Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 13:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe wykrywacze Makro
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2015, 21:05 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nikt nie mówił że ciężko go przesterować.Jak mu dam czułość około 90 to syrena przesterowania się włącza przy nawet nie dużym fancie leżącym płytko(Nie wiem czy dobrze to napisałem ale wiadomo o co chodzi).Muszę wtedy cewkę podnieść wyżej.Bałem się że uszkodzę przełącznik balansu i PP więc zakupiłem takie oto zabezpieczenie.5zł i jestem spokojniejszy.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 14:32 
Porucznik
Porucznik

Gdzie takie zabezpieczenie można kupić i jak się nazywa?
Ja w dalszym ciągu przyzwyczajam się do sprzętu.
Przeskok z ace 350 na makro racer na razie mnie drażni
ale powoli se przyzwyczajam, wibracja naprawdę fajnie się sprawdza w terenie
choć chodząc na 3 tonach i dyskryminacji 45 mocy na 85 mam wrażenie że jest płytszy od ace 350 ale może dlatego ze nie kopie tyle śmieci co na kanarku:)
Ciekawe czy będzie można kupić sam moduł z słuchawkami a jak tak to za ile w zasadzie przydał by się sam moduł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 08:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Można na przykład tutaj:http://allegro.pl/oslona-oslonka-przelacznika-wlacznika-top-gun-i5203041285.html tylko szukaj z odpowiednim otworem.Ja kupiłem w sklepie z częściami elektronicznymi.Wibracje mam wyłączone a chodzę albo na dwóch tonach z dyskryminacja 25 albo na jednym tonie i kopie tylko sygnały po wyżej 40 zależnie od zaśmiecenia.A co do słuchawek to podobno jest to trochę niewypał bo są opóźnienia ale osobiście nie sprawdzałem.Może saku coś na ten temat powie.Ja używam przerobionego transmitera z auta i jestem zadowolony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 10:12 
Podporucznik
Podporucznik

Modul plus sluchawki to koszt niecalych 500zl.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 14:40 
Porucznik
Porucznik

kolego a jaka jest średnica otworu jak można prosić zaoszczędzi mi to czasu na sprawdzanie a kolega już wie :D
A co do tego transmitera widzę ze trafiliśmy na jakiegoś elektronika ;) dużo zabawy nad przerobieniem tego transmitera?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 14 kwietnia 2015, 16:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Właściwie to nie ma Przeróbek.Albo podłączasz 12v(na 9v też działa) albo wewnątrz wpinasz się pod 5v tylko transmiter musi mieć wejście sygnałowe.zobacz tu http://www.poszukiwanieskarbow.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=150678 troszkę go ostatnio przerobiłem bo im mniejszy tym lepiej.Średnica otworu to 8

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 15:47 
Kapral
Kapral

Zmieniłem ACE 350 na Makro i przeskok jest ogromny, sprzęt bardzo czuły i szybki byle pisk hamuje rękę centralnie nad celem :D musiałem się nauczyć znaczenia nowych dźwięków po garrecie. Miałem z nim problem bo na 2 tonach wzbudzał się od czułości 70 w górę, ale na innych programach działał bez zarzutu na max czułości, zgłosiłem problem i Racer został wymieniony na nowy i po problemie :D Bateria trzyma bardzo długo wyłączyłem podświetlenie i wibracje i po 10 godzinach ubyła 1 kreska więc rewelacja :) Troszkę za płytki podłokietnik i te widełki pod spodem ale mam założone osłony na elektronikę więc piach się nie dostanie, niestety nie pamięta ustawień i za każdym włączeniem trzeba regulować czułość i dyskryminacje ale to jest moment :) Dużym plusem jest regulacja podłokietnika i możliwość ściszania czego garrett niestety pożałował. Testowałem go razem z Deusem i wskazania były praktycznie takie same. Nie żałuję zmiany chociaż strach był bo jednak to nowość :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 16:18 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

ja też dzisiaj pierwszy raz w terenie z nowym nabytkiem czyli z Makro Racerem i jestem pozytywnie zaskoczony , sprzet smiga super i łatwy do opanowania. Najgłebszy tryb jakby ktoś nie wiedział to Two Tone...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 18:32 
Sierżant
Sierżant

Może takie rozwiązanie komuś się spodoba, mnie również trochę bolało że obudowa mi się po błocie poniewiera. Koszt zero zł. kawałek rury peszla do ziemi i gumka.

Mam pytanie do użytkowników, ma ktoś oryginalne bezprzewodowe słuchawki ? Warto głowę nimi zawracać, może dystrybutor podjąłby się jakiś namacalnych testów.
Z tego co podpytałem nadajnik BLUETOOTH kosztuje około 300 zł i można do niego dokupić słuchawki :
- SHB7000
- SHB5500
- SHB4000
Na dniach mam zamiar dokupić snajperkę (koszt około 345 zł), testował ktoś i podzieli się opiniami?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 18:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przepraszam pomyłka, miało byś na pw, ale coś poszło nie tak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 19:32 
Podporucznik
Podporucznik

Generalnie wykrywacz mozna ocenic bardzo pozytywnie. Dioda oswietlajaca dziala bardzo dobrze, podswietlanie ekranu super, fajna funkcja wylaczania podswietlania, kiedy nie ma wykrytego celu, kiedy kopiemy fanta wyswietlacz takze nie swieci, co oszczedza baterie. Wykrywacz ma niewielkie zapotrzebowanie na energie, mozna spokojnie dlugo chodzic na jednym komplecie aku. Dodatkowe cewki sa bardzo drogie i nie rozumiem skad taka wysoka ceny, biorac pod uwage, ze sam wykrywacz jak na swoje mozliwosci jest bardzo tani, moim zdaniem powinien kosztowac w przedziale 2500-3000, no ale Turcy sa laskawi i chwała im za to. Minus, ktory widze, to slabe doklejenie spodu cewki, gdzie na spojeniu pozalowano kleju i sa szparki, w ktore wchodzi piasek i pewnie wejdzie i woda...trzeba to na wlasna reke jakos zabezpieczyc. Glosnik tez jest pod podlokietnikiem i wchodzi tam piasek...te dwa elementy mi sie nie podobaja. Poza nimi oceniam wykrywacz bardzo dobrze, to taka krzyzowka Omegi z F75/T2.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 22:51 
Podporucznik
Podporucznik

kolego kgrl,

Jak wychodzi w Twoim odczuciu porównanie tego Makro do Visty?
\
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 23:12 
Podporucznik
Podporucznik

Ciezko porownac do Visty, bo to kompletnie rozne wykrywacze. Vista jest bardziej stabilna pod liniami energ. Makro lubi zeswirowac, ale zauwazylem, ze np wzbudza sie z jednej strony i w sumie tylko kilka metrow kolo nich, to byly duze przekazniki, przy norrmalnych byc moze bedzie lepiej. Glebokosc wydaje mi sie, ze Makro lepiej sobie radzi, w tym sensie, ze Vista miala na glebokie cele bardzo subtelne audio, czego nie lubilem. Wywazenie lepsze ma raczej Makro, z tym ze Vista tez dawala rade, ale delikatnie gorzej. Szybkosc i separacja raczej minimalnie na korzysc Visty (trzeba jednak pamietac ze w trybie fast zasieg Visty leci w dol o jakies 20%). Szybkosc i dzwieki Racera sa bardzo podobne do T2. Ja bym zdecydowanie nie kupil Visty, szczegolnie, ze jest drozsza o jakies 250 zl, a oferuje mniej. Sadze, ze konkurentem Racera jest Xterra 705 i na tym bym konkurencje zakonczyl. At pro nawet gdyby kosztowal 2000zl, to bym go nie chcial zamiast Racera.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 13:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Zauważyłem że mój racer też ostatnio miał takie zagrania że nie chciał po wyżej 70 na dwóch tonach iść ale nie zawsze się to dzieje . Będę musiał go wysłać na gwarancje. Byłem ostatnio w Media Markt i mają bardzo fajne małe transmitery z wbudowanym zasilaniem które wystarcza na około 5 godzin chodzenia a jeśli to za mało to podłączasz power bank i szukasz dalej.Nie widzę sensu wywalać 300 na słuchawki skoro mój zestaw za 50 bardzo dobrze działa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 kwietnia 2015, 21:03 
Podporucznik
Podporucznik

Tez dzisiaj mialem tak, ze od 70 na dwoch tonach byla syrena alarmowa. Na trzech moglem spokojnie chodzic na maksymalnej czulosci. Dziwne to, ale mam nadzieje, ze przejsciowe.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]