Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 00:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Minelab Equinox 800 - ustawienia
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 10:36 
Specjalista
Specjalista

Kawon30 ,,dasz pare godzin wiecej z equinoxom to zauwazisz ze na kutych gwozdzach ton koloru nejest tak cisty-kolor.. jak na fantach,,kapsle tez wylapies krajem cewky ....abo naraze na chvile obniz culosc na 17-20 y Equinox da wiecej zelaznego tonu na zelazo...jak mazs Equinox 800 to sprobuj dazc na sprawdzenie zelaza do User profilu program Beach2 z mojimy nastawamy...-tam dobre fanty daju jednakowe, podobne ID fantu jak w ostatnich programach -bo multi ID -vo wsystkych programach Equinoxu jest normalizowane.. :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano wtorek, 2 października 2018, 10:54 przez EL NINO, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 10:39 
Generał Broni
Generał Broni

Powodem takiego zachowania może być za wysoki Iron Bias.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 12:02 
Porucznik
Porucznik

Kawon -> Iron Bias na 2 i jedziesz z koksem, znaczy żelazem ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 12:48 
Pułkownik
Pułkownik

Żelazo to zmora tego sprzętu ... zwykły analogowy mxt pro bił go na głowę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 14:52 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A tam z mxt też kopalem żelazo i nie mało... Mxt fajny sprzęt ale nie ma co porównywać u mnie był jakieś 2 lata ale brak wodoszczelnosci zadecydował o sprzedaży

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 15:02 
Pułkownik
Pułkownik

miałem 3 lata,jedynie brak szukania w deszczu.Nie róbmy już offtop ,da radę coś zrobić z tym myleniem się na żelazie? chodzę na allmetal,field 2... iron bias 2,czułość zazwyczaj od 20 do maxa,szybkość reakcji-4, tonów-5,śledzenie gruntu,strojenie gruntu czy ręcznie czy automat myślę że be znaczenia bo jest tak samo.Sprzęt po aktualizacji softu...stałe id czy moneta na sztorc czy na płask (wykonany test wg opisu minelaba celem wyeliminowania wadliwej sztuki)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 16:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kolego czarny07 podałbyś link, gdzie jest ta instrukcja Minelaba odnośnie testu? Masz stałe id niezależnie od tego czy przemiatasz nad monetą na sztorc wzdłuż obu osi monety tak położonej?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 17:51 
Porucznik
Porucznik

Czarny -> Moim zdaniem nie ma bata żeby moneta na sztorc równolegle do kierunku ruchu cewką dawała taki sam sygnał jak na płasko i to niezależnie od modelu wykrywacza :)

A w kwestii żelaza to nie do końca rozumiem jakiego typu problem masz z żelazem?
Może w tych 5-tonach masz jakieś dziwne progi zadeklarowane?
Przełącz na fabryczne Pole 2 i 50 tonów, Iron Bias 2. Przy takim ustawieniu w allmetal jedyne co potrafi mnie oszukać jeśli nie chce mi się sprawdzać skrajem cewki to kapsel od browara.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 października 2018, 17:07 
Pułkownik
Pułkownik

Krychu zimno jest i pada bo bym Ci udowodnił jak na 1 zł jest stabilne id bez względu czy na płask czy na sztorc ale spokojnie pogoda się wyklaruje.Test polega na przjściu na field 1 i ustawieniu prędkosci reakcji najpierw 4 i badasz sygnał monety na płask i na sztorc potem to samo na prędkości 5 i 6 .Następnie to samo w field 2 jeśli jest duża różnica w id sprzęt ma wadę.Mniej więcej chodzi o to https://youtu.be/3xrQ46EZQdQ .Co so problemu z żelazem to wali na kolor a po wykopaniu jak zwykle żelastwo.Pomaga jedynie pompowanie od fantem i wówczas jak id zaczyna się pierdykać i mocno skakać,wchodzić na - to żelastwo.Ale to chore aby robić tak nad każdym fantem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 października 2018, 19:34 
Porucznik
Porucznik

Czarny - zauważ że pisałem o "sygnale", nie o konkretnym ID. Pracuję na ucho w 50 tonach i allmetal ale przyznaję, że testów raczej nie robię i po update nie sprawdzałem. Dla mnie logicznym jest, że "odpowiedź" monety postawionej na sztorc zwłaszcza równolegle do kierunku machnięcia cewką powinna dawać inny sygnał od monety leżącej na płasko. Jutro od rana idę w pole, aż sprawdzę tą 1zł :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 października 2018, 20:04 
Specjalista
Specjalista

ID monety na plask y storc -pisalem o tym duzo wcesnej..na starym softu.. sprawne pracowali programy Park2,Pole 2,Gold1,y gold 2... w nowym firmware pracuju sprawne juz wsystkie programy...co
do zelaza tak jak napisal Kryhu .. dosicz szybko szie osluchas...Mialesz Mtx,,ja mam Spektre V3 - y tam jest ina technika eliminacii zelaza ... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 października 2018, 20:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kolego czarny07 ponawiam prośbę. Zauważ, że moneta "na sztorc" może być ułożona równolegle lub prostopadle do osi przemiatania cewką. Jak Ty ustawiłeś te 1 zł?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 października 2018, 14:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

A ja z każdym wypadem coraz bardziej lubię 800tke... Żelazo to żaden problem słychać doskonale kiedy jest żelazo po id też można łatwo wyluskac... Jak skacze to pompowanie lub podkowa i tyle... Trzeba chodzić i słuchać sprzętu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 października 2018, 15:41 
Porucznik
Porucznik

czarny07 napisał(a):
Krychu zimno jest i pada bo bym Ci udowodnił jak na 1 zł jest stabilne id bez względu czy na płask czy na sztorc ale spokojnie pogoda się wyklaruje.Test polega na przjściu na field 1 i ustawieniu prędkosci reakcji najpierw 4 i badasz sygnał monety na płask i na sztorc potem to samo na prędkości 5 i 6 .Następnie to samo w field 2 jeśli jest duża różnica w id sprzęt ma wadę.

Sprawdziłem dziś i nie pomyliłem się - 1zł ustawione na sztorc równolegle do kierunku przemiatania cewką daje skaczące ID niezależnie od programu. Wskaż mi proszę wykrywacz który przejdzie poprawnie taki test :)
Natomiast moneta położna na płasko lub na sztorc prostopadle do kierunku przemiatania daje faktycznie ID13

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 października 2018, 18:42 
Specjalista
Specjalista

sobol_87 napisał(a):
A ja z każdym wypadem coraz bardziej lubię 800tke... Żelazo to żaden problem słychać doskonale kiedy jest żelazo po id też można łatwo wyluskac... Jak skacze to pompowanie lub podkowa i tyle... Trzeba chodzić i słuchać sprzętu
Tak jest .., osluchanie -cas :) powiem ze podkowa to wiecej iron audio,, jak prawdziwy allmetal...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 644 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]