Lipek napisał(a):
prymek napisał(a):
( przeszło 20 wykrywaczy w tym jeden polski w ciągu przeszło 20lat )
Czyli statystycznie wychodzi na to, że co roku zmieniałeś sprzęt. Sorry prymek, ale wg. mnie żadnego z nich dobrze nie poznałeś. Nawet jeżeli nie zmieniałeś sprzętu co rok, to i tak nie uwierzę, że opanowałeś w stopniu profesjonalnym 20 różnych wykrywaczy.
Ile spędzasz czasu ze swoim wykrywaczem ? ja często 5 dni w tygodniu , nawet teraz jestem przynajmniej 4 razy w tygodniu na wykopkach np. kopałem rano w wigilię , w sylwestra , w nowy rok itd , pracuję zarobkowo z archeo , mam dużo czasu na kopanie i jest to dla mnie coś bardzo ważnego , miałem wiele wykrywaczy ,jeśli mam kolejny robię wszystko i bardzo intensywnie by go zrozumieć , nauczenie i poznanie wykrywacza nie sprawia mi żadnego problemu , mam na to czas i ogromne chęci , godzinami potrafię w terenie bawić się ustawieniami i kombinować by wyciągnąć z wykrywacza jak najwięcej, czytam i słucham opinie innych ale raczej na obcych forach - w zeszłym roku miałem: Tejon - powrót do wykrywacza , GMP - powrót do wykrywacza , Explorer XS i 2 ( było sporo nauki ale wykrywacz nie jest aż tak trudny ) i GM4 pro - prosty jak budowa cepa, naprawdę nie wiem co może w w wykrywaczu metali być trudne - czasami chodzą takie legendy że niby jakiś jest trudny ale absolutnie nie jest