Dzięki benek, od początku wspierałeś mnie w decyzji o zakupie bułagara, a teraz motywujesz do dalszej nauki. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się aż tak trudnego startu, ale nie jestem osobą która szybko się poddaje więc zanim uznam że bułgar mi nie podszedł, będzie musiało minąć jeszcze trochę czasu. Przynajmniej tyle żebym mógł powiedzieć, że rozumiem już jego sygnały i pomimo tego nadal mnie męczy.
Wracając do tematów praktycznych:
Moneta która leży na powierzchni daje ostry kolorowy sygnał. Jednak kiedy zakopuję ją głębiej, sygnał staje się delikatny i bardziej rozmyty. I tutaj mam największy problem z wyborem tego co kopać a czego nie. Jak zerkniemy chociażby na ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=lVbQr3ed1h4 to widać, że GM4 cały czas zasypuje operatora dźwiękami o wysokiej częstotliwości czyli kolorowymi. Mimo to operator pomija większość sygnałów i wybiera sobie tylko te najmocniejsze. Ja robię podobnie, ale zastanawiam się cały czas czy nie omijam w ten sposób fantów? Już kilka razy zdarzyło mi się, że mało ostry dźwięk był jakimś kolorowym elementem jak najbardziej do kopania.
PS. Żeby nie było, że ciągle tylko narzekam na GM4, to dla czytelników tego wątku dodam, że chociaż nadal nie rozumiem jego sygnałów, to i tak za każdym razem wracam do domu z podobną ilością fantów jakie przynosiłem z danego terenu chodząc z Euroace. Nie wiem jak to się dzieje, ale ten wykrywacz w pewnym sensie kopie sam :)