aleksoarg napisał(a):
Czy wg. Waszych spostrzeżeń mam możliwośc używania GM4 pro WD w mocno kamienistym terenie?
W miejscu do którego wybieram sie jutro uzywałem wcześniej At pro i nawet nie jęknął ale w przypadku GM-a mam obawy bo na dużo mniej kamienistym terenie mocno pojekiwał.
Czulośc miałem dośc podkręconą i nie kombinowałem z ustawieniami gruntu.
Będę rywalizował z Gareciarzami i zależy mi aby nie wypaść blado :)
Blado na pewno nie wypadniesz :lol: Mamy takie przypadkowe poletko "bez historii", 30x60m, połowa od strony drogi kamienista. W 9 godzin (3 wyjscia po 3 godz.) znaleźliśmy 26 monet, około 10 guzików, kilkanaście łusek/nabojów i inne fanty (i dopiero 70% pola!!). Połowa pola z kamieniami rzeczywiście trochę trudniejsza w "obsłudze", sygnał na sygnale (trzeba koncentracji i wolniejszego machania), ale przy odrobinie cierpliwości też wyłowiliśmy sporo.
Pierwsza i najważniejsza rzecz to właśnie ustawienie gruntu!!! Napierw ustawiasz czułość na maksa i zjeżdzasz w dół aż do ledwo słyszalnego sygnału wiodącego (z reguły u nas jest to około 8 (+- 0.5), a potem grunt!!! Ja reguluję grunt co około 20 min, szczególnie na takich "mieszanych" polach.
Powodzenia z Garreciarzami, jeżeli wiesz co robisz to wygraną masz w kieszeni :lol: