Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 00:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 5-opinie
PostNapisane: wtorek, 16 sierpnia 2016, 09:29 
Generał Broni
Generał Broni

Chodzę na słuchawkach na kablu Master Saund. Faktem jest, że tor audio powinien być lepszy, ale ja też nie jestem jakimś audiofilem bo jak to mówią "słoń na ucho mi nadepnął" :lol: Ustawiony mam BI-tonal i słyszę tylko dwa dźwięki, albo żelazo, albo kolor. Szybkość pikania (nie wiem jak mam to dokładnie opisać :roll: ) mówi mi, czy przedmiot jest płytko, czy głęboko, a dwa następujące po sobie piski na kolor i żelazo też należy kopać. Rozmyty sygnał taki sam jak na kamienie magnetyczne, ale przy wskazaniach monitorka w innym spektrum niż wysokie srebro oznacza głęboko zalegającego fanta.
Ogólnie chodzę na słuch, ale za nim wykopie dołek i tak patrzę na monitorek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 sierpnia 2016, 21:57 
Kapral
Kapral

witam kolegów !!

potrzebna pomoc bo szlak mnie juz trafia i nie wiem co jest grane.

miamowicie czy komus sie juz zdarzyło ze nie mozna ustawic balansu (na auto wskazania leca do zera i tak zostaja -trzeba wyłaczyc sprzet ) a na manualu ciezko jest ustawic bo ciage piszczy jeden ton. po ponownym właczeniu wszystko wraca do normy (kilka razy tak mi sie przydarzyło)

nastepna sprawa to ustawienie mocy. najwiecej na jakim chodziłem bez popikiwania w tle to 20, na 25 nawet nie mam co liczyc ciagle w tle słychac pikania i jest to uciazliwe a nawet lekko denerwujace. zmieniam ustawienia dodaje i odejmuje ale mało to daje.

i moje pytanie : czy te popikiwania w tle to normalka (tak ma byc?) . Czy ustawienie mocy ma zwiazek z rodzajem podłoza? np. zaorane pole to tylko 19 i nic w góre?

jakbyscie mogli cos madrego napisac bylbm wdzieczny.
pozdrawiam

ps. nadmienie ze juz moj GM5 był na reklamacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 06:19 
Generał Broni
Generał Broni

Balans gruntu sam schodzi do zera? Jak tak to dedektor jest uszkodzony. Co do czułości ja chodze miedzy 26_27 i jest znosnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 11:16 
Kapral
Kapral

belhior ,czyli na czułosci 26-27 nie masz zadnych pikniec w tle? nic ci nie trzeszczy i sie nie wzbudza?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 12:53 
Moderator
Moderator

GM5 na cewce 9 czulosc nawet 28 i stabilnie ... na 12 Detecha 25-26 ...

Wszystko zalezy od cewek ... jak zycie pokazalo cewka cewce nie jest rowna ... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 14:02 
Sierżant
Sierżant

geronimo1302 napisał(a):
belhior ,czyli na czułosci 26-27 nie masz zadnych pikniec w tle? nic ci nie trzeszczy i sie nie wzbudza?

Ten typ tak ma. Jest to sprzęt bardzo irytujący, ale idzie się dostosować. Popiskiwanie, piszczenie w tle w dużej mierze zależy od gleby, pola. Na jednym polu bedzie piszczał, a na innym bedzie mega stabilny, wtedy można poszaleć z czułością 26, 27 ,28. Ja osobiście chodzę na 25 na gorszej glebie, 26 na lepszej. Moim skromnym zdaniem jest to wystarczająca czułośc. Jeżeli zaczyna popiskiwać znowu a reset mu nic nie pomaga, to trzeba go ponownie ustawić do gleby, ponieważ 10 metrów odległosci z miejsca w którym zaczynamy szukać może zrobić w balansie gruntu 10-15 różnicy. Przynajmniej kilka razy tak miałem. Sprzęt ciężki( nie chodzi tu o wage :D ), irytujący, ale bardzo dobry. Dla człowieków z nerwicą raczej bym nie polecał :D :D :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 15:15 
Kapral
Kapral

tez mysle ze wina lezy w cewce, ale nie mam drugiej i nie moge sprawdzic .
w poniedziałek jade do serwisu , ciekawe co mi powiedza ciekawego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 15:18 
Kapral
Kapral

kanias2 ,wiem ze irytujacy ale jezeli czułosc ustawiam na 19 a nawet 17 i tez pika trzeszczy to jak człowieka ma szlak nie trafic.
to ma byc przyjemnosc a nie walka z wiatrakami. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 15:31 
Generał Broni
Generał Broni

Jest uszkodzony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 19:47 
Sierżant
Sierżant

geronimo1302 napisał(a):
kanias2 ,wiem ze irytujacy ale jezeli czułosc ustawiam na 19 a nawet 17 i tez pika trzeszczy to jak człowieka ma szlak nie trafic.
to ma byc przyjemnosc a nie walka z wiatrakami. :)

Na początku się wku...denerwowałem. Był w naprawie gwarancyjnej, ponieważ włanczało mi się to piszczenie (ciągłe, niezależne od ustawień, czy w powietrzu, czy na ziemi, ciągle piszczał). Teraz tylko popiskuje u mnie, nie wiem jak u ciebie. Wiem że na pewno pomaga naciągnięcie przewodu cewki i na pewno nie korzystanie z super bezprzewodowych słuchawek( z nimi nie da się chodzić), myślę że mają one wpływ na to piszczenie, przynajmniej zauważyłem to w swoim GM5.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 20:22 
Kapral
Kapral

Sluchawki tylko raz uzylem , i błąd ortograficzny!!! je schowalem :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 20:24 
Moderator
Moderator

kanias2 : mowisz o piszczeniu cos a`la sygnal wiodacy ? Mialem tak jak przesadzilem z czuloscia...

Generalnie na sluchawkach ten dzwiek jest wyrazniejszy (ws105/kablowe) niz na glosniku

Samo ulozenie cewki i ekstremalne naciaganie kabla nie mialo wplywu na wzbudzanie detektora, wlasciwie kabel mialem dosc luzno owiniety wokol sztycy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2016, 20:39 
Sierżant
Sierżant

U mnie zdarza się popiskiwanie w tle. Ale jak pisałem wcześniej, zależy to od gleby przynajmniej w moim odczuciu( sprawdzałem na kilku różnych polach, ziemiach, glebach). Brzdęka sobie od czasu do czasu. Wrażliwy jest na wszelkiego rodzaju dotyki cewki, nie wspominając o kablu, który jest mega wrażliwy na dotyk. I jeszcze jedno co zauważyłem na filmikach youtube w najrózniejszych testach, że prawie każda jedna sztuka popiskuje. Mało który filmik przedstawia egzemlarz, którego na filmie nie słychać. W sumie to juz się w tym wszystkim gubie. Może i umnie jest zrypany( podejrzewam że to może być wina cewki, lecz nie mam innej żeby sprawdzić). Jednego jestem pewien - fanty wychodzą z ziemi z bułgarem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: GM5 8/18 khz
PostNapisane: poniedziałek, 7 listopada 2016, 08:34 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Czy ma może ktoś ten wykrywacz jak się spisuje , to jakaś wypasiona wersja poprzednika z dwoma procesorami i podwójną częstotliwością . Cena jest teraz przyzwoita zastanawiam się nad zakupem ale muszę najpierw zasięgnąć opini .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 listopada 2016, 08:51 
Generał Broni
Generał Broni

Masz 24 strony tego wątki. Miłej lektury.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]