Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 00:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 5-opinie
PostNapisane: wtorek, 21 czerwca 2016, 22:24 

http://www.lovecpokladu.cz/civky-goldenmask

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 czerwca 2016, 13:17 
Generał Broni
Generał Broni

U nas w ogóle jest mały wybór żeby nie powiedzieć że wieczna niedostępność sprzętu....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 czerwca 2016, 15:09 
Moderator
Moderator

Moj GM5 wyzianal ducha :( , odeslalem go do MS ... zobaczymy co dalej ... :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 00:15 

Nie daje oznak życia?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 14:41 
Moderator
Moderator

Rester : daje, ale problemy pojawiaja sie losowo i nie wiem czym to moze byc spowodowane :( Napisze wiecej jak Marcin z MS postawi diagnoze :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 17:08 
Generał Broni
Generał Broni

Może sonda padła lub kabel pod sondy.
To jest najczęstszą przyczyną. Mogłeś sprawdzić z inną sondą jeżeli miałeś możliwość. Może zyskałbyś trochę na czasie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 17:50 
Sierżant
Sierżant

wclan napisał(a):
Rester : daje, ale problemy pojawiaja sie losowo i nie wiem czym to moze byc spowodowane :( Napisze wiecej jak Marcin z MS postawi diagnoze :1

A możesz napisać jakie masz z nim problemy? Pisałem wcześniej że mam kłopot z GM5 ale niestety nikt mi nie odpisał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 19:40 
Moderator
Moderator

damiano napisał(a):
Może sonda padła lub kabel pod sondy.

Nie jest to wina cewki , 100% ...

W telegraficznym skrocie ...

Sluchawki WS105 nie dzialaja jak powinny laguja i zrywaja lacznosc oraz nie przekazuja czasem dzwiekow (pomimo jednoznacznych wskazan wyswietlacza) - jak pisalem wczesniej problem nie wystepuje na glosniku - ich zachowanie jest losowe ... czasem jest wszystko ok , a czasem nie jest.

Sterowanie kontrastem nie dziala

Losowo rowniez wystepuje problem samoczynnej zmiany kontrastu (na ciemniejszy co prawie uniemozliwa korzystanie z wyswietlacza) - pojawilo sie to 2 raz w ciagu ok 2 miesiecy ... (pomaga na to tylko wyjecie akumulatorow i ponowne wlaczenie detektora)
Za 2 razem zwiesil sie -----> https://zapodaj.net/33b680b0af7d8.jpg.html , nie reagowal na przycisk on/off , caly czas byla pikseloza :)

... a wszystko zaczelo sie od tego, ze padly sluchawki (naladowane) - dioda na nich zaczela mrugac na czerwono , bylo slychac trzask cos jak sprzezenie i padl kontrast (wyswietlacz zrobil sie prawie jednolicie czarny) - przed tym faktem nie bylo z detektorem zadnych problemow.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 21:47 

Próbowałeś akumulatorki zmienić na baterie alkaiczne żeby sprawdzić bo może z nimi jest coś nie tak jakieś zwarcie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 22:11 
Moderator
Moderator

mam 2 komplety aku ... oryginalne i o wiekszej pojemnosci (2200mAh) - za 1 razem problem wystapil na oryginalnych aku , za 2 na tych o wiekszej pojemnosci wiec to nie to :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 22:25 

Koszyk na akumulatorki przypadkiem się nie odkształcił częstym wyciąganiem akumulatorków może być problem z połączeniem. Ja sobie kupiłem dwa dodatkowe koszyczki żeby ich ciągle nie wyciągać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 22:43 
Moderator
Moderator

Rester : zeby juz nie zasmiecac tematu ... koszyk na baterie nie ma nic do fizycznie nie dzialajacej zmiany kontrastu itd. :)

Edit : nie mam potrzeby czestego wyciagania koszyka bo laduje ladowarka dolaczona do zestawu (chyba , ze wystapi samoczynna zmiana kontrastu - wtedy , zeby wrocilo wszystko do normy musze go fizycznie wyciagnac ... )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 czerwca 2016, 23:11 

Twardy reset.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 lipca 2016, 14:41 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

konrad_wawa napisał(a):
Podpinam się pod pytanie bo nurtuje mnie to od momentu kiedy zakupiłem pierwszy wykrywacz z ręcznym balansem gruntu :)

Czy ostre przesterowanie balansu (ustawienie do końca na prawo) powoduje jedynie niestabilność wykrywacza czy także pogorszenie zasięgu? Innymi słowy czy wykrywacz jest najgłębszy kiedy balans jest dobrany optymalnie czy może jest najgłębszy gdy jest ustawiony maksymalnie na prawo (np. przy szukaniu głębokiego żelaza)?

PS. Robiąc test w powietrzu zauważyłem że w GM4 największy wpływ na zasięg ma pokrętło czułości. Zmiana z pozycji "7" na "8,5" to kilka dodatkowych centymetrów.

Złe ustawienie do gruntu powoduje słabszy zasięg. Najgłębszy będzie, kiedy dobrze go dostroisz.

Miałem taki problem ze swoim GM5, że nie ustawiłem go odpowiednio do gruntu. Nie widział nawet monetki na 10 centymetrach, gdzie Deus kolegi piszczał jak szalony. Ustawioną miałem częstotliwość 18 kHz, ale wydaje mi się że na 8 kHz jest nieco głębszy, ale często reaguje na kamienie magnetyczne - jednak to da się łatwo zidentyfikować, bo bije wtedy na wysokie srebro.

kanias2 napisał(a):
Mam pytanie do użytkowników GM5. Jestem świeżym posiadaczem tej wykrywki i mam problem. A mianowicie chodzi mi o wzbudzanie się wykrywacza. Ciągle mi popiskuje sam z siebie co mnie denerwuje i rzadko bywa że jest cisza. Druga sprawa jest taka że się wzbudza kiedy cewka dotknie najmniejszego źdźbła trawy, czy czegokolwiek. Sam ruch wykrywaczem powoduje wzbudzanie. Czy dostałem jakiś felerny egzemplarz? Mam go odsyłać?

Masz źle ustawiony sprzęt.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 lipca 2016, 21:31 
Generał Broni
Generał Broni

Duda napisał(a):
Złe ustawienie do gruntu powoduje słabszy zasięg. Najgłębszy będzie, kiedy dobrze go dostroisz....
czy aby na pewno ?

Żeby zrozumieć na co ma wpływ balans gruntu, a później ferować stanowcze wyroki, polecam taką lekturę
http://forum.ep.com.pl/viewtopic.php?f= ... 5&start=60

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]