GM5 nie ma podświetlania, dźwięk ma inną amplitudę dla małych i dużych przedmiotów. Jeśli chodzi o osiągi to szukaj raczej porównania z GM4 - wiele osób pozwoliło sobie już na takie publiczne porównania - nawet na tym forum.
Przykładowa wypowiedź jednego z userów:
irek76 napisał(a):
Mam od ponad roku Optimę 29DD,ponad dwa lata Argo 29DD i od kilku dni Golden Mask 4 pro 12 spider.
Dziś dwie godziny na poletku deptanym od lat,przez co najmniej kilka osób z różnym sprzętem.Na pewno Argo 29DD,Optima 29DD,Garrett At-pro,Whites XLT,Fisher F5,Ace 250,Rutus solaris to wiem ,a pewnie chodziły osoby mi nieznane.
Więc to moje drugie wyjście,celowo pojechałem na tak wyczyszczoną miejscówkę i wyszło 48 einen thaler,dwa guziki pruskie,dwie łuski mauser,pokrywka fajki,i sporo kolorowych śmieci.Wszystkie dobre sygnały głębokie i bardzo głębokie,kopałem cały kolor.zrobiłem przez te dwie godziny może 1/10 pola więc jest potencjał.
Na pierwszym wyjściu łuskę z pepeszy podniosłem na pewno z 30-tu centymetrów.Wyszły też dwie monetki,kulki ołowiane i kolorowe śmietki.
Największy problem to że nie wiem,co za kolor mam pod cewką,więc kopię i folię alu,ołów i cynkowe blaszki czasem mikroskopijnych rozmiarów.
Na pewno GM4 jest głębszy od Optimy i to sporo,u mnie jednak zostaną obydwa.Optima na nowe pola i tam gdzie jest dużo śmieci,a GM4 na stare dobre miejscówki,na których nic już nie wychodzi.Myślę że w tej konfiguracji będą się uzupełniać i każda będzie mogła się wykazać.