Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 05:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: wtorek, 17 marca 2015, 23:48 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

tur napisał(a):
krzysiekb321 napisał(a):
Taki prostak jak GM to nie za takie pieniądze. Testy testami. Ale widziałem go kilka razy w akcji i po kilku godzinach w porównaniu z Rutusem wypadł słabo. To samo pisał mi jeden kolega z forum.

I widzę kolega znowu nie wytrzymuje i troluje w wątku o wykrywaczu którego nie ma coś widział coś słyszał,co cię tu tak ciągnie złośliwość,chęć podniesienia swego ego?bo merytorycznej dyskusji z twojej strony tu nie widzę.Masz Rutusa?to z nim chodź pokazuj fanty tym się chwal,Gm w swojej cenie nie ma konkurencji na drobnice i takie jest moje zdanie a miałem wiele wykrywaczy i setki kilometrów na polach,lasach, mimo że ma swoje wady jak i inne wykrywacze.Po to jest to forum aby sobie pomagać w ustawieniach doradzać a ty czym pomogłeś?

Kolego sam trolujesz i kilka innych osób nie dając złego słowa powiedzieć na tą wykrywkę. Poza tym jak widać co raz ktoś z użytkowników GM wypada. Niby dobry, niby mocny ale coś tam. A to się znudził, a to ktoś lubi zmieniać. A tak naprawdę z przypadków które znam to albo ktoś ma dosyć kopania jak głupi. Albo porównuje po wypadach fanty z innymi. Jak sam wiesz zasięg to nie wszystko. A piszę to bo robicie sztuczny fenomen z tego wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 00:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

krzysiekb321 - a więc twierdzisz że wiesz lepiej od użytkowników GM4 mimo że nie miałeś okazji go sprawdzić? Może jeszcze napiszesz, że kłamiemy? :lol:
Po 30 godzinach z tym sprzętem mam ponad 60 monet, w tym kilkanaście denarków i kilkanaście dużych miedziaków (większe kopiejki, grosze), i jedne z ciekawszych nie-monetowych znajdek w mojej karierze. Wszystko na przechodzonych polach, gdzie rutusy, minelaby, garety a nawet lorenze nawet nie jęknęły.
Naprawdę zaskakuje mnie bardzo pozytywnie.
Jak każdy wykrywacz, ma wady, ale i te wady mogą okazać się czasem zaletami. Jedno wiem - jest niesamowicie skuteczny. Zamieniłem Explorera II na GM4 i z każdą przechodzą godziną co raz bardziej doceniam tę zamianę :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 00:39 
Major
Major

Ludzie ale się uparliście, dla mnie wygląda to na fajny sprzęt tylko coś nie tak z krajową dystrybucją, jakieś stare wzbudzjące się modele w ofercie. Sam mam Deusa i mam chrapkę na tą piszczałkę, jednak na konkretny zestaw =spider 9 cali i WD bez słuchawek ,w dobrej cenie. Przyznam że po testach prymka zaciekawił mnie ten detektor, zwłaszcza że po roku chodzenia z Deusem też praktycznie przestałem patrzeć na ID. Co do id żelaza to chyba we wszystkich wykrywkach można rozpoznać większy cel pod cewką odpowiednio przemiatając, jak ktoś napisał sygnał nie jest taki punktowy tylko "przeciągnięty" , gorzej jak blisko żelaza leży moniak.Przyznam że też kopię niepewne"rozciągnięte" sygnały ale oprócz wielkich blach i podków nic ciekawego nie wykopałem. Ostatnio stwierdziłem że dobrze jest przeskanować pole dość szybko ale dokładnie, a dopiero potem zająć się wątpliwymi sygnałami, ( stałem prawie w miejscu masa drobinek, guzików itp a koledzy lecieli po polu i fanty wychodziły :).
Pozdrawiam Skibens

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 00:49 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kometes napisał(a):
krzysiekb321 - a więc twierdzisz że wiesz lepiej od użytkowników GM4 mimo że nie miałeś okazji go sprawdzić? Może jeszcze napiszesz, że kłamiemy? :lol:
Po 30 godzinach z tym sprzętem mam ponad 60 monet, w tym kilkanaście denarków i kilkanaście dużych miedziaków (większe kopiejki, grosze), i jedne z ciekawszych nie-monetowych znajdek w mojej karierze. Wszystko na przechodzonych polach, gdzie rutusy, minelaby, garety a nawet lorenze nawet nie jęknęły.
Naprawdę zaskakuje mnie bardzo pozytywnie.
Jak każdy wykrywacz, ma wady, ale i te wady mogą okazać się czasem zaletami. Jedno wiem - jest niesamowicie skuteczny. Zamieniłem Explorera II na GM4 i z każdą przechodzą godziną co raz bardziej doceniam tę zamianę :)

Nie twierdze ze kłamiecie i może faktycznie trochę się zagalopowałem. Ale rusza mnie pop prostu to że jak każdy mam jakąś opinie co do sprzętu. A znajdzie się kilku gośtków co nie da złego słowa powiedzieć na jego temat. I wyjeżdża z trolowaniem jakimś a nawet straszą usuwaniem negatywnych postów na jego temat żeby mu tylko wyśrubowanej opinii nie popsuć. Sprzęt jakich wiele... . Ma zalety i ma wady.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 01:33 
Generał Broni
Generał Broni

benekpe napisał(a):

Ale nie dotyczy to oczywiście Optimy, bo jak wiemy wystarczy w jej menu odhaczyć monetki, określić kruszec - złoto czy srebro - i mamy kombajn na skarby :-) Przepraszam za sarkazm, ale nie wytrzymałem :-)

Przestań się człowieku czepiać tej Optimy. Pytam się spokojnie, to ci się sarkazm włącza. W łapach nie miałeś, ale jakiś tak Konrad, Zenek czy ktoś miał i już przegrał. Wykrywacz, którym trzeba wszystko kopać to był dla mnie Euroace jak kosztował 1150 zł nim dolar zwariował. Jakby mu zwiększyć częstotliwość to byłby pewnie tak skuteczny jak GM.
U mnie już nastąpił pewien przełom - jak lipa na miejcówce to trzeba szukać następnej, a nie nowego wykrywacza. Polecam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 02:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

BRAT_MIH nie chce mi się już czytać. Ale czyżbyś miał jakieś wątpliwości co do GM, że ktoś w miły sposób próbuję wprowadzić niesmak w twoja sugestie? Ha ha. To tak mówiąc ich językiem. Napisz coś więcej to Ci odpiszą że trolujesz. I to Ty jesteś tym co wprowadza jad do idealnego wątku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 07:24 
Kapitan
Kapitan

Po co się więc udzielacie w tym wątku, skoro nie macie nic do powiedzenia? Wszystko co było do napisania o GM jest już napisane, Prymek udostępnił świetne filmy - macie bazę w oparciu o którą można wyrobić sobie opinię na temat tej wykrywki. Po co te jałowe i nic nie wnoszące teksty wtemacie? Nie masz nic do do dania, to skup się na czytaniu wpisów a nie komentuj. Nikt nikogo nie zamierza do niczego namawiać. Wkurza mnie tylko, jak ktoś na chama wciska wszystkim ten jedynie słuszny i poprawnie polityczny model rutusa - we wszystkich tematach na tym forum tak się dzieje. To jest watek o GM - jak byście zapomnieli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 08:28 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

I między innymi dlatego (tak podejrzewam) Prymek nie przetestował i nie przetestuje Optimy na swoim polu testowym. No niedaj żeby opti nie wykryła jakiejś monetki, konsekwencje byłyby straszne, łącznie z przekopaniem Prymkowi pola. Jak Optima nie widzi to żaden ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 08:59 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Rupcio napisał(a):
I między innymi dlatego (tak podejrzewam) Prymek nie przetestował i nie przetestuje Optimy na swoim polu testowym. No niedaj żeby opti nie wykryła jakiejś monetki, konsekwencje byłyby straszne, łącznie z przekopaniem Prymkowi pola. Jak Optima nie widzi to żaden ;-)

Mam Optimę ale na pewno bym tak nie unosił jakby wypadła słabiej. Optima królem głębokości nie jest ale i tak jest dobra. A Prymek z tego co pamiętam miał zrobić taki test ale nie wiem czemu się rozmyślił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 10:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

Może i zrobił, tylko boi się upublicznić, bo mu potem sekta dom spali... :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 10:15 
Generał Broni
Generał Broni

BRAT_MIH napisał(a):

Wykrywacz, którym trzeba wszystko kopać to był dla mnie Euroace jak kosztował 1150 zł nim dolar zwariował. Jakby mu zwiększyć częstotliwość to byłby pewnie tak skuteczny jak GM.
.

Bo 100 razy wszyscy piszą, że nie trzeba wszystkiego kopać, a wy dalej swoje. Porównujecie do Alla i Euro Ace , ale zaden z was w rękach sprzętu nie miał. I dziwicie się irytacji ? Chcecie informacji to czytajcie wątek i pytajcie. A wy co robicie ? Proponujecie Alla lub EuroAce.
A w Optimie trzeba wszystko kopać ? Nie, ale można jak ktoś lubi. Tak samo w GM. Możesz skupić się na silnych i pewnych sygnałach i włączyć max dyskryminacji. jak i w Optimie. Ja i w jednym i drugim chodziłem z min dyskryminacja i kopałem wszystko. Czy to znaczy, że w Optimie trzeba kopać wszystko ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 10:58 
Kapitan
Kapitan

Ja ostatnio z ciekawości wróciłem na mocno zaśmiecone moje ulubione pole stacjonowania dział flak w czasie IIWŚ - tym razem zestaw uzbroiłem w dużą cewkę spider 12cali, która wcześniej nie przypadła mi do gustu na tego typu polach. Zszedłem z czułości i chodziłem jedynie w trybie audio zwiększając dyskryminację. O dziwo z tą cewką GM pięknie sygnalizował jedynie małe i większe przedmioty kolorowe - jak już trafiła się monetka, to nie sposób było ją ominąć. Uzmysłowiłem sobie wówczas, że nie tylko snajperka nadaje się na takie warunki. Podstawa, to przemyślane ustawienia i nastawienie się na poszukiwania. Ja przyjąłem, że będę skupiał się wyłącznie na pewnych, mocnych powtarzalnych sygnałach metali kolorowych - i tak się stało. Ta cewka jest niesamowicie stabilna, żadnego wzbudzania się - przynajmniej w mojej konfiguracji. Przy wolnym przemiataniu cewka namierza cel już przy samej krawędzi, przez co obszar aktywnego namierzania jest naprawdę duży. Duży obszar przemiatania, większa głębokość - to atuty tej cewki. Na pewno gorsza separacja, ale coś za coś. Dlatego warto eksperymentować, jeśli mamy taką możliwość, to warto modyfikować zestaw uzbrajając go w różne cewki. To jest element nauki i po czasie na pewno wypracujemy swój własny optymalny styl poszukiwań. Wykrywacz analogowy w mojej ocenie wymaga większego zaangażowania w to co robimy, większego skupienia. Ale i efekty mogą nie jednego zaskakiwać. Nie są to więc wykrywacze dla wszystkich, szczegónie dla tych, którzy oczekują by na wyświetlaczu ich wykrywek ukała się cyferka informująca że pod cewką leży złota moneta :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 11:11 
Generał Broni
Generał Broni

Moją irytację podtrzymuje benekpe, który w każdym swoim wątku wychwalającym swój sprzęt robi podjazdy do Optimy lub Propointera Garretta, bo nie ma. W jednym z wątków stwierdził nawet, że bułgara kupił mi na złość, bo ja mam Optimę. Expert od oglądania filmów na Youtubie, niektóre nawet po angielsku bez znajomości języka :ups:

Życzę zadowolenia ze sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 11:49 
Kapitan
Kapitan

No i kolega publicznie mnie zdemaskował!
Wydałem prawie 3tys. zł tylko dlatego aby zrobić koledze na złość! Mój drogi - przeceniasz się :-)
Najwyraźniej mylisz przechwalanie się z dzieleniem się z innymi opiniami i spostrzeżeniami z użytkowania takiego czy innego sprzętu.
Najwyraźniej jesteś kolego zbyt emocjonalnie zaangażaowany i ślepo zapatrzony w siebie i posiadany sprzęt. Nie potrafisz zdystansować się do innych, bezpodstawnie obrażasz i krytykujesz. Ja rozumiem, że z czasem doszedłeś do wniosku, że ten optymalny sprzęt który posiadasz nie jest pozbawiony wad, upust swej irytacji i flustracji okazujesz atakując innych - medycyna zdjagnozowała już takie przypadki :-)
Dlaczego nie potrafisz skupić się na temacie wątku? Po co te personalne wycieczki? Udowodniłeś wielokrotnie, że Twoje wpisy nic nie wnoszą do tematu - powiem wiecej - prowokują innych do niepotrzebnej z Tobą dyskusji. Obiecujeę że nie dam się wciągnąć nigdy więcej w utraczki słowne z Tobą. Tak naprawdę to co myślisz o mnie i o "cygańskim wynalazku" - jak to kiedyś określiłeś GM - wisi mi koło wacka. Sącz kolego nadal jad na publicznym forum, skoro nie potrafisz merytorycznie i rzeczowo odnieść się do tematu wątku.
Mimo wszystko życzę Ci oraz innym userom słonecznego i przepięknego dnia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 marca 2015, 11:52 
Generał Broni
Generał Broni

Dajcie spokój :roll:
Ja nie dam złego słowa powiedzieć na Optimę ( prócz ergonomii - wagi). Jestem pod każdym innym względem nią zachwycony. Ale uwierzcie, że GM da się też polubić. Jest inny, ani ogólnie lepszy, ani ogólnie gorszy. Co komu pasuje. Pisałem, że pod względem ergonomii to nie ma dwóch zdań i gdyby utrzymał skuteczność Optimy to dla mnie zamiana i dopłata byłą tego warta. Jednak trudno to jednoznacznie stwierdzić. Zarzuty jakie kierujecie (nie znając sprzętu) pod jego adresem, dla mnie nie są zarzutami . Jeśli ktoś chce kopać pewne sygnały, to monetki GM sygnalizuje tak, że czapka spada. Ale tu chodzi żeby wyciskać ze sprzętu coś więcej. Stąd kopanie śmieciowych sygnałów. Ale to jest chyba w każdym sprzęcie ?! A zarzuty i sugestie, że zmienia się miejscówkę a nie sprzęt ? jeśli mam możliwość to chcę sprawdzić jak najwięcej i wybrać ten który najbardziej pasuje. To dziwne ? Jeśli teraz nie spasuje mi Deus to sprawdzę GMP. To o niczym nie świadczy jak tylko o mnie. Lepiej lub gorzej.
A co do miejscówki to też nie do końca się zgodzę, czasami zmiana sprzętu pozwala jeszcze coś z niej wycisnąć i czasem to "coś" jest warte zmiany sprzętu...
A Kolega Benekpe dzielił się ze mną niejednokrotnie cennymi uwagami i wskazówkami co do użytkowania i działania sprzętu... I po to jest to forum. Co do innych to niewiele z ich postów wyniosłem...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]