Monetki zakopane 5 lat temu więc trudno tu mówić o tym że wykrywacz widzi zaburzenie gruntu czy dochodzi do wzmocnienia sygnału przez pustą dziurę .Korekta gruntu w Tesoro jest powszechnie znana i używana - ja zawsze jej używam i nigdy nie miałem problemu z sygnałami duchami , korekta o więcej niż 1/4 obrotu powoduje falsy . Ustawienia których używam w moich filmikach to ustawienia które można używać w normalnych poszukiwaniach , wykrywacze z ręczną kompensacja gruntu zawsze miały przewagę na moim poletku - mxt czy explorery zawsze wychodziły słabiej ( powszechnie chwalona cewka 9.5 cala na mxt program coin i relic nie wykrywa monet na moim poletku testowym - miałem tam 3 różne wykrywacze z 3 różnymi cewkami w tym jeden pro ) . W tych ustawieniach w powietrzu boratynka 22cm , 5 groszy 27.5cm a 2zł 30cm . Statyk nad monetkami powodował słabą zmianę progu wiodącego . jestem przekonany że nie będzie reakcji na cegłę .
https://youtu.be/YA_yM3GjyG4 to dla tego go kupiłem :o dodatkowo twórca filmiku znalazł ciekawostkę której w instrukcji nie ma - ustawienie dyskryminacji ma wpływ na all metal .
Co do Outlaw : wiele o nim czytałem na forach amerykańskich i nie ma on renomy wykrywacza głębokiego więc wyniki mnie zaskoczyły , monety były wykrywalne - w sumie nie wiem czemu może to kombinacja warunków glebowych , korekty gruntu , częstotliwości , nie wywalonego w kosmos gain-u i częstotliwości , czas pokaże jak bardzo ten wykrywacz jest skuteczny w porównaniu do sprzętów moich współkopaczy - to najlepszy test