Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 13:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe wykrywacze Makro
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 17:43 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

zuwazyłem ze Taktyk to wszczedzie sie czepia jak rzep.. psiego ogona.. czyzby miał jakis cel w tym???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 18:12 
Generał Brygady
Generał Brygady

2017.. Wszyscy zobaczymy

Wysłane ze smartphone

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 18:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tak jak mówiłem.Dojechały do mnie części.Otwieram paczkę a w środku cały nowy makro ze słuchawkami i gwarancją na kolejne dwa lata.Taka egzotyka :D Pokaż mi serwis który tak zrobi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 19:12 
Generał Broni
Generał Broni

pajos napisał(a):
Tak jak mówiłem.Dojechały do mnie części.Otwieram paczkę a w środku cały nowy makro ze słuchawkami i gwarancją na kolejne dwa lata.Taka egzotyka :D Pokaż mi serwis który tak zrobi.

Pokaz mi wykrywacz za dobrą wypłatę który się tak rozlatuje :) mam nadzieje że turasy samochodów nie robią?Ale jakby nawet robili to polak by stwierdził że jest super bo silnik niemiecki a że karoseria się rozpadła i koła odpadły to szczegół :lol: ot taka analogia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 20:10 
Plutonowy
Plutonowy

pajos napisał(a):

Nie ekscytowałbym się tak. W przypadku mojego MR2 kombinują już jak zachodnia firma. Na podstawie zdjęć, które tu zamieściłem stwierdzili, iż sztyca jest cała i tylko skręcona co świadczy o jej wytrzymałości (sic!!) i że musiała działać na nią jakaś duża siła lub zostać uderzona z dużą mocą. Oczywiście odmówili uznania gwarancji i odesłali mnie do serwisu w Niemczech. Po moim kolejnym mailu, w który wskazałem, iż sztyca jest złamana i wisi na kablach, dlatego nie zrobię lepszego zdjęcia bo musiałbym je wyrwać i uszkodzić elektronikę, zgodzili się obejrzeć to jednak u siebie. Nie mam jednak dobrych przeczuć co do tego, prawdopodobnie i tak każą mi zabulić za nową rurkę i koszt wymiany.
A sztyca pękła tuż nad dziurami na kable (nie jak w MR1 pod dziurami).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 20:13 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

sztyca peka w miejscu otworow poniewaz jest osłabienie a jak sie macha to działanie fizyki .. zle rozwiązanie ..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 20:20 
Generał Broni
Generał Broni

racer napisał(a):
sztyca peka w miejscu otworow poniewaz jest osłabienie a jak sie macha to działanie fizyki .. zle rozwiązanie ..

To może trzeba machać tył przód a nie lewo ,prawo? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 grudnia 2016, 13:10 
Porucznik
Porucznik

U mnie problemu nie było a pękło tak jak u ciebie w MR2
tam są dwa miejsca narażone na uszkodzenie.
Pierwsze to kwestia mocowania samej elektroniki i wibracji są tam dwa otwory równolegle około 4 ϕ
A drugie to wyjście kabli z zasilania na elektronikę z wtyczką (z racji ze wtyczka jest duża to i otwór zrobili kolo 8-10 ϕ)
Pierwszym razem pękło mi od tej większego otworu a w drugim od elektroniki.
I tak jak u kolegi nie dardy było wyciągnąć dopóki nie wypiąłem zasilania.
Tak jak piszecie fizyka dźwignia przełożenie i pęka tam gdzie są osłabienia jak w papieże toaletowym:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 grudnia 2016, 15:45 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

lama dokładnie to wytłumaczyłes.. inni jakos nie rozumieja zasady działa fizyki. co nie zmienia faktu ze zle to konstrukcyjnie rozwiazali poniewaz to jedyny mankament tego sprzetu..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 14 grudnia 2016, 17:54 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jak pisałem do makro to opisałem im tą wadę konstrukcyjną .Ciekawe co z tym zrobią.Ja dostałem nówkę makro z słuchawkami i żona się cieszy a do starego dorobiłem już nową rurkę. Wrzucę później zdjęcie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2016, 20:44 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

racer napisał(a):
zuwazyłem ze Taktyk to wszczedzie sie czepia jak rzep.. psiego ogona.. czyzby miał jakis cel w tym???

Myślę że jako konstruktor mało popularnych wręcz bym stwierdził egzotycznych wykrywaczy z wielkopolski coś w tym jest :usta

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2016, 22:13 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Tak na zimno. Staram się pisać obiektywnie, potrafię docenić Whitesa i jak widzę, że ktoś zrzyna ze starych rozwiązań (tak jak makro) no to muszę o tym napisać. I mało mnie obchodzi, kto i co o tym myśli.

Fakt, że wykrywacz rozpada się w rękach przemilczę.

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 16 grudnia 2016, 23:26 
Kapral
Kapral

Makro to poważna konkurencja dla wszystkich , elektronike mają dopracowaną a sprawę mechaniki dopracują , w nowych modelach .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 grudnia 2016, 00:03 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Taktyk napisał(a):
Tak na zimno.

Jest zima to musi być zimno ;-)

Cytuj:
Staram się pisać obiektywnie

Twoje wypowiedzi tutaj jak i na innych forach (szczególnie na forum Sprzęt Poszukiwawczy, są zaprzeczeniem obiektywności. Tam już się zrobił istny poligon dla "garażowych dziadków" i dziwię się że wypowiadają się tam jeszcze osoby z dużym pojęciem. Negowany jest każdy sprzęt, nowy czy stary i w tej pogoni pewnie niebawem przez pomyłkę ktoś zmiesza z błotem z automatu jakiś wykrywacz który sam właśnie wyprodukował :1

Cytuj:
potrafię docenić Whitesa i jak widzę, że ktoś zrzyna ze starych rozwiązań (tak jak makro) no to muszę o tym napisać. I mało mnie obchodzi, kto i co o tym myśli.

To na szczęście działa w obie strony i ludzie już się tak nie absorbują lobbystycznymi zagrywkami, budzą się z zimowego snu ;-)

Cytuj:
Fakt, że wykrywacz rozpada się w rękach przemilczę.

Przemilczany to został przypadkiem mój poprzedni post ;-) A mając świadomość jakie "markowe" sprzęty rozpadają się w rękach zaraz po wyjęciu z pudełka czy po uruchomieniu to jest warte przemilczenia :usta

I aby nikt mi nie zarzucił stronniczości - nie jestem wielki fanem nokta/makro, mam zastrzeżenia i obecnie wole wypusty bułgarsko/rosyjskie. Ale wieszanie psów na tej firmie po jednej serii wadliwych sztyc to jakieś kuriozum. Można przytoczyć masę lepszych przypadków bardziej popularnych wykrywaczy ale lobby działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pozdrawiam

Marcin

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 grudnia 2016, 00:09 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

@ezelab Wierzysz w to, czy chciałbyś aby tak było? Jakoś zaufania do MR nie mam skoro po pierwszej wtopie modelowej jest to samo...Nie uczą się na błędach, własnych

Ostatnio edytowano sobota, 17 grudnia 2016, 00:21 przez fatboy, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]