Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 23:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Tesoro upadly gigant.
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:02 
Generał Broni
Generał Broni

prymek napisał(a):
Prosta - wykopuję kulki

Zapraszam w Bieszczady. Nie wyszedłbyś przez cały dzień z jednego miejsca. O amunicji i łuskach nawet nie wspominam...
Z uporem godnym lepszej sprawy bronisz tezy, której obronić się nie da :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:08 
Porucznik
Porucznik

Z tym wykopywaniem kulek to mnie zabiłeś :lol: Są miejsca na świecie gdzie kulek są takie ilości że na ich wykopywanie zabrakło by ci życia :roll: a jednak da się tam kopać omijając powtarzalne sygnały i to ze sporą skutecznością. W wypadku kilku niepożądanych śmieci - wystarczy użyć dyskryminacji wybiórczej którą to kilka postów temu tak krytykowałeś :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:09 
Podpułkownik
Podpułkownik

Trzeci rok chodzę z TesoroCibola i jak do tej pory to mój najlepszy wykrywacz , poprzednia mialem Minelab Sovergin , był cięzki i nieporeczny , i dzisiaj nie zamieniłbym Tesoro na zaden inny

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:10 
Moderator
Moderator

Od wielu lat unikam " miltarki" w Bieszczadach byłem raz chyba tydzien, wiele lat temu , przyznam była masakra ale jeśli tam bym jechał to tylko ze smętkiem lub whites 3900 z nastawieniem na klamry , kulki na polach jury są upierdliwe ale do zniesienia .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:17 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Z tym wykopywaniem kulek to mnie zabiłeś :lol: Są miejsca na świecie gdzie kulek są takie ilości że na ich wykopywanie zabrakło by ci życia.

A ile jest takich miejsc chyba nie sądzisz ,że wychodzisz w teren i kulka,kulka,kula,kula,chyba,że u ciebie tylko taki teren gdzie z samolotu zrzucali miliony kulek .ok, Panowie nie ma co sobie skakac do gardeł każda sroka swój ogon chwali jednemu pasuje taki drugiemu wodotrysk nie ma idealnych detektorów trzeba miec parę szt na specjalne miejsca ale nie każdego na taką wygodę stac zdrów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:20 
Moderator
Moderator

sothoth666 napisał(a):
Z tym wykopywaniem kulek to mnie zabiłeś :lol: Są miejsca na świecie gdzie kulek są takie ilości że na ich wykopywanie zabrakło by ci życia :roll: a jednak da się tam kopać omijając powtarzalne sygnały i to ze sporą skutecznością. W wypadku kilku niepożądanych śmieci - wystarczy użyć dyskryminacji wybiórczej którą to kilka postów temu tak krytykowałeś :zb

a dyskryminacja wybiórcza ? mówisz powycinać - jesteś pewien 100% że wytniesz kilka rodzajów śmieci a nie wytniesz czegoś dobrego , wytniesz folię , kulki , cynk blachę i blachę alu - i co ci zostanie ???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:22 
Porucznik
Porucznik

Ty naprawdę nie masz pojęcia o czym piszesz :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:22 
Generał Broni
Generał Broni

okrezna1 napisał(a):

A ile jest takich miejsc chyba nie sądzisz ,że wychodzisz w teren i kulka,kulka,kula,kula,chyba,że u ciebie tylko taki teren gdzie z samolotu zrzucali miliony kulek .

Wystarczy rejon, gdzie prowadzono intensywny ostrzał ze szrapneli. Samoloty nie mają tu nic do rzeczy.

Tu nie chodzi o wychwalanie konkretnego sprzętu, ale o pryncypia :) Twierdzenie, że wyświetlacz i mnogość ustawień prowadzą do spadku skuteczności wykrywacza (a taką tezę postawił Prymek) jest z gruntu nieprawdziwa. Tak samo jak pogląd, że wyświetlacz jest do niczego nieprzydatny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 11:51 
Generał Broni
Generał Broni

Zgodzę się z Lipkiem - całkiem niedawno łaziłem z teresą po niemiłosiernie przekopanym pobojowisku listopadowym, od czasu do czasu wychodziły kulki karabinowe, w zależności od stanu na wartościach 28-32...po kilku kuleczkach kolejny sygnał, na ucho podobny, ale na wyświetlaczu różniący się o minimalną wartość, okazał się być pięknym guzikiem...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 12:03 
Porucznik
Porucznik

prymek napisał(a):
sothoth666 napisał(a):

a dyskryminacja wybiórcza ? mówisz powycinać - jesteś pewien 100% że wytniesz kilka rodzajów śmieci a nie wytniesz czegoś dobrego , wytniesz folię , kulki , cynk blachę i blachę alu - i co ci zostanie ???

Prymek albo rozmawiamy poważnie albo sobie jaja robimy, jeżeli kopiesz sam masz czas to dla Ciebie nie ma problemu siedzieć na miejscówie tydzień lub wiecej. Powiedzmy że przyjechałeś na miejscówkę (200-300km) z trzema kolegami Deus, E-trak, Proxsima i Ty z cebulą lub tejonem jak wolisz. Jedziemy na moją miejscówkę miejsce gdzie został rozwalony odział SS- jedziemy po blachy- miejscówka przypałowa więc szybka akcja. Ja i koledzy wiemy jak bija blachy nie interesują nas boratynki, feniole i inne badziewie. I teraz co robisz? kto wykopie więcej nieśmiertelników my z kalkulatorami czy Ty ciągnący kolor jak odkurzacz. A uwierz mi na słowo że są takie miejsca.

Prymek twoja teza jest nie do obronienia- ja się nie muszę ślepo gapić w "kalkulator" ale raz w sezonie trafi się miejscówa jak wyżej opisana i dupaaaa. ;)

ps. przypomniała mi się jescze jedna miejscówa obóz RADu i duł gdzie nieśmiertelniki były wymieszane z groszkami- mina kumpla wyciągającego setny guzik nie do opisania :lol:
A tu moje:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano środa, 15 stycznia 2014, 12:21 przez wirus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 12:17 
Generał Broni
Generał Broni

Panowie dyskusja do niczego chyba nie prowadzi tzw wyższość świąt Bożego narodzenia nad Wielkanocnymi,wątek tak samo powinien być zamknięty jak na temat Rutusa przecież to tamten wątek sprowokował założenie tego.A autor tego wątku sam zablokował o Rutusie :cfa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 12:37 
Moderator
Moderator

To prawda mam dużo czasu i bardzo lubię kopać sam, tak - na takim miejscu macie przewagę , wybieram Tejona z dwoma zakresami dyskrymiancji , nieśmiertelnik jest duży i tak bym ustawił żeby go łapał na drugim zakresie dyskryminacji a dyskryminował resztę , mam dodatkowo pinpoint z all metal który daje mi trochę informacji o wielkości przedmiotu , nie mam teraz tejona żeby to sprawdzić ale kiedyś bawiłem się z klamrą Kuk i łuską (zakopanymi ) byłem w stanie omijać łuski karabinowe, oczywiście to teoretyczna pisanina i nie wiem jak by było ale myślę że du..py bym nie dał.

wg. mnie dyskusja odnosi się do tego czy brak wyświetlacza w tesoro to objaw zacofania tego sprzętu - ja mówię nie , w miejscach gdzie ja jeżdżę nie jest mi potrzebny wyświetlacz , po co mi wiele opcji w wykrywaczu jak użytecznych jest tylko kilka , zbytnie skomplikowanie wykrywacza może doprowadzić do jego złego ustawienia i spadku skuteczności ,a te wszystkie komplikacje i tak nie dają znaczącej przewagi na zwykłym polu , jasne że problem kulek jest ale nie wszędzie, tam gdzie głównie kopię kulek nie ma - bo nie było wojny , okazyjne wyjazdy na Jurę i powiedzmy 50 kulek na 5 godzin da się znieść . jasne że w miejscach jakie opisaliście wyświetlacz będzie przydatny ale w moich nie jest potrzebny bo jestem przyzwyczajony do kopania całego koloru

a zobaczylem teraz twoją fotkę - super - tejon da radę - małych celów bym nie kopał tylko dyskryminował ( oczywiście mając wiedzę o miejscówce na którą jadę z twojego zdjęcia - czyli czego sie mogę spodziewać )

Ostatnio edytowano środa, 15 stycznia 2014, 12:44 przez prymek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 12:42 
Generał Broni
Generał Broni

Takie porównanie,czy Polonez jest zacofany technicznie?wszyscy twierdzą że tak,a on na przekór jeździ 12 rok do pracy i na każdą miejscówkę mnie zawiezie, naprawdę jest mało awaryjny a jak już coś dolega to samemu można naprawić za grosze .Chyba podobnie jest z tesorakiem :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 12:53 
Porucznik
Porucznik

Nikt nie twierdzi że tesoraki to złe wykrywacze, wręcz przeciwnie uważam że to dobry sprzęt, jedynie stwierdzam fakt że firma zatrzymała się w czasie a konkurencja nie śpi ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 15 stycznia 2014, 13:52 
Porucznik
Porucznik

Mialem kiedys taka sytuacje: np.na wyswietlaczu w argo id cyfrowe wskazywalo pod cewka polmosa, a po wykopaniu okazało sie byl to 15 krajcarów slaskich olesnica 1694 wiec do konca nie wieze wyswietlaczowi.Wszystko zalezy od tego jak przedmiot lezy w ziemi itp. generalnie kopie na sluch i czasem zerkam na wyswietlacz, kopie wszystko co nie zdyskryminowane i ma w miare powtarzalny dzwiek.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]