Teraz jest środa, 2 lipca 2025, 06:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GM4
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 19:31 
Kapitan
Kapitan

Shelton napisał(a):
Sztuka polega na tym, że przy naszym polskim rynku jest ciężko zrobić serwis na miejscu, więc trzeba mieć na stanie sztuki na wymianę i tyle. Tak jak przy chińskich wykrywaczach i po temacie.

Lub stosować się do prawa konsumenckiego. Terminy i zachowania są ściśle określone. W przypadku Bułgarii nie jest tak źle, znacznie gorzej będzie z USA, gdzie sam czas transportu to min. dwa tygodnie w jedną stronę.

Niestety w naszym kraju naprawy gwarancyjne mogą trwać w nieskończoność. Nie ma przepisów, które jednoznacznie określały by nieprzekraczalny termin naprawy reklamowanego towaru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 20:02 
Generał Broni
Generał Broni

Wszystko zależy od sprzedawcy wiem że Mocny Sygnał usuwał usterki bez problemu Czesi mają wzorowy serwis Gm zależy im na klientach a Centrum E to typowy hurtownik taniego szajsu a że trafił do niego sprzęt już bardziej profesjonalny za więcej niż kilka złoty to powinni się liczyć że ludzie nie machną ręką że się popsuło.Jeszcze raz chyba nagram filmik i im wyśle ale co z tego jak na maile nie odpisują a kontakt telefoniczny niczego nie wnosi,jutro jeszcze raz zadzwonię do rzecznika jak sprawa się rozwinęła i jak się w ku....e to chyba zawalczę o zwrot moich pieniędzy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 kwietnia 2015, 11:19 
Generał Broni
Generał Broni

Chyba udało mi się znaleźć przyczynę wzbudzania tak sadze.Wczoraj przyjrzałem się bliżej wtyczce cewki która wchodzi do elektroniki,samo odkręcenie wtyczki powodowało piski bez wyciągania wtyczki,odkręcanie samej metalowej nakrętki po obudowie wtyczki dawało piski.
Dzisiaj rozebrałem wtyczkę musiałem poprzecinać koszulki termokurczliwe odsłoniły się przewody samo dotknięcie małym śrubokrętem jednego pinu powodowało identyczne zakłócenia jak w terenie.Poprawiłem luty po doginałem na maxa piny,wtyczkę złożyłem i jest w porządku,odkręcanie ani ruszanie wtyczki nie powoduje już żadnych dźwięków,w sobotę długi test w terenie,zobaczymy czy to była winna wtyczka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 kwietnia 2015, 12:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Czyli tak jak ci pisałem ogólnie popularny problem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 kwietnia 2015, 12:28 
Generał Broni
Generał Broni

Shelton napisał(a):

Dzieki Szelton za rady :1 tylko czy ja powinienem rozbebeszać sprzęt a nie serwis,no ale na temat moich przygód z Centrum E już chyba wszystko napisałem :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 kwietnia 2015, 21:31 
Generał Broni
Generał Broni

tur napisał(a):
Shelton napisał(a):

Dzieki Szelton za rady :1 tylko czy ja powinienem rozbebeszać sprzęt a nie serwis,no ale na temat moich przygód z Centrum E już chyba wszystko napisałem :)

A jednak dupa teraz go odpaliłem i pii piii....piii.....piiiii znowu coś odbiera.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 kwietnia 2015, 21:36 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Czyli ma parę różnych problemów, jak nie działało połączenie z cewką mogła się uszkodzić elektronika. Jeśli gniazda są ok to ponownie trzeba wysłać. Napisz do Robbiego z Profidetektrów CZ on jest dealerem tego brandu, może będzie mógł pomóc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 08:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nie prościej by bylo napisać bezpośrednio do Warny (czy gdzie tam oni się mieszczą) i odeslać wykrywacz do BG?
Na twoim miejscu powalczy bym z nimi o zwrot kasy po prostu i nie bawil się w naprawy samodzielne i szukanie serwisu po calej UE. Kupić nowy wykrywacz u Czechów, lub poszukać coś innego z serwisem w kraju.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 09:42 
Generał Broni
Generał Broni

Ja tak dumam że przyczyną może być ten radar meteo z foto,mam w linii prostej do niego z 18 km jest na wysokiej górze.Jak byłem raz na wypadzie 140km na granicy niemieckiej to cały dzień pracował bez zakłóceń,może być słaba jakość kabla od cewki do dupy ekranowanie,bo przyznam że pierwszy raz się spotkałem z tak sztywnym kablem w wykrywaczu.Z tego co wiem były takie problemy jak u mnie z radarami w Czechach i na Ukrainie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 10:00 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jedyne poważne zakłócenia na polu to elektryczne pastuchy, pinpointer Detknixa oraz inne wykrywacze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 10:06 
Generał Broni
Generał Broni

Shelton napisał(a):
Jedyne poważne zakłócenia na polu to elektryczne pastuchy, pinpointer Detknixa oraz inne wykrywacze.

To dlaczego zawsze mam zakłócenia w jednym kierunku przeważnie na południowy wschód obracając się na zachód zakłócenia milkną,to mnie zastanawia.Jak by była to wina elektroniki to w każdym kierunku by zakłócało prawda?Ta cewka ewidentnie łapie zakłócenia z jednego kierunku.Jak będzie pogoda to nagram video i sami zobaczycie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 10:23 
Generał Broni
Generał Broni

18 km to całkiem sporo, moim zdaniem nie tędy droga. Fisher np. F75 mistrz łapania zakłóceń (przy źle zestrojonej sondzie) w sąsiedztwie linii WN dostawał padaczki porządnej ale to 200-300 m a nie km.
Jak zmniejszasz czułość to jest bez zmian bo z tego co pamiętam pisałeś że tak właśnie jest ?? Proszę potwierdź.
Jeżeli tak to na pewno nie zakłócenia od radaru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 10:28 
Generał Broni
Generał Broni

damiano napisał(a):
18 km to całkiem sporo, moim zdaniem nie tędy droga. Fisher np. F75 mistrz łapania zakłóceń (przy źle zestrojonej sondzie) w sąsiedztwie linii WN dostawał padaczki porządnej ale to 200-300 m a nie km.
Jak zmniejszasz czułość to jest bez zmian bo z tego co pamiętam pisałeś że tak właśnie jest ?? Proszę potwierdź.
Jeżeli tak to na pewno nie zakłócenia od radaru.

Jak zmniejszałem czułość na zero to zakłócenia zmniejszały częstotliwość,ja właśnie myślę że to cewka,kabel. źle zestrojona, kupie detecha chwalą go w Gm.Miałem kiedyś podobnie w whatesie eagle spectrum jak się cewka rozjechała,tez dostawał szału co jakiś czas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 12:23 
Generał Broni
Generał Broni

Uważaj z DETECH'em na kabel, mnie dystrybutor bułgarski odradzał chociaż miał czy Spidera czy Detecha 12x10 w tej samej cenie do wyboru. Mówił że więcej sond wraca DETECH'a ze względu na cienki kabel - więcej uszkodzonych sztuk.
Najlepiej poproś kogoś z okolicy i zamień sondy - będziesz wiedział czy sonda czy elektronika.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 kwietnia 2015, 12:28 
Generał Broni
Generał Broni

damiano napisał(a):
Uważaj z DETECH'em na kabel, mnie dystrybutor bułgarski odradzał chociaż miał czy Spidera czy Detecha 12x10 w tej samej cenie do wyboru. Mówił że więcej sond wraca DETECH'a ze względu na cienki kabel - więcej uszkodzonych sztuk.
Najlepiej poproś kogoś z okolicy i zamień sondy - będziesz wiedział czy sonda czy elektronika.
Teraz byłem na ogrodzie potestować i pracuje malinka nawet nie piśnie,czułość aż do sygnału wiodącego,już mam namiar na użytkownika z okolicy ma cewki 10,5 i 9 spider więc umówię się na testy.Co do cewek to ciągnie mnie też w stronę 9 spider moim zdaniem optymalny rozmiar,bo detech jest albo wielki a ta 8 to chyba troszkę za mała.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]