Teraz jest sobota, 26 lipca 2025, 02:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nokta Impact - 3 częstotliwościowy potwór?
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2017, 14:17 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jestem ciekawy jak będą wyglądały testy terenowe. Np, na klamrę, na monetę wielkości 1 kopiejki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2017, 16:01 
Szeregowy
Szeregowy

http://md-hunter.com/nokta-impact-here- ... 017-video/
Witam i zapraszam do flagowego modelu notka na uderzenia. Byłem zaszczycony być częścią wielkiego zespołu, pomagając przy testowaniu rozwoju tego urządzenia do krakowania od około pod koniec października 2016 roku, w jakim byłem porównywaniu i ogólne badanie uderzenia wiele innych maszyn na rynku, jak zrobić z Wszystkie nowe maszyny staram zostały dając moje myśli i opinie dotyczące wprowadzenie zmian i znajdowanie problemów i tak dalej. Proces był udany, więc tutaj jest trochę informacji na temat wkrótce zostanie wydany nokta modelu flagowego wpływu.

Dla początkujących…. Budowa jest solidna i wytrzymała bez wobbles w wale lub bierności w całej jednostki, co sprawia, że ​​dla dobrego wykrywanie w tej dziedzinie. Czy czujesz się ciężki z powodu tej surowości? .. Nie! czuje się dobrze wyważona i celowe i było w porządku swinging to przez cały dzień bez zmęczenia w ramię broń lub do tyłu, co jest dobre.

Te szyny teleskopowe macierzyste dół do ładnego rozsądny rozmiar i zatrzaśnięcia dobrze na około 42 ". Z ołowiu cewki wewnątrz wału masz żadnych splątania, co jest super, gdy będą gotowe po prostu przedłużenie wału tam, gdzie to jest dobre dla ciebie i przesunąć zaciski do trzymania i wykrywa się udać. Teraz Nokta dodałem zdejmowany stojak na wpływ, który działa dobrze i utrzymuje oddziaływań tył nad ziemią, to jest dla tych osób, które nie lubią odpoczynek swoje maszyny na pikach spaść tak robiłem to niejeden czas.

Wpływ działa na cztery baterie AA, a żywotność baterii zależy od używanych programów, a także w przypadku korzystania z przewodowej lub bezprzewodowej słuchawki, jako że jest potężną maszyną to warto biorąc jakieś dodatkowe baterie z wami podczas pracy w trybach takich jak głębokie i działa na 20 kHz, to opróżnić maszynę szybciej niż niższych trybach mocy jak VLX1 i VLX2.
Wyświetlacz VDI jest żywe, zwłaszcza podczas korzystania z podświetlenia i dobrze przemyślane wszystko, czego potrzebujesz tam i dobrze widoczne.

Początkowo można wcisnąć niewłaściwy przycisk, gdy zamiana wokół ustawienia, ale to stanie się drugą naturą po krótkim okresie czasu. Układ menu jest proste i skuteczne i nie trzeba pukać do iz menu do zmiany rzeczy, co jest super ... Może być kłopotów z jakąś maszynę i poza menu, ale to jest proste i do mojego gustu.

Jest to jedno urządzenie, które posiada wiele kart do gry na swoją korzyść i daje dużo do zgryzienia on z wielu opcji wyszukiwania daje wiele różnych sposobów, aby wykrywać pewne sposoby skorzystają swój styl wykrywania i niektórzy skorzystają grunt wykryć na.
Wystarczy wspomnieć o kilku niżej ...

12 programów i 3 różne częstotliwości 14/05/20 kHz także statyczne i statyczne tryby dyskryminacji. low / mid / hi zyskują opcje wyświetlania, przeszli z dni bez numerów VDI jak uderzenia naprawdę nie starają się dać wyważony odczyt gdy pozycje na skraju zakresu wykrywania, robi bardzo dobrze na tym.

Maszyna jest naprawdę szwajcarski scyzoryk świata detektora, które mogą dostać się głęboko znaleziska na starych miejscach pracował pastwiskach czy naprawdę wyciąć musztarda wokół żelaza na zaoranych ruchliwych miejscach, tak, jak chcesz to zrobić, to do ciebie z bogactwa tryby i opcje pod ręką ... Nokta naprawdę daje użytkownikowi większą kontrolę na tym komputerze przez któregokolwiek z poprzednich modeli ... oni mówią różnorodność jest przyprawą życia.
Jak widać na zdjęciu wpływu i mniejsza cewka robił dandysa tu na mnie.
Mając to cewka przymocowana ja wciąż nabijania dół 7-8 cali i poza nim, w wielu przypadkach, zwłaszcza gdy pracuje 5 kHz. Nie jest celem gry z małą cewkę ale wydawało się w domu, myśląc, że był większy niż jest w rzeczywistości.

Naprawdę coś magicznego o tym cewki i zdaje się przeczyć prawom wykrywania w dziedzinie czułem. Po prostu wydawało się zachować znalezienie bród sygnały i co widzisz tam umieszczony w grupach po kilka godzin dobrego testowania podczas jazdy na rowerze przez kHz Zasięg w jednej sesji.

Większe przedmioty na 5 kHz średnich przedmiotów przy 14 kHz i małe to było przy 20 kHz. Rzuć wszystko i Nokta Makros do jednego i masz wpływu, to wydaje się, aby dotychczasowe modele trochę płaski, rozczarowująca więc powiedzieć, a nawet po prostu umieszczając je obok wpływu, a oni już patrzy pokonany.

W całym pakietem wpływ jest wielkim wszystkie okrągłe ... Teraz nie mogę zbyt wiele w wydajności w porównaniu do innych modeli na rynku, testy są nadal będzie tak powiedzieć, ale co mogę powiedzieć, to to będzie bardzo ciężko na zewnątrz pistolet ten jeden .. Jeśli nie jest maszyną, która dostaje sygnał, że ten temat nie będę rzeczywiście zaskoczony.

Jestem również kochający pewne tryby jak DI99, która produkuje słodkie koparka audio z innych modeli, ale klasyki jak DI2 i tak dalej, wszystkie są nadal tam za naciśnięciem jednego przycisku.
Lubię wpływu .... Tak, rzeczywiście, byłbym szczęśliwy, gdyby to był mój jedyny detektor .... W rzeczy samej.
Nokta / Makro idzie w siłę i to jest jedna firma, która tyka wiele odpowiednich polach w tym procesie. Pewnie to firma, która wiele innych należy uważnie obserwując posuwają się do przodu w nadchodzących latach. Chciałbym tylko powiedzieć i wielkie podziękowania dla Dilek i zespół nokta / Makro pozwoliłeś mi być oprócz procesu testowania Rozwoju na tej wielkiej maszynie. Wszystko powyższe jest myśli i uczucia na moim wstępnym modelu produkcyjnego, końcowe urządzenie może zmienić !!

Okrzyki Ziggy .

Przypomnę: oczekuje się, że Nokta Impact, który zostanie uruchomiony w tym roku (2017), producent obiecał zobaczymy maszynę potrójnej częstotliwości. Wszystko o wykrywacz metalu Nokta wpływ jest zebrane tutaj oraz na stronach Wiedzy .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2017, 16:19 
Plutonowy
Plutonowy

W połowie ubiegłego roku na anglojęzycznych forach podawano orientacyjną cenę na USA w okolicach 1000 USD. Biorąc pod uwagę, że za wielką wodą MR2 kosztuje 750 USD, to u nas cena powinna zakręcić się około 3500 zł. Oczywiście to tylko moje spekulacje :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2017, 16:29 
Generał Broni
Generał Broni

Amerykańcowi jak sie nie spodoba to wyrzuci na śmietnik i kupi inną zabawkę u nas trzeba kupować mądrze wykrywacze, bo kosztują niejednokrotnie więcej niż pensja większości ludzi w Polsce,ważny jest serwis i ewentualna odsprzedaż z małą stratą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2017, 17:26 
Sierżant
Sierżant

Ceny w USA.

IMPACT zestaw standard
Cena : 849 USD
Zawiera: sonda DD 28 cm x 18 cm (11” x 7”), słuchawki, 4 x AA alkaliczne baterie, USB kabel.

IMPACT zestaw PRO ( czytaj „na bogato” :] )
Cena : 999 USD
Zawiera: sonda DD 28 cm x 18 cm (11” x 7”), sonda DD 19 cm x 10 cm (7,5” x 4”), słuchawki,
torba , pokrowce, stojak, dodatkowa dolna sztyca, ładowarka 220/12v (samochodowa), 4 x AA akumulatorki, USB kabel.

Wykrywacz zapowiada się b.ciekawie i taki pomysł na wykrywacz uniwersalny do mnie bardziej przemawia niż np. francuskiego producenta gdzie za extra sondę trzeba dopłacić 1500 zeta.
Częstotliwości dostępne w NoktaImpact to 5; 14; 20 kHz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 17 lutego 2017, 18:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

W tej półce cenowej jest już bardzo ciasno. Wybitnie lepszy musiał by być ten wykrywacz, by ktoś go kupił za te pieniądze. Maro Racer walczył jeszcze ceną, ale w cenie 2800-3500 konkurencja jest na prawdę spora. Niech wspomnę tylko o nowościach 2016r MX Sport, czy Alter. Czyli bardzo podobne, bo uniwersalne wykrywacze, do tego nowy GM, Detech i nowy Taktyk. W używkach możemy przebierać wręcz za te pieniądze.
Na razie po mimo kilku nowych modeli co roku, jakiegoś progresu nie widać.
Będzie ciekawie, zobaczymy.

Jeszcze jedno, sonda 11x7 :o Co to jest big foot?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 lutego 2017, 21:49 
Kapitan
Kapitan

Big foot to wielka stopa ;-)
Alter i mx sport to dwa inne wykrywacze, dedykowane dla innych użytkowników.
Gdyby alter miał ip67 napisał bym że jest lepszy, a skoro nie ma to nie ma możliwości sensownego ich porównania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2017, 14:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

[ img ]
O to mi chodziło kiedyś takie patenty były.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 marca 2017, 09:32 
Sierżant
Sierżant

Pytanie do przedstawiciela Nokty na Polskę, kiedy będzie dostępna polska instrukcja do Nokty Impact?

Tutaj poglądowy filmik z funkcji i działania. https://www.youtube.com/watch?v=JaccU3XoKe0

Wykrywacz zapowiada się b.ciekawie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 12:52 
Szeregowy
Szeregowy

Kilka filmików i test Nail Board
https://www.youtube.com/watch?v=T3ZZBePu9w0

https://www.youtube.com/watch?v=VR459TNxe_c

https://www.youtube.com/watch?v=9TIwXdQlxYk

https://www.youtube.com/watch?v=FmOlS4PduVE

https://www.youtube.com/watch?v=M544zXmI1uA

https://www.youtube.com/watch?v=M544zXmI1uA

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 13:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ja czekam aż przeczołgam ten wykrywacz u siebie na polu. Póki co dla mnie spora niewiadoma. Nie robie sobie wielkich oczekiwań gdyż to najkrórsza droga do rozczarowania ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 13:54 
Major
Major

A masz go już Marcinie na stanie? Można wpaść i go "pomacać"?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 14:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Hej. Nie mam jeszcze. Jak będę miał to na pewno się pochwalę i postaram wstępnie opisać. A wpaść do mnie można zawsze, kwestia dogodnych terminów

Ostatnio edytowano niedziela, 12 marca 2017, 14:24 przez saku, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 12 marca 2017, 14:23 
Major
Major

Będzie powód do odwiedzin. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 marca 2017, 23:49 
Szeregowy
Szeregowy

JEST JUŻ PRZEDSPRZEDAŻ. WYSYŁKA WYKRYWACZY OD OKOŁO 14.04.2017! Nokta IMPACT PRO PACKAGE 3 700,00 sklep WM.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]