Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 05:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 17:26 
Generał Broni
Generał Broni

mantus napisał(a):
No ja potwierdzę że po niedawnym zakupie gm4 pro wd z cewką 10,5 to ta cewka się wzbudza jak papuga nad ranem ;-) zakupiłem cewkę 9 Spider i o niebo lepiej ale też się wzbudza ale już nie tak

Mantus czyżbyś już się rozstawał z Gm?http://allegro.pl/wykrywacz-metali-golden-mask-4pro-wd-8-18khz-grat-i5165480526.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 17:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

Selim, potwierdzam ze widzi skupiska kolorowych sygnalow.

Widze, ze ludzie kupili gm4 i po chwili jest ich wysyp. Skad to niezadowolenie ? Ja po ponad roku jestem bardzo zadowolony i jedynie na deusa przejde patrzac na ergonomie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 18:24 
Generał Broni
Generał Broni

Ja właśnie na Deusa przechodzę a z GM jestem bardzo zadowolony . Nie licz mnie Kolego do "wysypu" bo taki manewr planowałem ale nie myślałem, że tak szybko się uda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 18:44 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

wkurzyłem się na to wzbudzanie tej cewki 10.5 DD ale 9 spidera może być bo zachowuje się jak na filmach prymka a teraz jestem na działaniach i nie bardzo mam dostęp do neta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 marca 2015, 18:44 
Generał Broni
Generał Broni

pajda napisał(a):
Selim, potwierdzam ze widzi skupiska kolorowych sygnalow.

Widze, ze ludzie kupili gm4 i po chwili jest ich wysyp. Skad to niezadowolenie ? Ja po ponad roku jestem bardzo zadowolony i jedynie na deusa przejde patrzac na ergonomie

Nie demonizuj wysyp to chyba słowo na wyrost ja widzę tylko jedną używke na alezło.Jest taka grupa poszukiwaczy którym największą frajdę daje zmienianie sprzętów a fanty to drugorzędna sprawa,dlatego cały czas jest obrót używek,czy to będzie Gm czy jakiś ,rutus,minelab,Nie ma co doszukiwać się teorii spiskowych na podstawie używek na portalach bo jest ich dużo i różne firmy.
Może Mantus nam odpowie co go tak szybko wzięło na sprzedasz czego oczekiwał a co mu nie pasuje w Gm i co zamierza teraz kupić.O widze Mantus odpisał,to dlaczego nie reklamujesz masz przecież 9 spidera,ja zareklamowałem i czekam.Świat jest mały do tego taki sam nick na AL jak tutaj ej kolego nie wciskaj komuś bubla.Ewentualnie trzeba było napisać na aukcji że z cewką 10,5 2d wykrywacz ma zakłócenia byłoby to w porządku .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2015, 19:52 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Czy komórka w jakikolwiek sposób zakłóca prace GM4? Zawsze chodziłem bez telefonu, ale z racji tego że dostałem fajną saszetkę na dzień mężczyzn :h to chciałbym zacząć nosić ze sobą tel. Czy u kogoś występował problem? Oczywiście sprawdzę też ze swoim GM4 ale to dopiero w przyszłym tyg bo pogoda lipa na weekend się zapowiada :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 marca 2015, 20:13 
Chorąży
Chorąży

niepiotrek napisał(a):
Czy komórka w jakikolwiek sposób zakłóca prace GM4? Zawsze chodziłem bez telefonu, ale z racji tego że dostałem fajną saszetkę na dzień mężczyzn :h to chciałbym zacząć nosić ze sobą tel. Czy u kogoś występował problem? Oczywiście sprawdzę też ze swoim GM4 ale to dopiero w przyszłym tyg bo pogoda lipa na weekend się zapowiada :n

Nie,tylko wtedy jak ktoś dzwoni do Ciebie.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 marca 2015, 10:13 
Plutonowy
Plutonowy

Zwykle chodziłem ze starym szajsungiem, nawet nie wiem jaki model, nosiłem go w kieszeni na piersi i było ok.
Ostatnio po robocie wyskoczyłem na pole i wziąłem ze sobą firmowy, też szajsung tylko jakiś sIII, jakiś taki wielki, włożyłem dwa do tej samej kieszeni i co uniosłem wykrywkę, czyli można powiedzieć, że była elektronika była bliżej piersi to popiardywała miarowo, jednostajnie, taka sama częstotliwość, w takim samym odstępie czasu..
Tak samo jak przykucnąłem i przesiewałem piach pod cewką, gdzie znowu cewka była bliżej kieszeni, to działo się to samo. Więc na starym telefonie było ok, nawet jak ktoś dzwonił, a z tym nowszym coś nie teges.
Kiedyś szukałem jakieś 10m od transformatora i wykrywacz zachowywał się jak aparatura w szpitalu - pik... pik... pik... co sekunda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 marca 2015, 11:05 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

z tym szajsungiem to wygląda że ma połączenie z internetem i coś tam w tle się łączy

kolega że tak powiem po kiju ma tak samo ze swoim f75ldt

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 marca 2015, 12:32 
Plutonowy
Plutonowy

Masz rację, w firmowym mam na stałe włączony net.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 16:10 
Sierżant
Sierżant

Witam.
Powiedzcie mi koledzy gdzie mozna kupic GM 4 Pro Wd i ewentualnych cewek do niego Szukam i jakoś nie moge go znaleźć. Dziękuję za informacje.
Pozdrawiak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 17:59 
Generał Broni
Generał Broni

machg napisał(a):
Witam.
Powiedzcie mi koledzy gdzie mozna kupic GM 4 Pro Wd i ewentualnych cewek do niego Szukam i jakoś nie moge go znaleźć. Dziękuję za informacje.
Pozdrawiak.
http://www.poszukiwanieskarbow.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=149569

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 20:46 
Kapitan
Kapitan

Dzisiaj miałem okazję pochodzić po polach m.in. z kolegą Bartkiem, który miał Opimę. Warunki pogodowe nieciekawe, padał delikatny deszcz, pole wyjątkowo jałowe więc mieliśmy okazję porównać sprzęty w warunkach polowych. Powiem tylko tyle, że zdarzały się stabilne powtarzalne i zdecydowanie kopalne sygnały przez GM, Optima nie widziała lub w odczuciu Bartka kompletnie nie nadawały się do kopania. Zaintrygowała mnie a Bartka totalnie załamała sytuacja, kiedy GM pięknie zadźwięczał stabilnym powtarzalnym sygnałem, którego Optima nie widziała - miała ustawienia bez dyskryminacji. Wykopana mała blaszka - jakiś lekki stop, może nikiel? pięknie sygnalizowany przez GM i krecika, przez Optimę nawet przy przemiataniu nad cewką totalnie niewykrywalny :o Nie wiem czym to tłumaczyć. Ustawienia GM bardzo "komfortowe" - czułość 8-9, bez żadnych pierdów... Cewki spider w moim zestawieniu zdecydowanie stabilne nie wzbudzają się - zdarzyło mi się tylko raz, że w sąsiedztwie pola stał nadajnik GSM i o ile przy przemiataniu nad ziemią była cisza, to po odłożeniu na bok, kijaszek popierdywał :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 21:10 
Generał Broni
Generał Broni

Jaka była wartość cyfrowa gruntu ? Robił poprawkę, czy nie ? Jakie miał wzmocnienie audio ustawione ? Kamienie magnetyczne ? Maskowanie ? Mix czy dynamik ? Kwestia czy wycisnął max z Opti czy tylko ją nosił po polu. Zróbcie kiedyś dokładny test i film najlepiej, bo się nikogo doprosić nie można.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 21:28 
Kapitan
Kapitan

Na pewno okazji do porównań będzie dużo - sezon dopiero się zaczyna, a kolegów z Rutusami nie brakuje. Nasze porównania mają jedynie aspekt szkoleniowy, każdy z nas ma inny bagaż doświadczeń, każdy z nas bardziej lub mniej opanował posiadany sprzęt. Takie porównania dają wyobrażenie o tym, że zalegający w ziemi metal może być identyfikowany na wiele sposobów, czasami lepiej czasami gorzej - bogatsi o takie doświadczenia, możemy zweryfikować dotychczasowy styl chodzenia, sygnały bagatelizowane od teraz są bardziej analizowane... Te porównania nie mają na celu udowodnienie wyższości tego czy innego modelu. Po prostu jest okazja to uczymy się na wzajem - i o to chodzi w tym wszystkim.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]