycofać ze sprzedaży.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2015, 18:44 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

również kupiłem u nich WD z cewką 10,5
i również czasami przy uniesieniu się wzbudza

na razie mi to za bardzo nie przeszkadza, ale może coś pomyślę nad cewka 9 spider
albo detecha

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2015, 20:38 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

ja dzisiaj zakupiłem i tą cewkę 9 spider poczekam aż przyjdzie i będę reklamował tamtą jak 9 będzie ok
a i jak przyjdzie to napiszę jak się sprawuje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 13:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Byłem w terenie z GM4 już kilka razy. Różne to miejsca były, mniej i bardziej zaśmiecone, ale większość przechodzona już Sovą i Explorerem. Cewka 9" świetnie wybiera to co poprzednie wykrywacze omijały, bardzo dobrze wyczesuje monety maskowane przez żelazo (nawet lepiej niż 7" elipsa w Explorerze), a jednocześnie jest głęboka. Nieźle sobie radzi na zaoranym grubo polu, nawet zaśmieconym, choć nie jest wtedy łatwy w obsłudze (za dużo pikania).
Zamianą Minelaba na Golden Mask 4 WD jestem usatysfakcjonowany, choć sprzęt ma swoje wady, o których pisałem wcześniej.
Jest mega skuteczny w wynajdowaniu metalu w ziemi, ale to się tyczy także śmieci. W porównaniu do Minelabów kopię ich o wiele więcej, niestety często też kopię żelazo, niekiedy nie da się go odróżnić, a często jego dźwięk jest podobny do monety maskowanej przez złom.
Wykrywacz jest stabilny, nie wzbudza się. Przydała by się większa skala czułości - bo nawet przy czułości na 0 sprzęt jest głęboki i na zaśmieconym bardzo terenie to niestety ciągle za dużo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 13:56 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

No ja potwierdzę że po niedawnym zakupie gm4 pro wd z cewką 10,5 to ta cewka się wzbudza jak papuga nad ranem ;-) zakupiłem cewkę 9 Spider i o niebo lepiej ale też się wzbudza ale już nie tak

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 14:01 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam,
A jak się ma GM4 do XP Deusa? Testował ktoś w terenie?

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 16:59 
Moderator
Moderator

A czy widzi bardzo duże kolorowe przedmioty, lub ich skupienia? Niektóre wykrywacze sobie z tym nie radzą i trochę żal tych wszystkich skarbów które omijamy :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]